19 / 04 / 2024

markalı konut stoğu

markalı konut stoğu

EYG Grup, İstanbul’da satışı ve inşaatı devam eden 306 konutu inceledi. EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Stok yüzde 30 seviyesine ulaştı'' dedi.

İnşaat sektörünün elinde 2 milyon konut stoğu var! Cazip krediler piyasayı canlandıracak mı?

Konut edinimi ve üretimi konusunda hükümetin yürüttüğü projeler, cazip kredi koşulları ve KGF kredi paketi fiyatları piyasayı canlandıracak mı? Fiyatlar tırmanacak mı?

Konut fiyatları bir yılda yüzde 99.43 yükseldi! Markalı konut satışları arttı mı?

“REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi” Kasım 2022 sonuçları belli oldu. Peki markalı konut fiyatları Kasım'da ne kadar arttı? İşte ayrıntılar...

Konutta KDV indirimi sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçacak! İşte evlerin en çok prim yapacağı iller

Cumhurbaşkanlığı Kararı ile konutların net 150 metrekareye kadar olan kısmı için KDV oranı 1 Nisan'dan itibaren yüzde 18'den yüzde 8'e indirilecek. Söz konusu düzenleme sonrası Anadolu'da konut fiyatları uçuşa geçecek.

Markalı konut projelerinde en çok hangi tip evler satıldı?

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı ev satış istatistiklerinin ardından REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Temmuz 2021 sonuçları da açıklandı. Peki markalı konut projelerinde en çok hangi tip evler satıldı?

Markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı?

TÜİK tarafından açıklanan Mayıs ayı ev satış istatistiklerinin ardından REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi'nin Mayıs 2021'e ait sonuçları da belli oldu. Peki markalı konut projelerinde en çok hangi tip konutlar satıldı? İşte markalı konut projelerinin Mayıs 2021 verileri...

Markalı konut satışlarının yüzde 6.24'ü yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Nisan 2021 verilerine göre; Nisan 2021'de fiyatlar, bir önceki aya göre yüzde 0.19, 2020'nin aynı dönemine göre ise yüzde 6.03 oranında yükseldi. Markalı konut satışlarının yüzde 6.24'ü yabancılara yapıldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 7.53'ü yabancılara yapıldı!

 REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi açıklandı. Açıklanan verilere göre; Mart ayında markalı konut projelerinde yabancı alıcıların oranı arttı. 

İstanbul'da stokta bekleyen 252 bin konut var!

Teknoloji odaklı gayrimenkul değerleme platformu Endeksacom İstanbul'un konut stoğunu analiz etti. Buna göre İstanbul'da 252 binden fazla konut stoğu bulunuyor.

Markalı konut üreticileri de faizsiz konut sektörüne girdi!

Faizsiz konut ve otomobil finansman alanında faaliyet gösteren büyük ölçekli şirketler düzenlemeyi memnuniyetle karşıladı. Markalı konut üreticilerinden Sinpaş, bu alanda faaliyette bulunacak Sinpaş Yapı Tasarruf Sandığı adıyla yeni bir şirket kurdu.

Markalı konut alımında konut kredisi ve senet kullanımı arttı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Kasım 2020 endeksine göre; Kasım'da markalı konut alımında banka kredisi kullanımının yaklaşık 3, senet kullanımının 2.5 puan yükseldiği görüldü.

Markalı konut satışlarının yüzde 8.75'i yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Kasım 2020 sonuçlarına göre, Kasım 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 8.75'i yabancılara yapıldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 7.9'u yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Ekim 2020 sonuçlarına göre, Ekim 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 7.9'u yabancılara yapıldı.

Markalı konut satışlarının yüzde 7.49'u yabancılara yapıldı!

‘REIDIN-GYODER Yeni Konut Fiyat Endeksi’ Eylül 2020 sonuçlarına göre, Eylül 2020'de markalı konut satışlarının yüzde 7.49'u yabancılara yapıldı.

markalı konut stoğu Haberi

markalı konut stoğu

EYG Grup, İstanbul’da satışı ve inşaatı devam eden 306 konut projesini mercek altına aldı. Yapılan araştırmada, markalı projelerde yer alan 163 bin 752 adet konutun 115 bin 487’sinin satıldığı tespit edildi.


48 bin 265 bin konutun satılmayı beklediğini belirten EYG Grup İcra Kurulu Başkanı Ömer Faruk Çelik, “Stok yüzde 30 seviyesine ulaştı. Yine araştırmalarımıza dayanarak İstanbul’daki yeni konut projelerinin yüzde 40’nın değerinin bir yıl içerisinde yüzde 6 ve üstü oranda arttığını söyleyebilirim” dedi.


Çelik ayrıca İstanbul’da satılmakta olan markalı konutların yüzde 37’lik bölümünün metrekare fiyatının 5 bin lira altında olduğunu söylerken, bir sene içinde satılmış olan konutların ise yüzde 34’lük bölümünün metrekare fiyatının ise 5 bin lira üstünde olduğu bilgisini paylaştı.


Ev alana para verecek


Markalı konut projelerinde yer alan konutları peşinatsız avantajlı...