24 / 04 / 2024

marmaray neden gecikti

marmaray neden gecikti

2004 yılında temeli atılacak Marmaray Projesi çevreye duyarlı olduğunu ispatlayacakmış ve projede her detay üzerinde duruluyormuş. Kazı öncesinde Marmara'da yaşayan balık türünün yumurtlama ve göç mevsimi dahi tespit edilecekmiş.

Marmaray Gebze Halkalı banliyö hattında son durum açıklaması!

Marmaray Gebze-Halkalı-Gebze banliyö hattındaki son durumu sorduğumuz Ulaştırma Bakanlığı, verdiği cevapla 2014'ün son bombasını patlattı: OHL-Dimetronic ile müzakereler devam etmektedir!.. Peki şimdiye kadar neler yapıldı? Neler olacak?

Marmaray neden 10 dakika gecikti?

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün kullandığı Marmaray treni Üsküdar'dan Yenikapı'ya 10 dakika geç ulaştı. İstanbul Boğazı'nın en derin noktasında duran Marmaray treninde kapılar açıldı ve tarihi gün anısına hatıra plaketi çakıldı..

Üsküdar-Çekmeköy metrosu neden gecikti?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş Üsküdar-Çekmeköy metrosuyla ilgili açıklamalar yaptı. Başkan Topbaş; "Üsküdar-Ümraniye-Çekmeköy Metrosu dünyada son teknolojiyi yakalayan ve insansız çalışabilen ilk metrolardan biri olacak. Bu nedenle biraz gecikti." dedi.

Fuar İzmir Kavşak projesi neden gecikti?

Fuar İzmir'de 250 bin kişinin ziyaret ettiği Tarım ve Hayvancılık Fuarı, bölgeye geçici bağlantı yollarının yetmediğini bir kez daha kanıtladı. Bu durum gözleri Fuar İzmir'e bağlantı için bir türlü yapılamayan kavşak düzenlemesine çevirdi.

Kıbrıs Elexus Hotel'in açılışı neden gecikti?

Etstur'un Kıbrıs'ta 200 milyon dolarlık yatırımla hizmete açması beklenen Elexus Hotel'in açılışının geciktiği haberleri geliyor. Grubun 12'nci oteli olarak hizmete girecek olan Elexus'un bürokratik engeller nedeniyle açılmadığı belirtiliyor.

Keleş İnşaat Sefaköy projesi neden gecikti?

Keleş İnşaat'ın Küçükçekmece Sefaköy'de geçen yıl başlayacağı karma projesi neden gecikti? Keleş İnşaat'ın 120 milyon TL'ye satın aldığı arazi E-5 üzerinde yer alıyor. İşte projenin başlayamamasının sebebi...

Karasu Limanı neden gecikti?

Sakarya Yeni Haber Gazetesi yazarlarıdan Cihan Ersöz bugünkü köşe yazısında Karasu Limanı neden gecikti sorusuna yanıt verdi..

Marmaray banliyö hatları neden durdu?

MARMARAY Projesi kapsamında Sirkeci-Halkalı, Gebze-Haydarpasa banliyö hatlarının iyileştirilmesi çalışmalarının durdurulmasının nedeni ne?

Oyakkent 3. etap Başakşehir'de son durum ne?

Başakşehir'de 16 bin konutluk planlanan Oyakkent projesinin 3. etabında satışlar ne zaman başlayacak? 1.500 konutluk planlanan Oyakkent 3. etap projesi neden gecikti? İşte yeni etabın son durumu...

Kentsel dönüşüm kira yardımı ödemesi neden gecikti?

İstanbul'da kentsel dönüşüm kira yardımı ödemesi gecikti mi? Her ayın 15'inde yapılan kira yardımı ödemesi 15 Ocak 2015'te yatmayanlar ne yapmalı? Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kentsel dönüşüm kira yardımı ödemelerinde bir sorun mu var?

Sarphan Finans Park ne zaman teslim edilecek?

Sarphan Finans Park projesi neden gecikti? Sarphan Finanspark ne zaman teslim edilecek? Sarphan Finanspark teslimlerinin gecikme nedeni nedir? İstanbul Finans Merkezi, Sarphan Finans Park projesini nasıl etkiledi? İşte cevaplar...

Metrobüs ve Marmaray'a yakın evler prim rekoru kırıyor!

Gayrimenkul değerleme konusunda "erişim"in önemine vurgu yapan uzmanlar, İstanbul'da metrobüs ve Marmaray'a olan yakınlığın konut fiyatlarında yüzde 100'e yakın oranlarda prime neden olduğuna dikkat çekiyor.

Minibüslerde İstanbul Kart'a geçiş neden gecikti?

Aslında minibüslerdeki uygulama yeni gündeme gelmedi. Minibüslerde İstanbul Kart uygulamasına 07.07.2013 tarihinde geçilmesi planlanıyordu. Fakat uygulama o zaman teknik yetersizlik yüzünden ileri bir tarihe ertelenmişti.

Üçyol-Üçkuyular Metro Hattı'nın açılışı neden gecikti?

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin açmaya hazırlandığı Üçyol - Üçkuyular Metro Hattı'nın Fahrettin Altay ve Poligon istasyonlarının bulunduğu bölümünün sonu faciayla bitecek tehlikelere açık olduğu ortaya çıktı

Manisa Şehir Hastanesi'nin inşaatı neden gecikti?

Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, 1 Aralık'ta temeli atılmasına karşın yaklaşık 7 aydır çivi bile çakılmayan 560 yataklı şehir hastanesinin gecikme nedeninin, projedeki hasta odalarının mezarlığa bakmasından kaynaklandığını söyledi.

marmaray neden gecikti Haberi

marmaray neden gecikti



Marmaray'da önce balıklar


Tüp geçit projesinin kazı çalışmalarına balıkların yumurtlama ve göç sırasında ara verilecek, tarihi eserler kurtarılacak


     ANKARA - Asya ve Avrupa Yakası'nı denizaltı geçişiyle birleştirecek olan 'tüp geçit' (Marmaray) projesi çevreye duyarlı olduğunu kanıtlayacak. Projenin çevresel etkileri incelenirken Marmara Denizi'nde yaşayan balıkların yumurtlama ve göç mevsimleri dikkate alınacak. 

     Bu ay temeli atılması planlanan 19 yıllık Marmaray Projesi'nde her detay üzerinde hassasiyetle duruluyor. Projenin çevreye ve arkeolojiye zarar vermemesi için kazı çalışmaları öncesinde Marmara Denizi'nde yaşayan 200 tür balığın yumurtlama ve göç mevsiminin tespit edilmesi planlanıyor. Bu dönemde kazı çalışmaları durdurulacak. 


     Tarihi eserler 


     Proje...