26 / 04 / 2024

mansup mirasçı kimdir

mansup mirasçı kimdir

Atanmış mirasçı nedir?: Miras bırakanın vasiyetname düzenleyerek kanuni mirasçılarına ek olarak başka kimseleri de kendisine mirasçı atamasına mirasçı nasbı deniyor. Bu şekilde atanan kişiye de atanmış mirasçı deniyor...

Birden fazla ehil mirasçı varsa ne olur?

Miras kalan tarımsal arazinin devir işlemlerinin tamamlanmaması durumunda, bu yerlerin istemde bulunan ehil mirasçıya devri kararı alınabiliyor. Peki, ehil mirasçılar kimdir? Birden fazla ehil mirasçı varsa ne olur?

Art mirasçı atama nasıl yapılır?

Medeni Kanun gereğince mirasbırakan, ölüme bağlı tasarrufuyla önmirasçı atadığı kişiyi mirası artmirasçıya devretmekle yükümlü kılabiliyor. Peki, art mirasçı atama nasıl yapılır? Art mirasçı kimdir?

Vasiyet alacaklısı kimdir?

Mirasçı olarak altsoyu, ana ve babası, kardeşleri veya eşi bulunan mirasbırakan, mirasının saklı paylar dışında kalan kısmında ölüme bağlı tasarrufta bulunabiliyor. Peki, vasiyet alacaklısı kimdir?

Art mirasçı kimdir?

Mirasbırakan, ölüme bağlı tasarrufuyla önmirasçı atadığı kişiyi mirası artmirasçıya devretmekle yükümlü kılabiliyor. Aynı yükümlülük artmirasçıya yüklenemiyor. Peki, art mirasçı nedir? Art mirasçı kimdir?

Yedek mirasçı atama işlemleri!

Mirasbırakan, medeni kanun gereğince ölüme bağlı tasarrufuyla önmirasçı atadığı kişiyi mirası art mirasçıya devretmekle yükümlü kılabiliyor. Peki, yedek mirasçı kimdir? Yedek mirasçı atama işlemleri nelerdir?

Mirasçının mirasçısı olur mu?

Medeni kanunda da belirtildiği gibi mirasın kaldığı yasal mirasçılar vefat eden kişinin alt soyu,sağ kalan eşi,evlatlığı oluyor.Peki mirasçının mirasçısı kimdir? Mirasçının mirasçısı olur mu?

Ehil mirasçı kimdir?

Tarımsal arazilerin devri, miras yolu ile intikali, değerlemesi, yeter gelirli arazi büyüklüğü ve ekonomik bütünlüğüne ilişkin hükümler ile ehil mirasçıya ait niteliklerin tespiti yönetmeliklerle açıklanıyor. Peki, ehil mirasçı kimdir?

Kanuni mirasçılık nedir?

Miras hukukuna göre mirasçılık ya kanuna yada murisin iradesine dayanıyor. Kanuna dayanan mirasçılığa kanuni mirasçılık deniyor. Peki, kanuni mirasçı kimdir? Altsoyu, ana ve babası ve onların altsoyu bulunmayan mirasbırakanın mirasçıları kimdir?

Mansup mirasçılık nedir?

Miras hukukunda bir kimsenin ölümü üzerine mirası (malları, hakları ve borçları), Medeni Kanun hükümlerine göre mirasçılarına geçiyor. Mirasçılık ya kanuna yada murisin iradesine dayanıyor. Peki, mansup mirasçılık nedir?

Metin Sözen kimdir?

Türkiye’deki, başta tarihi yapılar olmak üzere, kültürel mirasın korunması üzerine yaptığı çalışmalarla tanınmış bir mimar, öğretim görevlisi ve sivil toplum kuruluşu yöneticisi Metin Sözen kimdir? İşte Metin Sözen'in biyografisi...

Çetin Gül kimdir?

Gül İnşaat şirketlerini yöneten dört kardeşten biri olan Çetin Gül kimdir? Gül İnşaat'ın yöneticilerinden Çetin Gül'ün eğitim ve iş hayatına dair merak ettikleriniz bu haberde...

Erhan Boysanoğlu kimdir?

Türkiye Müteahhitler Birliği Yüksek Danışma Kurulu üyesi ve MESA Mesken Sanayii A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Erhan Boysanoğlu kimdir? İşte Erhan Boysanoğlu'nun eğitim ve iş hayatı...

Süleyman Çetinsaya kimdir?

Avrupa Konutları ile adından sıkça söz ettiren Süleyman Çetinsaya kimdir? Süleyman Çetinsaya inşaat sektörüne nasıl başladı? İşte Süleyman Çetinsaya'nın eğitim ve iş hayatına dair bilgiler...

mansup mirasçı kimdir Haberi

mansup mirasçı kimdir


Atanmış mirasçı nedir?


Miras bırakanın vasiyetname düzenleyerek kanuni mirasçılarına ek olarak başka kimseleri de kendisine mirasçı atamasına mirasçı nasbı deniyor. İşte atanmış mirasçı nedir? sorusuna da bu şekilde atanmış kişi cevabını verebiliriz.


Bir kimse isterse gerçek, isterse bir tüzel kişiyi mirasçı olarak atayabilir. Devlette atanmış mirasçı olarak gösterilebiliyor. Kanuni mirasçılar da kanuni miras paylarına ek olarak vasiyetname ile mirasçı atanabiliyor. Birden çok kişinin mirasçı olarak atanması mümkündür. Mirasçı atama bedelli veya bedelsiz olabiliyor. Bedelli mirasçı atanmasının miras sözleşmesi şeklinde yapılması gerekiyor.


Atanmış mirasçı nedir? sorusunu cevapladıktan sonra konudan devam edecek olursak; atanmış mirasçının ölenin külli halefi sayıldığını söyleyebiliriz. Atanmış mirasçı mirasbırakanın (murisin) ölümü anında mülkiyeti tescilsiz olarak kazanmış oluyor. Bu hali ile kanuni mirasçılardan bir farkı bulunmuyor.


a) Atanmış mirasçılara (mansup mirasçı) mirasçılık...