25 / 04 / 2024

Mantolama yüzde 60 tasarruf sağlıyor

Mantolama yüzde 60 tasarruf sağlıyor

Binalarda ısı sistemini sağlayan mantolama sistemi, yüzde 60 civarında tasarruf sağlıyor. Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, sistemi başından yaptıranların kazançlı çıkacağını söyledi.

Turgut Altınok: Keçiören'in yüzde 60'ını kentsel dönüşüme alacağız!

AKP Keçiören Belediye Başkan Adayı Altınok, "Şehrimizin yüzde 60'ını kentsel yenileme ve kentsel dönüşüme alacağız. Bu şekilde yollar ve caddeler genişleyecek. Daha doğrusu, Keçiören'in bütün ana aksını alacağız ve yeniden çizeceğiz" dedi...

Fatsa Bisiklet Yolu projesinin yüzde 60'ı tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, Fatsa Bisiklet Yolu projesinin yüzde 60'ını tamamladı.

Alya Grandis'in yüzde 60'ı tamamlandı!

Akkuş Gayrimenkul’ün Lübnan merkezli BOSS4 şirketiyle birlikte İstanbul Beylikdüzü bölgesinde hayata geçirdiği Alya Grandis'in yüzde 60'ı tamamlandı. Projede teslimler 2019 Ağustos'ta yapılacak...

Bursa Yeşilyayla Aile Sağlığı Merkezi’nin inşaatı yüzde 60 tamamlandı!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından yapımına başlanan Yeşilyayla Aile Sağlığı Merkezi’nde sona yaklaşıldı. Bölgede önemli bir sağlık tesisi olması planlanan projenin yüzde 60'ı tamamlandı.

Yusufeli Barajı ve HES inşaatının yüzde 60,6'sı tamamlandı!

Artvin'de, yapımı devam eden Yusufeli Barajı ve HES inşaatında sona yaklaşılıyor. Türkiye'nin birinci, dünyanın üçüncü en yüksek barajı olacak projede yüzde 60,6 fiziki gerçekleşme sağlandı.

Yusufeli Barajı'nın inşaatı yüzde 60 oranında tamamlandı!

Artvin’in Yusufeli ilçesinde çift eğrilikli beton kemer kategorisinde Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise üçüncü en yüksek barajı olacak şekilde hayata geçirilen Yusufeli Barajı inşaatında yüzde 60’lık seviye tamamlandı.

Yusufeli Barajı'nın yüzde 60'ı tamamlandı!

Artvin’in Yusufeli ilçesinde çift eğrilikli beton kemer kategorisinde Türkiye’nin en yüksek, dünyanın ise üçüncü en yüksek barajı olacak olan Yusufeli Barajı'nın yüzde 60'ı tamamlandı.

Türkiye'deki yapıların yüzde 60'ı kaçak ve ruhsatsız!

TMMOB İzmir İnşaat Mühendisleri Odası Genel Sekreteri Hüseyin Kuzu ve İnşaat Mühendisi Hasan Alınç, Türkiye'deki yapıların en az yüzde 60'ının kaçak ve ruhsatsız olduğunu belirtti. İnşaat mühendisleri konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Zeytinburnu'nda konut yüzde 12, ofis yüzde 60 değerlendi!

Endeksa verilerine göre, Zeytinburnu‘nda konut fiyatı bir yılda yüzde 12, ofis fiyatları ise yüzde 60 değerlendi...

Türkiye'deki yapıların yüzde 60'ı imara aykırı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de tam olarak bilinmemekle beraber 26 milyon 358 bin bağımsız birim olduğunu belirterek, "Türkiye'de imara aykırılık teşkil eden yapı sayı yüzde 60'lar civarında." dedi.

Malatya Engelsiz Yaşam Merkezi'nin yüzde 60'ı tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Malatya Büyükşehir Belediyesi, Engelsiz Yaşam Merkezi projesinin yüzde 60'ını tamamladı.

Türkiye'nin yüzde 60'ı ev sahibi!

Türkiye’de bireylerin yüzde 60.4’ü yaşadığı evde ev sahibi. Türkiye bu oranla, araştırmanın yapıldığı 47 ülke arasında 41’inci sırada bulunuyor.

Arma Menta'nın yüzde 60'ı satıldı!

Arma Menta projesinde satışlar tüm hızıyla devam ediyor. Arma Menta projesinin yüzde 60’ı 6 ay gibi kısa bir sürede satıldı..

Mantolama yüzde 60 tasarruf sağlıyor Haberi

Mantolama yüzde 60 tasarruf sağlıyor

Manisa Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Mustafa Yılmaz, vatandaşları yapılarında mantolama sistemini uygulamaları konusunda uyardı. 


Mantolama sisteminin amacının binalarda ısı sistemini sağlamak olduğunu kaydeden Yılmaz, "Ne eskisi, ne de yenisi. Bunu en başından yaptıran kazançlı çıkar. Yaptırmayanlar da bir an önce yaptırırlarsa ısı yönünden tasarruf etmiş olurlar. Aynı zamanda ülke ekonomisine katkıda bulunmuş oluyorlar. Yüzde 60 civarında tasarruf sağlıyor. Bunu enerji kimlik belgesiyle karıştırıyorlar. Son yapılan binalarda enerji kimlik belgesi C grubu olarak veriliyor. Bu belgeler F'ye kadar gidiyor. Özellikle 99 depreminden sonra mantolama yapılıyor. Bu belgeler nerede kullanılıyor. 2017 yılından itibaren bu kimlik belgesi alınmazsa herhangi bir işlem yapılamaz. Eski binalarımızın çoğu yalıtımsız binalardır. Eski bina sahiplerine yalıtım yapmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz. 


Şehrimizde doğalgaz da var. Havayı ısıtacaklarına evlerini ısıtsınlar....