29 / 03 / 2024

Samsun Havza Belediyesi'nden yüzde 60 kira indirimi!

Samsun Havza Belediyesi'nden yüzde 60 kira indirimi!

Samsun Havza Belediyesi'nin Nisan Ayı Meclis toplantısında alınan karara göre; belediyeye ait iş yerlerinin kira ücretlerinde yüzde 60 indirim yapılacak. 



Samsun Havza Belediyesi Nisan Ayı Meclis toplantısı gerçekleşti. Havza Belediyesi'nde yer alan habere göre; toplantıda kiracıları sevindirecek bir dizi kararlar alındı. Alınan karar göre; belediyeye ait kira ödemelerinde yüzde 60 indirim yapılacak. 

Samsun Havza Belediyesi nden yüzde 60 kira indirimi!

Toplantı sonrası bir açıklama yapan Havza Belediye Başkanı Sebahattin Özdemir; “ Kovid-19 salgını nedeni ile etkilenen esnafa destek olmak adına belediye mülkiyetinde bulunan taşınmazlarda faaliyet gösteren kiracılarının kira bedellerinde indirim yapıldı. Belediye olarak Kovit 19 salgını süresince mülkiyeti belediyemize ait işyerinde kiracı olan esnafımızın kiralarında yüzde 60 indirim yaptık. Yine ilçemizde faaliyet gösteren kaplıca ve termal tesislerimizden kullanılan sıcak su bedellerinde ise yüzde 50 indirim yaptık. Yine Kovit -19 ile mücadele kapsamında faaliyetleri tamamen durdurulan işletmelerden ise kapalı oldukları süreler boyunca kira bedeli alınmayacak ve kapalı kaldıkları süre sözleşmelerinin sonuna ilave edilecektir. Yaşanan süreçte toplumun her kesiminin mücadeleye destek olması gerekli. Belediyemize ait iş yerlerinde kiracı olan esnaflarımızın yanındayız. Dayanışma ile bu süreci birlikte atlatacağız” dedi.


Geri Dön