27 / 04 / 2024

Mansur Yavaş koronavirüs yardımları

Mansur Yavaş koronavirüs yardımları

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da koronavirüs salgını sebebiyle ortaya çıkan ekonomik ihtiyaçları karşılamak için 338 ihaleyi erteledi.

Ankara'da emekliler için yepyeni bir dönem başlıyor! Mansur Yavaş'tan sosyal yardım müjdesi!

2023 Temmuz ayında yapılan zam, emekli maaşlarından memnuniyetsizlik yarattı, çünkü yüksek enflasyon nedeniyle emeklilerin geçim sıkıntısı arttı. Ancak, ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan sevindiren bir haber geldi: ABB, geçim sıkıntısı yaşayan emeklilere yardım eli uzatıyor. 

Mansur Yavaş'tan mazot yardımı müjdesi! 

İstanbul'da gerçekleştirilen İYİ Parti kongresine katılan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Nisan 2022 itibarıyla mazot yardımı yapacaklarını söyledi.

Ankara'daki kentsel dönüşüme Mansur Yavaş'tan veto!

Geçen ay Ankara Büyükşehir Belediye(ABB) Meclisi’nde kabul edilen ve bazı ilçeleri kapsayan kentsel dönüşüm kararı ABB Başkanı Mansur Yavaş tarafından veto edildi. Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ise söz konusu veto kararına tepki gösterdi. 

Mansur Yavaş: Her bina için kimlik oluşturulacak!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Büyükşehir Kent Konseyleri Toplantısı’nda depremle mücadele kapsamında her bina için kimlik kartı oluşturulacağını açıkladı.

Mansur Yavaş koronavirüs yardımlarına kaynak yaratmak için 338 ihaleyi erteledi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Ankara'da koronavirüs salgını sebebiyle ortaya çıkan ekonomik ihtiyaçları karşılamak için 338 ihaleyi erteledi.

Ankara'da koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 338 ihale ertelendi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Başkent’te koronavirüs salgını ile mücadelenin başladığı ilk günden itibaren uygulamaya geçirdiği kararlar kapsamında Mart 2020'den bugüne kadar toplamda 338 ihale ertelendi.

Konut satışlarına koronavirüs etkisi!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs birçok sektörü olduğu gibi gayrimenkul sektörünü de derinden etkiledi. Hem inşaatlar yavaşladı hem de satışlarda bazı ciddi gerilemeler yaşandı.

Koronavirüs malzemeden mimariye konut tercihlerini değiştirdi!

Kovid-19 salgını tüm dünyayı, ekonomiyi, siyaseti ve yaşamın içindeki her alanı etkiliyor. Konut yapım teknikleri ve kullanılan malzemeler de koronavirüs sebebiyle değişime uğruyor. Salgın, evlerde balkonları, temassız ürünleri ve bahçeleri ön plana çıkardı... 

Ali Çetin Şener koronavirüs sebebiyle hayatını kaybetti!

Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in manevi oğlu olarak gördüğü; Nazmiye Demirel'in kardeşi Ali Çetin Şener'in koronavirüs sebebiyle hayatını kaybettiği öğrenildi...

Koronavirüs konut fiyatlarını nasıl etkileyecek?

Koronavirüs salgını emlak sektörünü de oldukça etkiliyor. Vatandaşlar tarafından salgın sonrasında konut fiyatlarının artıp artmayacağı merak ediliyor. Peki koronavirüs konut fiyatlarını nasıl etkileyecek? İşte koronavirüsün konut fiyatlarına etkisine ilişkin detaylar...

Kentsel dönüşüme koronavirüs düzenlemesi!

Avcılar'daki yapıların, mevcut kat sayılarının korunup yenilenmesini öngören düzenleme kabul edildi. Koronavirüs önlemleri kapsamında sokağa çıkma yasağı fırsat bilinerek yıkım çalışmaları gerçekleştiriliyor.

Koronavirüs sonrası evler aralıklı yapılacak!

Birol Güven, koronavirüs sonrasında yaşam tarzlarının değişeceğini belirtti. Güven, "Yakın bir gelecekte insanlar şehirlerin dışına yerleşecek ve evler aralıklı yapılacak. Ekmek ve iş İstanbul’daydı ama artık İstanbul’da yaşamak için hiçbir sebep kalmadı" dedi...

Ankara’da koronavirüs salgını sebebiyle gayrimenkul satışları yüzde 40 düştü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının başkent Ankara’daki gayrimenkul sektörünü de olumsuz etkilediği, başkentte gayrimenkul satışların yüzde 40 oranında düştüğü, fakat konut fiyatlarının ucuzlamadığı belirtildi.

Mansur Yavaş koronavirüs yardımları Haberi

Mansur Yavaş koronavirüs yardımları

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, kentte koronavirüs salgını sebebiyle ortaya çıkan ekonomik ihtiyaçları karşılamak amacıyla 338 ihaleyi erteledi.

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, Mansur Yavaş'ın Ankara'da koronavirüs salgını ile mücadelenin başladığı günden itibaren uygulamaya geçirdiği kararlar doğrultusunda, Mart 2020'den bugüne kadar toplam 1 milyar 702 milyon 869 bin 331 TL tutarındaki toplam 338 ihale ertelendi.

Başkan Mansur Yavaş, ihalelerin ertelenme gerekçesini, "Koronavirüse karşı başlattığımız ekonomik mücadele kapsamında projelere daha çok kaynak ayırabilmek için başta park bahçe ve fen işleri olmak üzere salgınla mücadelede gerekli olanlar dışındak tüm ihalelerimizi hayat normale dönünceye kadar erteliyoruz” şeklinde açıkladı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve bağlı kuruluşları bu dönemde tüm faaliyetlerini toplum sağlığı, ekonomik ihtiyaçlar ve acil yatırımlara yönlendirirken koronavirüs salgını kapsamında ertelenen ihaleler ve bedelleri ise...