17 / 12 / 2025

mardin belediyesi restorasyon

mardin belediyesi restorasyon

Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu Belediyesi “Tarihi Mardin Çarşılarının Restorasyon Projesi” için esnaflarla bir araya geldi.

İki büyükşehir belediyesi ihaleyle konut ve arsa satıyor! Fiyatlar 3 milyon 100 bin TL'den başlıyor!

Konya ve Mardin Büyükşehir Belediyesi ihaleyle arsa ve konut satışa çıkaracağını duyurdu. 

Midyat Belediyesi 3 adet arsayı satışa çıkardı! İşte yüzölçümü bilgileri ve fiyatı...

Mardin Midyat Belediyesi, 2’si tarla olmak üzere toplam 3 adet arsayı satışa çıkardı. Tarlaların imarsız ve diğer arsanın da A-2 imarlı olduğu öğrenilirken, ihale tarihinin 2 Kasım olmasına karar verildi.

Mardin'de 83 adet arsa satılıyor! İhalesi 1 Kasım'da! 

Mardin Dargeçit Belediyesi, Mardin ili, Dargeçit ilçesi, Kumdere Mahallesinde yer alan 83 adet arsayı satıyor. Peki Mardin Dargeçit'te yer alan arsaların fiyatları ne kadar? İşte detaylar...

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir'den Mardin Yeşilli'deki kentsel dönüşüm projesine eleştiri!

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir, Mardin Yeşilli Belediyesi’nin Gül ve Tepebaşı mahallelerinde başlattığı kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalar yaparak yıkımların hukuka aykırı olduğunu söyledi.

Mardin’de tarihi dokuyu bozan betonarme binalar yıkılıyor!

Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından sit alanında kalan ve tarihi dokuyu bozması sebep gösterilerek yıkılmasına karar verilen betonarme binalar için harekete geçti.

Yedikule Hisarı'nda restorasyon çalışmaları tam gaz!

Fatih Belediyesi tarafından ilçede bulunan Yedikule Hisarı'ndaki restorasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor. Hisar'da yapılan çalışmalarda horasan ile güçlendirme yapılıyor. 

Anadolu ve Rumeli Hisarı'nda restorasyon çalışmaları başladı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, şehrin sembolik yapılarından Anadolu ve Rumeli,Hisarları'nda restorasyon çalışmalarının başladığını dile getirdi. 

Diyarbakır İçkale'de restorasyon çalışmaları başladı!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kentte yer alan  bin 300 yıllık tarihi İçkale’de 2’inci etapta restorasyon çalışmalarına başladı.

Mardin Midyat'taki tarihi çarşı restore ediliyor!

Mardin Midyat Belediyesi, Sokak Sağlıklaştırması ve Restorasyon Çalışması kapsamında ilçe içerisinde yer alan 500 yıllık tarihi çarşıyı restore ediliyor. 

Samsun Saathane Meydanı'ndaki restorasyon çalışmaları tam gaz!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyon ve onarım çalışmaları devam eden Samsun Saathane Meydanı'nda incelemelerde bulundu.

Aziz Sancar'ın Mardin'deki konağı restore edildi!

Nobel ödüllü Türk bilim insanı Prof. Dr. Aziz Sancar'ın doğup büyüdüğü ve 2 yıl süreyle doktorluk yaptığı Mardin Savur'daki 3 katlı 36 odalı tarihi konağın müzeye dönüştürülmesi için başlatılan restorasyon çalışmaları sona erdi. 

Mardin'de kentsel dönüşüm çalışmaları başladı!

Mardin'in Yeşilli ilçesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 500 evin yıkım çalışmaları başlatıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürlüğü ile Yeşilli Belediyesi'nce ortaklaşa gerçekleştirilen yerinde dönüşüm projesi başladı.

İBB'nin Cibalıkapı surlarındaki restorasyon çalışmalarına tepki!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından Cibalikapı surlarında yapılan restorasyon, Mimari Restorasyon Kültür Varlıklarını Koruma Derneği Başkanı Serhat Şahin tarafından tepki gördü.

mardin belediyesi restorasyon Haberi

mardin belediyesi restorasyon


Mardin Büyükşehir Belediyesi ve Artuklu Belediyesi’nin ortaklığıyla GAP Bölge İdare Başkanlığı ile Dicle Kalkınma Ajansı’nın (DİKA) finansal desteğiyle yürütülen “Tarihi Mardin Çarşılarının Peyzaj Alanlarının Islahı, Sokak Sağlamlaştırılması ve Restorasyon  Projesi” için esnaflarla Maridin Otel’de toplantı yapıldı. Artuklu Belediyesi tarafından organize edilen toplantıya,Artuklu Belediye Eş Başkanı Sevinç Bozan, Mardin Büyükşehir Belediye Genel Sekreter Yardımcısı Mesut Amak, Kültür Turizm ve Sosyal işler Daire Başkanı Seyfettin Yavuz, Mardin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Gazan ve Hasan Ayar Çarşı esnafı katıldı. Toplantıda konuşan Artuklu Belediye Eş Başkanı Sevinç Bozan, Mardin’in tarihi çarşıları için bir proje hazırladıklarını ve bu projeyi ortak akılla hayata geçirmek istediklerini belirterek, “Sizler ömrünüzü bu kentte geçirdiniz, bu kentin havasını, suyunu, dilini, kültürünü en iyi sizler...