20 / 04 / 2024

mardin kalesi restorasyonu

mardin kalesi restorasyonu

Mardin Kalesi’nin halka açılması için yaklaşık bir ay önce, “Mardin Kalesi Mardin Halkınındır” sloganıyla imza kampanyası başlatıldı.

Mardin Kalesi'nin açılması için imza kampanyası başlatıldı!

Mardin Büyükşehir ve Artuklu Belediyesi ile STK'ların ortaklaşa başlattıkları "Mardin Kalesini istiyoruz" imza kampanyasına yurt içinde ve dışında büyük destek veriliyor.

Mardin Kalesi restorasyona girdi!

Mardin Kalesi kaya güçlendirme ve restorasyon projesi çalışmaları kapsamında Mardin Müze Müdürlüğü başkanlığında yürütülen kazılar devam ediyor.Kalede arkeolojik kazılar Ramazan bayramından sonra yeniden başlayacak.

Mardin Kalesi restorasyonuna izin verildi!

Soğuk savaş döneminde uzun yıllar boyunca NATO'ya hizmet veren Mardin Kalesi'nin restorasyonu için hazırlanan proje kabul edildi

Çanakkale Bigalı Kalesi'nin restorasyonu tamamlanıyor!

Çanakkale Savaşları esnasında muhabere merkezi ve silah tamirhanesi olarak kullanılan 201 yıllık Bigalı Kalesi’nin restorasyon çalışmalarında son aşamaya gelindi. 

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu hız kesmiyor!

Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı (CATAB) tarafından 2015 yılında başlatılan restorasyon uygulaması devam ediyor. Çanakkale Seddülbahir Kalesi'nin restorasyon uygulamaları yüzde 98 oranında tamamlandı.

Sultanbeyli'de Aydos Kalesi’nin restorasyonu tamamlandı!

Sultanbeyli'de yer alan tarihi Aydos Kalesi’nin 2010'da başlayan restorasyonu tamamlandı. ‘İstanbul’un fethinin başladığı yer olarak’ ortaya çıkan Bizans eseri tarihi kale, çevre düzenlemesi tamamlanınca halkın ziyaretine açılması planlanıyor.

Mardin'de tarihi yapılar onarılacak!

Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, "Yılda milyonlarca turist ağırlayan bir şehrimiz var. Şehrimizde bulunan tarihi yapıların bakım, onarım ve restorasyonu bizim için büyük önem arz ediyor" dedi.

Kahramanmaraş Kalesi'nin restorasyonu meclis gündeminde!

Kahramanmaraş Kalesi'nin restorasyonu kapsamında yapılan çalışmalar meclis gündemine taşındı. MHP'li Aycan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Mardin Kalesi'ndeki çalışmalar devam edecek!

Mardin'de "Kartal Yuvası" olarak da bilinen tarihi kalenin turizme kazandırılması amacıyla Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla 6 sene önce başlatılan çalışmalar sürüyor.

Mardin Kalesi'ndeki 700 yıllık cami ibadete açılacak!

Turizme kazandırılacak Mardin Kalesi'ndeki yaklaşık 700 yıllık cami ibadete açılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatı ile Mardin Müzesi Müdürlüğü tarafından, 6 yıl önce başlatılan çalışmalar devam ediyor...

Gelibolu Seddülbahir Kalesi yaşayan müze olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı Gelibolu Yarımadası Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Seddülbahir Kalesi'nin restorasyonu tamamlandığını söyledi. Kalenin yaşayan müze ve kale olacak.

Mardin Kalesi 55 yıl sonra açılacak!

Yaklaşık 3 bin yıllık geçmişi olan ve 1963 yılında tepesine konulan NATO radarı nedeniyle halka kapatılan Mardin Kalesi halka açılacak..

Erzurum Kalesi restore edilecek!

Erzurum Kalesi’nin restorasyonu için imzalar atıldı. Kale, (DAP) Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın finansmanıyla yenilenecek.

Osmancık Kalesi restorasyon çalışmalarında son durum!

Osmancık Kalesi tarihi surların restorasyonu ve Koyunbaba Köprüsünün restorasyon çalışmaları devam ediyor.

Mardin Kalesi turizme açılıyor!

1980 yılından beri askeriye alanı olarak kullanılan 3 bin yıllık Mardin Kalesi, nihayet halka açılıyor. Soğuk savaş döneminde uzun yıllar NATO birliklerinin konuşlandığı ve sonra da Hava Radar Mevzi Komutanlığı hizmetine verilen 3 bin yıllık Mardin Kalesi, halka açılıyor.

Kayseri Kalesi'ne 40 milyon liralık yatırım yapıldı!

Tarihi 2 bin yıl öncesine dayanan ve ovaya kurulmuş nadir kalelerden Kayseri Kalesi'nin kültür ve sanat merkezi haline getirilmesi için dış cephe restorasyonu da dahil 40 milyon liralık yatırım gerçekleştirildi.

mardin kalesi restorasyonu Haberi

mardin kalesi restorasyonu

Mardin Kalesi’nin halka açılması için yaklaşık bir ay önce, “Mardin Kalesi Mardin Halkınındır” sloganıyla imza kampanyası başlatıldı. Kültür Turizm ve Sosyal İşler Daire Başkanı Seyfettin Yavuz, kampanyaya ve Mardin Kalesi’ne ilişkin açıklamalarda bulundu. Kalenin 1980’den beridir sivillere kapalı olduğunu ve askerler tarafından kullanıldığını belirten Yavuz, “Dünyanın hiçbir yerinde kentin turizm simgesi olan bir kale bu şekilde kullanılmamaktadır. Biz bu nedenle yılda 1 milyon üzerinde turistin gelip ziyaret ettiği Mardin’de kalenin halka, turistlere ve konuklarımıza açılması konusunda kampanya başlattık. Şimdiye kadar 80 bin kişinin destek verdiği kampanya halkın desteğiyle devam etmektedir. Mardin gibi önemli bir turizm kentinde kalenin bir askeri radar üssü olarak kullanılmasını, Mardin halkı olarak kabullenemeyiz. Bu konuda her türlü girişimde bulunacağız”...