19 / 04 / 2024

marmaray tarihi eserleri nerede sergileniyor

marmaray tarihi eserleri nerede sergileniyor

Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Plan ve Bütçe Komisyonu' nda Bakanlığının 2014 yılı bütçesi sunumuna, vefat eden tiyatro sanatçısı Nejat Uygur'a rahmet dileyerek başladı....

Vakıflar Genel Müdürlüğü kardeş ülkelerdeki tarihi eserleri restore ediyor!

Vakıflar Genel Müdürü Ersoy, restorasyon çalışmalarını kardeş ülkelerde de devam ettiklerini açıkladı. Ersoy, ''84 yıl sonra Fatih Sultan Mehmet Vakfının mülkiyetindeki ve tapusunda olan Ayasofya Kebir Camisi'ni hem inanç hem kültür turizmine kavuşturmanın gururunu yaşıyoruz'' dedi.

Afrin'de hasar gören camiler restore edilecek! 

Türkiye, Afrin'deki tarihi eserleri ayağa kaldırıyor. Zarar gören camiler restore edilecek. DEAŞ tarafından yıkılan Nebi Huri Türbesi de restore edilecek eserler arasında bulunyor. 

16 asırlık tarihi İstanbul surları tehlike altında!

Mega kentİstanbul'un fethinin sembolleri arasında yer alan ve dünyanın en uzun tarihi eserleri arasında gösterilen İstanbul surları, 'istilacı' bitkilerin tehdidi altında.

Marmaray'ın tamamlanma tarihi TBMM'de!

Marmaray projesinin tamamlanma tarihi TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Numan Kurtulmuş: İmar ruhsatları benim elimde olsa vermem!

İstanbul'daki durumun çok iç açıcı olmadığını ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, "Sadece tarihi eserleri restore etmek, ışıklandırmak vesaire, bunlarla olacak şey değil. İmar ruhsatları benim elimde olsa vermem" dedi. 

İstanbul Kartal'da onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılar TBMM'de!

İstanbul'un Kartal ilçesinde son on yılda onarılan vakıf eserleri ve tarihi yapılara ve tarihi hamamın onarılmasına ilişkin sorunlar meclise taşındı...

Marmaray ve 3. Havalimanı'nda çıkan tarihi eserler meclis gündeminde!

Marmaray ve 3. Havalimanı projelerinde ortaya çıkan tarihi eserlere ilişkin soru önergesi hazırlandı. Soruların Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı tarafından yanırlandırılması talep edildi..

Konya'daki tarihi türbeler onarılıyor!

Konya’daki tarihi eserleri restore ederek gelecek kuşaklara aktarmak için çalışma yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi, şimdi de tarihi türbelerde temizlik ve bakım çalışması yapıyor.

Daire Karşılığı Afrodit heykeli sattılar!

İzmirli 2 müteahhitin Efes bölgesinde yasadışı mezar kazanlardan edindikleri tarihi eserleri İstanbul'da daire karşılığı satmaya çalıştı. Müteahhitlerin ‘Kat karşılığı mezarcılardan aldık’ dediği eserler arasında paha biçilemeyen 2 bin yıllık Afrodit Heykeli de var.

Topkapı Sarayı yıkım tehlikesi altında!

Gülhane'deki duvarın yıkılmasında sonra Uzmanlar, Tarihi Yarımada’daki metro ve Marmaray’a bağlı sarsıntıların, sert rüzgâr, sel ve olası hafif bir depremin bölgedeki tarihi eserleri tehdit edebileceğini belirtti

Konya Mevlana Caddesi'nde cephe sağlıklaştırma çalışması yapıldı!

Şehir genelindeki tarihi eserleri restore ederek gelecek kuşaklara aktırma adına önemli projeler yürüten Konya Büyükşehir Belediyesi, şehir merkezindeki yapıların tarihi dokuya uygun hale getirilmesine yönelik çalışmalar da yapıyor.

Yunanistan’daki tarihi Osmanlı eserleri ziyarete açılacak!

Yunanistan, Yanya şehrindeki tarihi Osmanlı eserlerini ziyarete açma kararı aldı. Ziyarete açılacak Osmanlı eserleri arasında, 16. yüzyıldan kalma tarihi Sultan Süleyman Camii ve üç türbe bulunuyor.

Amasya, UNESCO Dünya Miras Listesi’ne girmeyi hedefliyor!

Tarihi eserleri ve kültürel zenginlikleriyle Orta Karadeniz’in parlayan yıldızı Amasya, Unesco’nun Dünya Miras Listesi’ne girmeyi bekliyor. Amasya, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle ziyaretçilerini adeta çağlar arası yolculuğa çıkarıyor.

marmaray tarihi eserleri nerede sergileniyor Haberi

marmaray tarihi eserleri nerede sergileniyor


- Turizmdeki gelişmeler-


 "Kültür ve Turizm Bakanlığının yanı sıra turizm sektörünün çalışmalarıyla Türkiye, bugün Dünya turizminde şampiyonlar ligindedir" diyen Bakan Çelik,  Türkiye'nin turizmdeki başarısını bu sene de sürdürdüğünü vurguladı. Çelik, şunları söyledi:


"Turizmde sahip olduğumuz potansiyelin açığa çıkması ve turizmimizin çeşitlendirilmesi için gösterilen çabalarla, 11 yılda 11 basamak yükselerek, turist sayısında dünya seyahat pazarının en büyük 6. ülkesi olduk. Geçen yıl yerleştiğimiz bu konumu gelir ve turist sayısını artırarak bu yıl da sürdürdük. Dünya Turizm Örgütünün raporuna göre, 2013 yılının ilk 8 ayında turizm gelirini en hızlı artıran 3. ülkeyiz. Yine aynı rapora göre turist sayısında dünya turizmi yüzde 5 büyürken, Türkiye yüzde 10 büyüyerek dünya ortalamasını 2’ye katlamıştır."


İnsanlığın ortak hafızasının değerli unsurlarını barındıran ve zenginliğiyle göz kamaştıran kültür mirasının omuzlarına...