08 / 05 / 2024

Mardin depolama tesisi

Mardin depolama tesisi

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen projelerde sona gelindi. Mardin'in Derik İlçesi'nde yapımına başlanan depolama istasyonunun inşaatı incelendi.

Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu şirket İzmir'den 250 dönüm arazi satın aldı! GES tesisi kurulacak!

İzmir’in Karaburun ilçesi Küçükbahçe Köyü’nden 250 dönümlük arsa alan Erkan Petekkaya'nın sahibi olduğu Nano Yenilenebilir Enerji Yatırımları Anonim Şirketi buraya GES ve Elektrik Depolama Tesisi kuracak.

Azim Group Holding'ten Mardin’e 5 milyon dolarlık yatırım!

Azim Group Holding Mardin'de 5 milyon dolarlık yatırım için düğmeye bastı. Azim Group Holding bünyesinde temeli atılan 50 bin ton kapasiteli ürün depolama ve mısır kurutma tesisi inşa edilecek. 

Avrupa'nın en büyüğü olacak! Kritik gün geldi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, kapasitesi genişletilerek Türkiye'nin en büyük doğal gaz deposu olan Silivri Doğal Gaz Depolama Tesisi'nin, bugün açılacağını duyurdu.

BOTAŞ’tan açıklama geldi: Doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı

BOTAŞ'tan doğalgaz depolarına ilişkin yapılan açıklamada, Tuz Gölü hem de Silivri Tesislerinde depo doluluk oranı yüzde 100'e ulaştığı belirtildi. Açıklamada "Silivri Yer Altı DoğalGaz Depolama Tesisi rezervuarlarında 4.6 milyar metreküp depolama gazı bulunmakta" ifadelerine yer verildi.

Tarsus'ta 19.1 milyon TL'ye icradan satılık tesis!

Tarsus İcra Dairesi, hububat işleme ve depolama tesisi 19 milyon 179 bin 37 TL'ye satılıyor. Gayrimenkulün ihalesi Ağustos 2020 günü gerçekleşecek.

Tarsus'ta 19.2 milyon TL'ye icradan satılık hububat işleme ve depolama tesisi!

Tarsus İcra Dairesi, Mersin ili, Tarsus ilçesi, Kanberhüyüğü Mahallsi, 589 parselde bulunan 25 bin 263 metrekarelik hububat işleme ve depolama tesisini 19 milyon 176 bin 37 TL'ye icradan satıyor...

Cengiz Holding'ten Mardin’e 1.2 milyar euroluk tesis!

Cengiz Holding 1.2 milyar euro yatırıma imza attı. Mardin’de dev bir entegre gübre tesisi kuran firma 5 fabrika ile hizmet verecek.

Mardin Kızıltepe'de 24.4 milyon TL'ye icradan satılık fabrika!

Mardin İli, Kızıltepe İlçesi Yukarıazıklı Mahallesi'nde yer alan Ay Nişasta Entegre Gıda San. ve Tic. AŞ adına kayıtlı üretim tesisi vasıflı gayrimenkul 24 milyon 405 bin 706 TL bedel ile icradan satışa çıkarıldı. 

İzmir'de metro yatırımları hızlanacak!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Aziz Kocaoğlu, 95 adet metro aracı için yapılan “Halkapınar Yeraltı Depolama Tesisi” inşaatını inceledi. Kocaoğlu, bölgedeki metro yatırımlara devam edeceklerini söyledi. 

Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi'ne 600 milyon dolarlık kredi!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu tarafından Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi'nin genişletme çalışmaları için ilk 7 yılı geri ödemesiz olmak üzere 22,5 yıl vadeli 600 milyon dolarlık kredi onaylandı.

Reysaş, depolama konusunda büyük oynuyor!

Reysaş Yatırım Holding A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Egemen Döven, “Yatırımlarımız, sıfırdan fabrika, depolama tesisi, araç, vagon ve ekipman yatırımı şeklinde olacak. 2018 için büyüme hedefimiz yüzde15.2023 yılı hedefimizi milyar dolar ciro.” dedi. 

Antalya Serik'e lojistik merkez inşa ediliyor!

Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü, çalışmalarını daha hızlı ve verimli sürdürebilmek amacıyla Serik’in Eminceler Mahallesi’ne depolama tesisi inşa ediyor.

Konutların doğalgazının yarısı Tuz Gölü'nde depolanacak!

Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi'nde açılan ilk kavernalarda (suni mağara) dolum işlemi yapılıyor. 

Mardin depolama tesisi Haberi

Mardin depolama tesisi

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü'nce yürütülen projeyle 221 kilometre uzunluğundaki Mardin-Ceylanpınar Sulama Ana Kanalı tamamen hazır hale getirilirken, Mardin'in Derik İlçesi'nde yapımına başlanan depolama istasyonunun inşaatı ise devam ediyor.


Mardin'e 55 kilometre mesafede inşa edilen depolama istasyonunu ziyaret eden Ak Parti Mardin Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı, bölge halkı ve çiftçilerin 2 milyon 167 bin 930 dekar tarım arazisini suyla buluşturacak projenin hayata geçirilmesini dört gözle beklediğini söyledi. 400 bin kişiye istihdam, yıllık 500 milyon lira gelir sağlayacak projenin bu yıl içinde tamamlanarak bereketli toprakların su ile buluşacağını ifade eden Çankırı, DSİ GAP Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe ve sulama kanalından Sorumlu Şube Müdürü Halil Uslu ile görüştü.


Mardin-Ceylanpınar Sulama Ana Kanalı için çalışmaların 1997 yılında başladığını ve gelinen süreçte tamamlandığını...