23 / 04 / 2024

marmaray istanbul nüfusu kadar yolcu taşıdı

marmaray istanbul nüfusu kadar yolcu taşıdı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Marmaray'ın açıldığı 29 Ekim 2013'ten bu yana 13,5 milyondan fazla yolcu taşıdığı belirterek, Marmaray, 4 ayda neredeyse İstanbul'un nüfusu kadar yolcu taşıdı...

87 kattan oluşan binalar 1942'ye damga vurdu! 4 şehir nüfusu kadar olan binaların maliyeti 13 milyon dolar!

Dünyanın en yüksek binaları Amerika'da. Bunların en büyüğü ise 87 katlı büyüklüğündeki Volovrt olup 241 metre yükseklikte olup, 87 kattan oluşuyor. 4 şehir nüfusu kadar olan binalar 13 milyon dolara mal olmuş.

TÜİK açıkladı! Türkiye'deki kadın nüfusu belli oldu

Türkiye'de kadın nüfusu 42 milyon 638 bin 306 olarak kaydedildi. Yapılan açıklama kapsamında, bu da nüfusun yüzde 49,9'un kadınlardan oluştuğu anlamına gelmektedir.

TÜİK açıkladı! İstanbul'un nüfusu 131 ülkeyi geride bıraktı

İstanbul'un nüfusu, 2023 senesinde 252 bin 27 kişi gerilese de 131 ülkeyi geride bıraktığı açıklandı. Portekiz, Macaristan, Yunanistan, Ürdün ve Tunus, nüfus olarak İstanbul’un gerisinde kalan ülkeler arasında oldu.

İstanbul'un nüfusu 2023'te yüzde 1.6 oranında azaldı: Satılık ve kiralık ev fiyatları göçü artırdı!

Türkiye’nin nüfusu 2023'te yerinde saydı ve yalnızca yüzde 0.01 artarken, İstanbul'un nüfusu 2023'te yüzde 1.6 oranında azaldı. Megakentteki bu azalmada kira ve konut fiyatlarının etkili olduğu belirtiliyor. İşte ayrıntılar..

TÜİK açıkladı! Türkiye'nin nüfusu 85 milyon 372 bin 377 oldu

Türkiye'nin nüfusu, 2023 yılında bir önceki seneye oranla 92 bin 824 kişi artarak 85 milyon 372 bin 377 olduğu açıklandı. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi 2023 Sonuçları"nı da duyurdu.

Dünya nüfusu açıklandı! Dünya nüfusu 66 milyon kişi arttı...

Alman Dünya Nüfusu Vakfı, 2023 senesinde dünya nüfusunun yaklaşık 66 milyon kişi arttığını kaydetti. Buna göre,  2024 sene başı itibarı ile  dünya nüfusu 8 milyar 73 milyon 859 bin 407 kişi olduğu kaydedildi. İşte ayrıntılar...

Milletvekilinden çarpıcı öneri: Büyük deprem hazırlığı için İstanbul nüfusu diğer bölgelere dağıtılmalı!

Son günlerde Marmara'da yaşanan depremlerin ardından, beklenen büyük İstanbul depremi yeniden gündem oldu. Saadet Partisi İstanbul Milletvekili Doğan Demir, kentsel dönüşüme dikkat çekerek, İstanbul depremi hazırlığı için önerilerini paylaştı.

İstanbul'un 10 ilçesinde yabancı nüfusu yüzde 20'ye ulaştı! Bazı mahallelerde 25 farklı ülkeden sığınmacı var! 

İstanbul'un 10 ilçesinde yabancı nüfusu yüzde 20'ye ulaşmış durumda. Esenyurt, Küçükçekmece, Başakşehir, Bağcılar, Avcılar, Bahçelievler, Sultangazi, Esenler, Zeytinburnu ve Fatih'te  20-25 farklı ülkeden gelen sığınmacı var. 

İstanbul'un büyük kabusu deprem: En kötü senaryo açıklandı! 3 milyon kişiyi doğrudan etkileyecek!

İstanbul için en kötü deprem senaryosu açıklandı... 3 Milyon nüfusu doğrudan etkileyecek... Hemen buraya bakın... O isim son dakika vererek konuştu...

Next Level İstanbul ön satışa çıktı! Yeni proje!

Pasifik GYO tarafından inşa edilen Next Level İstanbul projesinde ön satışlar başladı. Peki Next Level İstanbul projesinde fiyatlar kaç lira? İşte proje ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Türkiye’de artan maliyetler nedeniyle çiftçi nüfusu gün geçtikçe azalıyor

TÜİK verilerine göre istihdamın sektörel dağılımında tarım yüzde 17,2’lik paya sahipken bu oran 2022 yılında yüzde 15,8’e geriledi. Tarım sektöründe 4 milyon 866 bin kişi istihdam edildi.

Piyasa dehası İslam Memiş ev alacakları ikaz etti! Bunu yapmazsanız dövecek diz bulamayacaksınız

İsabetli tahminleri ile popüler olan piyasaların Uzman ismi İslam Memiş ev sahibi olmak isteyenleri ikaz etti. Yükselen yabancı nüfusu ve kira bedelleri nedeniyle 2024'te dövizle kiralama döneminin başlayacağını ve artık ev değil oda kiralama sistemine geçileceğini söyledi.

Depremde hiç binası yıkılmadı, herkes akın akın oraya göçtü!

Türkiye genelinde 11 ilde çok büyük can kayıpları ve hasarlara neden olan Kahramanmaraş merkezli depremlerde tek bir binanın bile yıkılmadığı bir ilçenin nüfusu 15 günde ikiye katlandı.

marmaray istanbul nüfusu kadar yolcu taşıdı Haberi

marmaray istanbul nüfusu kadar yolcu taşıdı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Marmaray'ın açıldığı 29 Ekim 2013'ten bu yana 13,5 milyondan fazla yolcu taşıdığı belirterek, "Marmaray, 4 ayda neredeyse İstanbul'un nüfusu kadar yolcu taşıdı. Önceki gün yoğun sis nedeniyle İstanbul'da yaşanan ulaşım krizi de yine Marmaray ile aşıldı. Bir günde 171 bin 352 vatandaşımız Marmaray'ı kullandı" dedi.


Bakan Elvan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Avrupa ile Asya'yı denizin altından tünelle bağlayan Marmaray'ın yolcu sayısının her geçen gün arttığını söyledi. 


Kartal-Kadıköy Metrosu'nun yanı sıra Marmaray'ın Hacıosman-Taksim-Yenikapı Metrosu'yla da entegre hale getirildiğine dikkati çeken Elvan, 15 Şubat'ta gerçekleşen bu bağlantı sonrasında Marmaray'ın bir günde taşıdığı yolcu sayısının ortalama 110 bine ulaştığını vurguladı.


Marmaray'ın özellikle 07.00-09.00 ile 16.00-19.00 saatleri arasında kullanıldığını belirten Elvan, "Marmaray'ı kullanan vatandaşlarımızın sayısı her geçen gün artıyor....