24 / 04 / 2024

Marmaris Körfezi nerede

Marmaris Körfezi nerede

Yapılan araştırmalarda kirlilik nedeniyle ekolojik dengesi bozulmaya başladığı belirlenen Marmaris Körfezi'ni kurtarmak için çevre derneği çalışma başlattı. Çalışma kapsamında araştırma gemisiyle körfezde keşifler gerçekleştirildi.

Gemlik Körfezi'ndeki depremin sürpriz olmadığını açıklayan Doç. Dr. Irmak: Artçı depremler devam edecek!

Kocaeli Üniversitesi'nden (KOÜ) Doç. Dr. Serkan Irmak, Gemlik Körfezi'nde yaşanan depremlere '' Bizim burada karşılaştığımız hiçbir deprem sürpriz değil.'' diyerek, buna benzer büyüklükte çok sayıda depremin olduğunu belirtti.

Gemlik Körfezi'ndeki 5,1 ve 4.5'lik depremler büyük Marmara depreminin öncüsü mü? Uzmanlar tek tek açıkladı!

Bugün saat 10.42'de Marmara Denizi'nde Gemlik Körfezi'nde 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde peş peşe deprem oldu. Söz konusu depremlerin ardından yine 'Büyük Marmara depreminin öncüsü mü?' sorusu akıllara geldi. İşte deprem uzmanlarının son dakika açıklamaları...

Kuşadası Körfezi'ne son dakika deprem uyarısı: 7'den büyük deprem bekleniyor mu? TÜBİTAK Başkanı tek tek açıkladı! 

İzmir Seferihisar'da 3 sene önce yaşanan 6,6 büyüklüğündeki depremden sonra Kuşadası Körfezi içinde fay zonu üzerinde yapılan araştırma bitirildi. Peki bölgede 7'den büyük deprem bekleniyor mu? İşte ayrıntılar...

Kuşadası Körfezi’nde 4.4 büyüklüğünde deprem!

Kuşadası Körfezi’nde bu sabah saat 08.26'da 4.4 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği 6.97 kilometre olarak belirtildi.

SON DAKİKA! İzmir Körfezi’nde deprem!

AFAD ve Kandilli Rasathanesi’nden alınan son dakika bilgilerine göre, İzmir Körfezi’nde deprem meydana geldi. Ege Denizi’nde yaşanan deprem, saat 1.25’te, yerin 7.03 km derinliğinde ve 3,3 şiddetinde yaşandı.

Kuşadası Körfezi'nde 3.9 büyüklüğünde deprem!

Kandilli Rasathanesi tarafından açıklanan resmi verilere göre bugün saat 07:25'te Ege Denizi Kuşadası Körfezi'nde 3.9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. İşte son depremler...

Prof. Dr. Şükrü Ersoy: Gemlik Körfezi'ndeki 3.5'lik deprem bir haberci! Marmara'da hazırlıklar hızlanmalı! 

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Cuma günü Gemlik Körfezi'nde meydana gelen 3.5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Peki bu deprem büyük İstanbul depreminin habercisi mi? İşte o açıklamalar...

Sinpaş Marmaris Kızılbük projesinde inşaat yeniden başladı! 

Kızılbük GYO, Sinpaş Marmaris Kızılbük projesinde inşaat faliyetlerine tekrar başlandığını açıkladı.  

Beyaz eşyalarda en büyük indirimler nerede? 16 Ekim 2022 fiyat listesi...

Sezon kampanyalarına göre beyaz eşyalarda en büyük indirimlerin nerede olduğuna baktık. İşte kampanyalı beyaz eşyalar ve fiyatları...

Beko bulaşık makineleri ne kadar? En ucuz Beko bulaşık makinesi nerede? İşte, 25 Eylül 2022 fiyat listesi…

Sevilen beyaz eşya markası Beko’da ayın ürünü, Beko BM 5045 Bulaşık makinesi oldu. Herkes tarafından çok sevilen bulaşık makinesi, şimdi en uygun fiyatıyla haberimizde sizi bekliyor. Sizde en ucuz Beko çamaşır makinesi nerede diye arıyorsanız, işte Beko 25 Eylül 2022 fiyat listesi..

En ucuz Arçelik bulaşık makinesi nerede satılıyor? Arçelik 6144 bulaşık makinesi 23 Eylül 2022 fiyat listesi..

Kullanan herkesin memnun kaldığı Arçelik 6144 bulaşık makinesini sizin için araştırdık. En uygun nerede satılıyor, en ucuz ArçeliK 6144 bulaşık makinesini nereden alabilirim diye soruyorsanız, haberimizi mutlaka okuyun. İşte, Arçelik 6144 bulaşık makinesi 23 Eylül 2022 fiyat listesi..

Başka Köy Milas nerede? Başka Köy Milas fiyat listesi!

Başka Köy nerede? Başka Köy Milas fiyat listesi haberimizde yer alıyor. İşte merak edilen soruların yanıtları...

Marmaris Kızılbük Koyu'nda yapılan dev otel projesinin perde arkası ortaya çıktı

Muğla'nın Marmaris ilçesi Kızılbük Koyu'nda Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) ve Kızılbük GYO tarafından dev otel AVM ve 1389 adet devremülk projesi çalışmaları yapılıyor. Söz konusu projenin ÇED raporunun geçen yıl çıkan yangından 5 gün sonra alındığı iddia edildi.

Marmaris Körfezi nerede Haberi

Marmaris Körfezi nerede

Marmaris Çevrecileri Derneği (MÇD), kirlilik nedeniyle ekolojik dengesi bozulmaya başladığı belirlenen Marmaris Körfezi'ni kurtarmak için harekete geçti. 


Çalışmalar kapsamında İzmir'den Marmaris'e gelen araştırma gemisi, körfeze açılarak gerekli keşifleri gerçekleştirdi. MÇD Başkanı Ahmet Kutengin ve basın mensupları da gemide yer alarak çalışmaları takip etti. 


Kutengin, gazetecilere yaptığı açıklamada, dernek olarak yaklaşık 2 yıl süreyle üniversitelerle birlikte Marmaris Körfezi'nde araştırma çalışmaları yaptıklarını söyledi. 


Bu bilimsel çalışmaların sonucu olarak bir çalıştay düzenleme kararı aldıklarını belirten Kutengin, "Çalışmalar kapsamında bir de çözüm bölümümüz bulunuyor. Artık çözüm bölümünü hayata geçirmek istiyoruz. Bunun için Akyarlar isimli araştırma ve dalgıç gemisi, ekibiyle ilçemize geldi" dedi.  


Çalışmanın çözüm kısmının  "Körfezin temizlenmesi, Yalancıboğaz deşarj siteminin yenilenerek genelgeye uygun hale getirilmesi ve balık popülasyonunu arttıracak resiflerin körfeze yerleştirilmesinden" oluştuğunu ifade eden Kutengin,...