24 / 04 / 2024

Marka kent olmak için

Marka kent olmak için

Sabah Gazetesi köşe yazarı Emre Aköz bugün ki yazısında marka kent nasıl olunur konusunu ele almıştır. Tokat'tan yola çıkan Emre Aköz'ün bugün ki köşe yazısı;

Marka Kent İnşaat Mimarlık Limited Şirketi kuruldu!

Marka Kent İnşaat Mimarlık Limited Şirketi bugün Büyükçekmece'de Cevdet Eroğlu tarafından kuruldu. 

Balıkesir Sındırgı konut projeleriyle değerlendi!

Balıkesir Sındırgı’nın AK Partili Belediye Başkanı Ekrem Yavaş, bölgenin yeni konut projeleriyle 5 kat değer kazandığını kaydetti. Yavaş, bu projelerle marka kent olacaklarını söyledi.

2025'te dünyada en az 88 kent akıllı olacak!

İnsanların yaklaşık yarısı kentlerde yaşıyor. Akıllı kent uygulamaları kaynak paylaşımının etkinliği için gerekli. Yerel yönetimler, akıllı olmak için yılda ortalama 1 milyar dolar harcıyor. 2025’te bu rakam 14 milyar doları geçecek.

Mansur Yavaş: Ankara'nın 50 yılını planlayacağız!

CHP'nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, "En büyük projem Ankara'yı marka kent yapmak. Biz Ankara'nın 50 yılını planlayacağız" dedi.

Adana'da Kent Estetiği Şehrin Geleceği paneli düzenlendi!

“Kent Estetiği Kentin Geleceği” konulu panel, Adana Valisi Mahmut Demirtaş başta olmak üzere seçkin bir davetli grubunun katılımıyla inşaat sektörünün duayenlerini buluşturdu. 

Gaziemir marka kent olma yolunda!

Gaziemir Belediye Başkanı Halil İbrahim Şenol, bir dönem daha ilçeyi yönetmek istediğini söyledi. 

Mersin marka kent olma yolunda!

Mersin, son yıllarda almış olduğu 31 milyar liralık yatırımla marka kent olma yolunda ilerliyor. Kente ulaşım, sağlık, enerji, sanayi ve turizm başta olmak üzere birçok yatırım yapılıyor.

Antalya mega projelerle marka kent oluyor!

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, mega projelerle Antalyalıların istek ve ihtiyaçlarına cevap vermeyi sürdürürken marka kent Antalya’nın dünya vitrinindeki yerini güçlendirmeye çalıştıklarını belirtti.

Biva Kent'te 1.400 TL taksitle hemen teslim daireler!

İzmir Çiğli Harmandalı'nda hayata geçirilen Çiğli Biva Kent projesinde 1.400 TL taksitle ev sahibi olmak mümkün...

İzmir gecekondudan kurtulmalı!

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı'nın artık marka kent olduğunu belirterek, “Belediyecilikle partimin büyütülmesini aynı düşünen bir insanım. Bayrak, cumhuriyet ve Atatürk vurgusunu her yerde yaptık. Bunu söylerken belediyeciliği insanlara eşit dağıttık. " dedi

Bursa Altıparmak Atatürk Meydanı gün sayıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Marka Kent Bursa’ hedefi doğrultusunda hayata geçirilen Altıparmak Atatürk Meydanı, kombine etkinliklerin birbiri ardına düzenlenebileceği çok özellikli alan haline getiriliyor.

Ahmet Nazif Zorlu: İzmir'i marka kent yapmalıyız!

İzmir Sanayici ve İş Adamları Derneği (İZSİAD) Çarşamba Toplantısı gerçekleşti. Toplantıda konuşan Zorlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Nazif Zorlu, İzmir'in markası olmadığı, doğu kenti gibi gözüktüğünü söyledi.

Kemalpaşa'ya 6 milyonluk yatırım!

Kemalpaşa Belediyesi, Kemalpaşa'yı "marka" kent yapma iddiasıyla projeler hayata geçirmeye devam ediyor.

Marka kent olmak için Haberi

Marka kent olmak için

Geçen hafta sonunu, gastronomi dünyasından arkadaşlarla birlikte Tokat'ta geçirdim... 

Organizasyonu Vali Cevdet Can ve Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu'nun yanı sıra, Mutfak Dostları Derneği Başkanı Zeynep Kakınç ve Anadolu Halk Mutfağı Derneği Başkanı Adnan Şahin yapmıştı, dediğimde... 

Haklı olarak etkinliğin, bir "yöre lezzetlerinin tadımı" olduğunu düşüneceksiniz. 

Halbuki, "Tokat yemekleri" olayın sadece bir bölümünü teşkil ediyordu. 

Asıl amaç farklıydı: Vali Can ile Başkan Eroğlu'nun ortak hayali olan, "Tokat'ı marka kent yapmak" çabasına katkıda bulunmaktı...Birçok kent yöneticisi, şu anda aynı hayali paylaşıyor. (İki yıl önce aynısına Bayburt'ta şahit olmuştum.) Bunun için de "tanıtımın" çok önemli olduğunu düşünüyorlar. 

Karşılaştığınızda tarihi eserlerden mutfak kültürüne, tarımsal ürünlerden, doğa sporlarına kentlerinin güzelliklerini sayıp döküyorlar. Tokat'ın şu anki durumu da çok farklı değil: Yukarıda saydıklarımın tamamı ve daha da fazlası Tokat'ta var. 

Peki...