25 / 04 / 2024

mantolama yapmaya nasıl karar verilir

mantolama yapmaya nasıl karar verilir

Mantolama, bir ortamdan dışarıya enerji akışı ile ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan ,mantolama yapılacak yerde oturanlar tarafından yapılması kabul edilen bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.Peki mantolama yaptırmak iç

Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır? 4 bin 500 TL kira yardımı nasıl alınır? Başvuru şartları nedir

Kahramanmaraş depreminin ardından, İBB ücretsiz olarak riskli bina tespiti yapmaya başladı. KİPTAŞ vesilesi ile depreme dayanıklı  binalar inşa ediyor. Diğer yandan ev başına 4 bin 500 TL kira desteği yapılıyor. Peki Ücretsiz hasar tespiti nasıl yapılır?  4 bin 500 TL kira desteği nasıl alınır? başv

TOKİ'den ucuz konut nasıl alınır?

TOKİ Türkiye genelinde dar gelirli aileleri ev sahibi yapmaya devam ediyor. Kurum; açık satış yoluyla binlerce aileyi ev sahibi yapıyor. Peki, TOKİ'den ucuz konut nasıl alınır? İşte başvuru şartları...

TOKİ başvuru şartları nelerdir? TOKİ’ye nasıl başvurulur?

Türkiye'nin birçok bölgesinde ucuz konut üreten TOKİ, vatandaşları ev sahibi yapmaya devam ediyor. Peki TOKİ başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru şartları...

Arsama nasıl ev yapabilirim?

Bir arsanız olduğunu ve "Arsama ev yapmak istiyorum." dediğinizi düşünelim. Evi kendiniz yapmaya karar verdiyseniz ve "Arsama nasıl ev yapabilirim?" diyorsanız işte yanıtı..

Binalarda mantolama kararı nasıl alınır?

Mantolama uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor. Mantolama sayesinde tasarruf sağlanmış olunuyor. Peki, binalarda mantolama kararı nasıl alınır?

Dış cephe mantolama nasıl yapılır?

Mantolama bir dış cephe yalıtım sistemi olarak karşımıza çıkıyor. Binaların dış cephelerine uygulanarak ısı yalıtımı sağlıyor. Peki, dış cephe mantolama nasıl yapılır?

Binalarda mantolama nasıl yapılır?

Mantolama kısaca, binaların ısı yalıtım levhaları ile kaplanması uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Bu uygulama ile ısı tasarrufu sağlanıyor. Peki, binalarda mantolama nasıl yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl devredilir?

Müteahhit ile anlaşılarak yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmeleri arsası üzerine inşaat yapmaya yeterli maddi gücü olmayanlar tarafından tercih ediliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi nasıl devredilir?

Apartman mantolama giderleri nasıl karşılanır?

Bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan işleme mantolama işlemi adı veriliyor .Mantolamanın maliyeti metrekareye göre değişiklik gösteriyor.Peki apartman mantolama giderleri nasıl karşı

Kira artış oranı üfe nasıl hesaplanır?

Kira sözleşmelerinde bir yıllık sürenin dolması ve yenilenmesi durumunda, mal sahibi kiracısına belli oranlarda zam yapmaya hak kazanıyor. Peki, kira artış oranı üfe nasıl hesaplanır?

Apartmanda mantolama kararı nasıl alınır?

Bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan mantolama işlemi, yalıtım malzemeleri ile giydirerek yapılıyor. Peki, apartmanda mantolama kararı nasıl alınır?

Kat karşılığı inşaat hesabı nasıl yapılır?

Müteahhit ile anlaşılarak yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmeleri arsası üzerine inşaat yapmaya yeterli maddi gücü olmayanlar tarafından tercih ediliyor. Peki bu anlaşmalarda kat karşılığı inşaat hesabı nasıl yapılır?

Kaloriferli binalarda mantolama nasıl yapılır?

Kaloriferli binalarda mantolama nasıl yapılır? İşte 2000 yılında 24043 sayılı resmi gazetede yayınlanan Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile zorunlu bir uygulama haline gelen mantolama esasları..

mantolama yapmaya nasıl karar verilir Haberi

mantolama yapmaya nasıl karar verilir

Mantolama yaptırmak için karar yeter sayısı nedir?

Yapılar üzerinde yapılan dış cephe yalıtım uygulamasına mantolama adı veriliyor. Enerji tasarrufunun sağlanması amacını güden uygulama 2000 yılında Resmi Gazeteye yayımlanan yönetmelik ile zorunlu hale geliyor. Bu yönetmeliğe göre yeni yapılan binaların, mantolaması da yapılarak inşaatının tamamlanması gerekirken, eski binalar için de bu zorunluluk söz konusu oluyor.


2017 yılına kadar mantolama yaptırmayıp,enerji kimlik belgesi almayan konutlar için alım satım ve kiralama gibi işlemler söz konusu olamıyor.


Kat Mülkiyeti Kanuna göre,yapılacak olan yenilikler kat maliklerinin sayı ve arsa payı çoğunluğu ile verecekleri karar üzerine yapılıyor.


Kat Malikleri Kanuna göre;

Yenilik ve ilaveler:

I - Faydalı olanlar:

Madde 42 – Kat malikleri,anagayrimenkulün ortak yerlerinde kendi başlarında bir değişiklik yapamazlar; ortak yerlerin düzgün veya bunları kullanmanın daha rahat ve kolay bir hale...