26 / 04 / 2024

marmaray için animasyon filmi mi çekildi

marmaray için animasyon filmi mi çekildi

Marmaray'ın animasyon tanıtım filmi kısa bir süre içerisinde ulusal televizyon kanallarında, tren istasyonları ve şehirlerdeki reklam panoları ile trenlerde yayınlanacak. TCDD, Marmaray'ı animasyon film ile anlatacak.

Gebze-Halkalı Marmaray Hattı için geri sayım başladı!

Toplam 43 istasyondan meydana gelen ve 76 kilometre uzunluğundaki güzergahta yolculuk süresini 115 dakikaya indirecek olan  Gebze-Halkalı Marmaray Hattı'nın açılışı için geri sayım başladı.

3. Havalimanı için metro-hızlı tren çalışmaları başlıyor!

İstanbul’un Yeni Havalimanı için fizibilitesi tamamlanan metro ve hızlı tren ihalesine çıkılıyor. Havalimanı güzergâhında 70 kilometrelik metro yapılacak. Yeni hattın mevcut metro ağları, Marmaray ve metrobüsle entegre olacağı belirtildi

Hitachi, Havaray Projesi için gün sayıyor!

Marmaray'ı kaçırdığına pişman olan Japon Hitachi, Havaray için gün sayıyor. Türkiye Genel Müdürü Akgün, "İddialıyız. Yerli ortak için görüşüyoruz" dedi

1999 yılında Marmaray için kredi bulunmuş!

1999 yılında Boğaz'a yapılması düşünülen Marmaray Projesi için Japonlar 1.2 milyar dolar (386 trilyon 400 milyar lira) kredi verecekmiş. Banliyö hatları ile istasyonların yapımı için de 1.1 milyar dolarlık kredi alınacakmış.

Avcılar Turgut Özal Stadı toplu ulaşım için transfer merkezi oluyor!

Avcılar'daki Turgut Özal Stadı, toplu ulaşım için transfer merkezi oluyor. Stadın yerine yapılacak transfer merkezi metro, otobüs, metrobüs, Marmaray, tramvay, demiryolu ağı gibi ulaşım hatlarının Avcılar'daki aktarma noktası olacak.

Halkalı Bahçeşehir metrosu için kazma vuruldu!

Halkalı - Bahçeşehir (Ispartakule) yönünde Küçükçekmece Gölü'nün kuzeyinde kalan bölgede çalışmalara başlandı. Peki bu çalışma metro mu, banliyo için mi? Halkalı-Bahçeşehir-Çatalca banliyösü, neden Marmaray ve Kanal İstanbul'u bekliyor? Açıklıyoruz!

Avrasya Tüp Geçiş Tüneli Projesi için kazılar başlıyor!

Marmaray Projesi ile birlikte yapılan kazılarda insanlık tarihine ışık tutan bulguların ardından, Boğaz’ın altından otomobillerin geçişini sağlayacak Avrasya Tüp Geçiş Tüneli Projesi için de kazılar başlıyor.

Boğaz metro hattı için düğmeye basıldı!

İstanbul'un en önemli ulaşım projesi olarak hayata geçirilen Marmaray'ın benzeri yapılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ( İBB ) tarafından projelendirilen yeni metro hattı için düğmeye basıldı.

İSKİ'den su tasarrufu için animasyon filmi!

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), su tasarrufunun teşviki için özel animasyon filmler hazırlattı. Çalışmalar çerçevesinde, günlük yaşamda su tasarrufunun sağlanması için 8 farklı konuda animasyon hazırlatıldı.

Türkiye ve Japonya, Marmaray için yeni bir kredi anlaşması imzaladı!

Türkiye ve Japonya, Marmaray için yeni bir kredi anlaşması imzaladı. Anlaşmaya göre Japonya, Japonya Resmi Kalkınma Yardımı' ndan 42 milyar 979 Japon yeni kredi sağladı...

Marmaray 'da engellilere ücretsiz ulaşım için çalışma başlatıldı!

Toplu ulaşım araçlarında geçerli olan bedava engelli kartı Marmaray’da geçerli değil. Marmaray’ı yüzde 50 indirimle kullanan engelliler ücretsiz ulaşım istiyor. TCDD yetkilileri ise engellilere ücretsiz ulaşım için çalışma başlattıklarını müjdeledi.

Marmaray yapımında çıkan tarihi eserler için 2 yeni müze inşa edilecek!

Marmaray eserlerinin sergilenmesi için iki yeni müze yapılacak. Yeni Kapı’daki Marmaray aktarma istasyonunda yapılacak müze ile Darphane’de yapılacak restorasyonla oluşturulacak müze bünyesinde eserler kalıcı olarak sergilenebilecek.

Recep Bozlağan: Marmaray için zedeleme çalışmaları uygulanıyor!

Şehir Yönetimi Uzmanı Prof. Dr. Bozlağan, malum bazı çevrelerin ilk açıldığında metrobüsün imajını zedelemek için çaba harcadığını belirterek, "Şimdi aynı senaryo Marmaray için uygulanıyor" dedi...

marmaray için animasyon filmi mi çekildi Haberi

marmaray için animasyon filmi mi çekildi


TCDD, Marmaray'ın tanıtımını içeren ve ne kadar güvenli olduğunu anlatan animasyon film hazırlattı - Marmaray'ın animasyon tanıtım filmi kısa bir süre içerisinde ulusal televizyon kanallarında, tren istasyonları ve şehirlerdeki reklam panoları ile trenlerde yayınlanacak


AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, TCDD, açıldığı 29 Ekim 2013 tarihinden bu yana 30 milyondan yolcu taşıyan ve İstanbulluların ulaşımda olmazsa olmazı haline gelen Marmaray'ı animasyon film ile anlatacak. "Marmaray ile Güvenli Yolculuk" sloganıyla sunulan tanıtım filminde Marmaray'da yer alan tüm güvenlik tedbirlerine yer veriliyor.


"Asrın Projesi" Marmaray'ı animasyon tekniğiyle anlatan filmde, iki kıtanın birbirine Marmara denizinin altındaki toprak tabakasına gömülü tüplerle bağlandığı belirtilirken, tüplerin hiçbir şekilde deniz suyu ile temas etmediği vurgulanıyor.


Denizaltı tüp tünellerde olağan üstü durumlarda yüksek kapasiteli pompaların devreye girdiği ve tünel içeresindeki trenin...