29 / 03 / 2024

mantolama tasarruf

mantolama tasarruf

Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada binalarda mevsim gözetmeksizin ısı yalıtımı (mantolama) yapılmasının önemine dikkati çekti.

Mantolama ne kadar enerji tasarrufu sağlar?

Farklı iki ortamda ısı transferini engellemek amaçlı yapılan işlem mantolama/yalıtım olarak tanımlanıyor. Mantolama ile binaların soğuk ve sıcak havalara karşı dayanıklılığı da artmış oluyor. Peki, mantolama ne kadar enerji tasarrufu sağlar?

Kale Mantolama'dan avantajlı ısı yalıtımı!

Kale Mantolama, kışın ısıtma, yazın da soğutma amacıyla yapılan harcamaları azaltarak yüzde 50’ye varan oranlarda tasarruf sağlıyor.

Kale Yapı ile binalarda yüzde 50’ye varan tasarruf sağlayın!

Kale Yapı'nın binalarda ısıtma ve soğutma için harcanan enerjide yüzde 50’ye varan tasarruf sağlayan tasarımı ‘Kale Mantolama’, aynı zamanda yangın ve ses yalıtımına da katkıda bulunarak sağlıklı yaşam alanları sunuyor.

Kale Mantolama ile yüzde 50’ye varan tasarruf!

Her türlü iklim ve olumsuz hava koşullarına karşı 10 yıl ürün, 2 yıl uygulama garantisi sunduğu mantolama sistemi ile binaları koruma altına alan Kale Mantolama, yüzde 50’ye varan tasarruf sağlıyor.

Mantolama yazın da tasarruf sağlıyor!

Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada binalarda mevsim gözetmeksizin ısı yalıtımı (mantolama) yapılmasının önemine dikkati çekti.

Mantolama tasarruf sağlar mı?

Adana Bölge Gazetesi'nin yazarlarından Mustafa Baygın bugünkü yazısında Çevre ve Şehircilik Bakanı Fatma Güldemet Sarı'ya mantolama sektöründeki sorunlar hakkında çağrıda bulundu. İşte o yazı...

Mantolama yüzde 60 tasarruf sağlıyor!

Binalarda ısı sistemini sağlayan mantolama sistemi, yüzde 60 civarında tasarruf sağlıyor. Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, sistemi başından yaptıranların kazançlı çıkacağını söyledi.

Kale Mantolama yalıtım sektöründe yüzde 50 tasarruf sağlıyor!

Mantolama sistemi ile binaları koruma altına alan Kale Mantolama, ısıtma ve soğutma amacıyla yapılan harcamaları azaltarak yüzde 50’ye varan tasarruf sağlıyor.

Binalarda mantolama kararı nasıl alınır?

Mantolama uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor. Mantolama sayesinde tasarruf sağlanmış olunuyor. Peki, binalarda mantolama kararı nasıl alınır?

Kale Mantolama yalıtım sektöründe tasarruf ve konfor sağlıyor!

Isıtma ve soğutma amacıyla kullanıldığı yapılarda yarı yarıya enerji tasarrufu sağlayan ‘Kale Mantolama’, kaliteli ürün ve uygulamalarıyla yalıtım sektöründe fark yaratıyor.

Kale Mantolama garantili yalıtım sistemi ile fark yaratıyor!

‘ Kale Mantolama ’ sistemi ile binaları koruma altına alan Kalekim; ısıtma ve soğutma amacıyla yapılan harcamaları azalttığı yapılarda, yüzde 50’ye varan enerji tasarruf sağlıyor.

Mantolama bina ömrünü uzatıp tasarruf sağlıyor!

Akmut Yapı Limitet Şirketi’nin sahibi İmam Akmut, tekniğe uygun yapılmış bir mantolamanın binalarda yüzde 50’ye varan tasarruf sağladığını söyledi...

Kale Mantolama’dan garantili ve avantajlı yalıtım!

2 yıl uygulama garantisi sunduğu ‘Kale Mantolama’ sistemi ile binaları koruma altına alan Kalekim; ısıtma ve soğutma amacıyla yapılan harcamaları azaltarak, yapılarda yüzde 50’ye varan tasarruf sağlıyor.

Doğru yalıtım ile yüzde 50 tasarruf sağlanıyor!

XPS Isı Yalıtımı Sanayicileri Derneği Başkanı Emrullah Eruslu, ısı yalıtımının standartlara uygun ürünlerle doğru detaylarda, doğru işçiliklerle uygulandığında en az yüzde 50 tasarruf sağladığını belirtti...

mantolama tasarruf Haberi

mantolama tasarruf


Isı, Su, Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Başkan Yardımcısı Ertuğrul Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada binalarda mevsim gözetmeksizin ısı yalıtımı (mantolama) yapılmasının önemine dikkati çekti. Şen, binada dengeli ısı dağılımını sağlayan ısı yalıtımının sadece kışın değil yazın da sıcağa karşı alınabilecek en etkili önlemlerin başında geldiğini söyledi.


Binalarda tüketilen enerjinin yüzde 80'inin ısıtma ve soğutma için harcandığını anlatan Şen, şunları kaydetti:


"Isı yalıtımı, Türkiye ekonomisi ve son kullanıcı için büyük önem arz ediyor çünkü kışın ısıtma, yazın da soğutma amacıyla harcanan enerjiden ortalama yüzde 50 tasarruf sağlanıyor. Ayrıca binaların ısı yalıtımlı hale gelmesiyle Türkiye'nin toplam enerji faturasını yaklaşık yüzde 15 azaltmak mümkün. Enerjimizi boşa harcamadan, güvenli ve konforlu yapılarda yaşamayı hedefliyor, aynı zamanda yüzde 50’ye varan tasarruf elde etmek istiyorsak,...