23 / 04 / 2024

marmaray açılışı yapıldı

marmaray açılışı yapıldı

Marmaray’ın Üsküdar'da yapılan törenine Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Romanya Başbakanı Victor Ponta katıldı...

0 TL doğalgaz faturası bekleyenler için son dakika açıklaması yapıldı! Bu kişiler resmen fatura ödeyecek! Hemen bakın!

0 TL doğalgaz faturası bekleyenler için son dakika açıklaması yapıldı... Bu kişiler resmen fatura ödeyecek... Hemen bakın...

Ziraat Bankası’ndan son çağrı yapıldı

Ziraat Bankası'ndan müşterilerine yönelik son bir çağrı yapıldı. İşte Ziraat Bankası tarafından vatandaşlara yapılan son çağrının detayları.

Ziraat Bankası'nda hesabı olan vatandaşlara son çağrı yapıldı

Ziraat Bankası'nda hesabı olan vatandaşlara yönelik son bir çağrı yapıldı. Ziraat Bankası tarafından gerçekleştirilen açıklamanın tamamı haberimizde...

Ziraat Bankası'ndan müşterilerine yönelik önemli açıklama yapıldı

Ziraat Bankası'ndan müşterilerine yönelik önemli bir açıklama yapıldı. Banka tarafından market alışverişlerine destek olması amacıyla kampanya başlatıldı.

Ziraat Bankası'nda hesabı olanlar dikkat! Flaş bir açıklama yapıldı

Ziraat Bankası'nda hesabı olan vatandaşlarla ilgili önemli bir açıklama yapıldı. Vatandaşların belirlenen hediye tutarından faydalanması için yapması gerekenler anlatıldı.

İş yeri kiraları illallah dedirtti, hükümete çok önemli çağrı yapıldı!

Türkiye’de her geçen artan ev kiralarının haricinde iş yeri kiraları da esnafa illallah dedirtiyor. Ülkenin hemen her şehrinde Pek çok esnaf, ay sonu yüksek rakamlar nedeniyle ödemekte zorlanırken, bazı semtlerdeki kira ücretleri ise kepenk indirtirken, hükümete ilginç bir çağrı yapıldı.

Ramazan Bayram tatili dokuz gün olacak açıklaması yapıldı mı, Bayram ne zaman başlıyor?

Ramazan ayının bitmesine sayılı günler kala milyonlarca insan bayram ziyareti ve tatil planı yapmaya başladı. Bayram tatilinin 9 gün olmasını bekleyenler 'Ramazan Bayram tatili dokuz gün olacak' açıklaması yapıldı mı sorusunu soruyor. İşte detaylar..

Dünya Çevre Günü'nde 10 millet bahçesinin açılışı yapıldı!

5 Haziran Dünya Çevre Günü kapsamında 10 millet bahçesinin daha açılışı yapıldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, açılış töreninde önemli açıklamalarda bulundu.

Gaziantep OSB'de açılışı yapılan 300 fabrika meclis gündeminde!

Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi'nde açılışı yapılan 300 fabrikaya dair çeşitli iddialar meclis gündemine taşındı. Saadet Parti'li Karaduman, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Erzurum'da 132 milyon TL'lik toplu açılış töreni!

Erzurum Pasinler'de hayata geçirilen ve toplamda 132 milyon TL'lik yatırım bedeline sahip olan yatırımların toplu açılışı yapıldı.

ÇOMÜ Ağaköy Yerleşke Camisi'nin açılışı yapıldı! 

Temeli 2016 yılında atılan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Biga Ağaköy Yerleşkesi Cami'nin açılış töreni yapıldı. 

Sultangazi'de dev eserlerin açılışı yapıldı!

Sultangazi’de düzenlenen toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''İstanbul’un tamamında çok daha büyük hizmetlere yatırımlara imza atacağız'' dedi.

Türkiye'nin ilk gar kütüphanesi Konya'da açılıyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Konya’da Gar Evi’ni kütüphaneye çevirdi. Resmi açılışı yapıldıktan sonra gar kütüphanelerinin Türkiye genelinde yaygınlaştırılması planlanıyor. 

marmaray açılışı yapıldı Haberi

marmaray açılışı yapıldı


Asırların projesi Marmaray, 2 cumhurbaşkanı ve 3 başbakan ile Başkan Kadir Topbaş’ın katıldığı tarihi  bir törenle hizmete açıldı.


Marmaray’ın Üsküdar İstasyonu önünde yapılan törene Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Japonya Başbakanı Shinzo Abe, Romanya Başbakanı Victor Ponta katıldı.


Vatandaşlar tören alanına sığmayınca, Üsküdar Meydanı’nı doldurdu. Kıyı Emniyeti’ne bağlı gemiler Boğaz’da su fışkırtarak gösteri yaptılar. Ayrıca çok sayıda özel tekne de tören alanın yapıldığı kıyıya geldi. Bir tekneye Marmaray vagonu giydirildi. Kürsünün arkasında 3 boyutlu bir Marmaray vagonu yer aldı. Tören alanında Türk bayrakları dalgalandı. Töreni bir gazeteci ordusu izledi. Türk medyasının yanı sıra Japon basınından yoğun katılım oldu. Uluslar arası basın kuruluşları da töreni takip etti.


Marmaray Türk Milleti’nin mühendislik şahikasıdır


Törende...