24 / 04 / 2024

marmaris osmanlı tapu davası

marmaris osmanlı tapu davası

Marmaris’te 70 yıl süren Osmanlı tapu davalarını kazanan köylülerin, mahkeme kararlarının iptal edildiğini kaydeden CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yazılı olarak cevaplaması için TBMM’ye soru önergesi sundu. 

Marmaris’te köylülerin Osmanlı tapuları iptal ediliyor iddiası!

Marmaris’te 70 yıl süren Osmanlı tapu davalarını kazanan köylülerin, mahkeme kararlarının iptal edildiğini kaydeden CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yazılı olarak cevaplaması için TBMM’ye soru önergesi sundu. 

Zülfikar Soyvural: Tapu harcı yüzde 1'e düşmeli!

Marmaris Emlakçılar Derneği Başkanı Zülfikar Soyvural, konut satışlarındaki ciddi düşüşe dikkat çekti. Soyvural, tapu işlemleri üzerinden alınan tapu harcının yüzde 1'e düşürülmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin ilk "Tapu Müzesi" 2018'de açılacak!

Osmanlı'dan bugüne Türklerin "hazine" değerindeki tapu ve kadastro kayıtları ile haritaları, Türkiye ve dünyada ilk olma özelliğini taşıyacak ve 2018'de açılması planlanan "Tapu Kadastro ve Harita Müzesi"nde sergilenecek.

Ürdün Prensi Ali'den tapu arşivi ziyareti!

Ürdün Kralı Abdullah'ın kuzeni Prens Ali, tapu arşivini ziyaret ederek Ürdün'ün Osmanlı dönemine ait tapu kayıtlarını inceledi.

Musul ve Kerkük'ün tapuları, Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü'nden çıktı!

Osmanlı döneminde Musul ve Kerkük'te 169 yıl öncesine dayanan 77 bin 63 tapu kaydı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü Arşiv Dairesi Başkanlığı'nda saklanıyor. Arşivde 1847 öncesi döneme ait Musul'un 87, Kerkük'ün de 96 tapu tahrir defteri bulunuyor.

Kağızman'ın Kötek köyünde tapu sıkıntısı yaşanıyor!

Kars Kağızman'daki 140 haneli Kötek köyünde yaşayan vatandaşlar Osmanlı döneminden kalma tapuları nedeniye sıkıntı çekiyor. Köy muhtarı köylerine tapu ve kadastronun gelmemesinden şikayetçi...

Bülent Ersoy Marmaris Armutalan’daki yazlığını satıyor mu?

Bülent Ersoy, iki günlüğüne Marmaris'e gitti. Bu gidişin sebebi ise; Ersoy’un Armutalan’daki yazlığını satmak için olduğu öne sürüldü. Bülent Ersoy’un tapu dairesine giderek işlem yaptığı da belirtildi.

Marmaris’in mülkiyet sorunu çözülecek!

Ak Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, Marmaris’e TOKİ Konutları yapılması ve Bozburun, Söğüt, Taşlıca mahallelerinin tapu, mülkiyet sorunu ve ecrimisil sorunlarının çözümü için çalışmalar başlattı.

Osmanlıca Tapu Terimleri Sözlüğü hazırlandı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü internet sitesinde yer alan 'Osmanlıca Tapu Terimleri sözlüğü' ile vatandaşlara ellerindeki tapuları okumaları için kolaylık sağlıyor...

Tapu Kadastro Müdürlüğü 50 milyondan fazla parseli internete açtı!

Türkiye'nin tüm parselleri artık internette. Tapu Kadastro Müdürlüğü'nün 'www.tkgm.gov.tr' adresinden Osmanlı'dan günümüze kadar olan 50 milyondan fazla parselin tüm bilgileri ücretsiz sorgulanabilir.

Martı GYO'nun Marmaris'teki tapu tescil davası sonuçlandı!

Martı GYO, Marmaris Kadastro Mahkemesinde görülmekte olan Karaca Köyü Ayın Mevkii'ndeki parsele ilişkin tapu tescil davasının lehine kesinleştiğini belirterek, davaya konu taşınmaz için verilen teminat mektubu konusunda açıklama yaptı...

Osmanlı tapusu hala geçerlilik korur mu?

Osmanlı zamanına ait tapu sahiplerinin merak ettiği soru "Osmanlı tapusu geçerli midir?" şeklinde karşımıza çıkıyor. Peki, Osmanlı tapusu hala geçerlilik korur mu? İşte yanıtı...

Osmanlı döneminden kalma tapular geçersiz!

Gayrimenkul sahibi olmanın öteden bu yana Türk insanı için önemli olduğunu ifade eden Tapu ve Kadastro 11. Bölge Müdürü Erdoğan Büyükboyacı. "Dedelerinden kalma Osmanlı tapularının bulan vatandaşlarımız bir umut ve heyecanla bize geliyorlar...

marmaris osmanlı tapu davası Haberi

marmaris osmanlı tapu davası

Marmaris’te 70 yıl süren Osmanlı tapu davalarını kazanan köylülerin, mahkeme kararlarının iptal edildiğini kaydeden CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Adalet Bakanı Abdülhamit Gül’ün yazılı olarak cevaplaması için TBMM’ye soru önergesi sundu. Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Marmaris'te 70 yıllık mücadele sonucunda köylülerin lehine kararlar alındığına, şimdi ise Yargıtay'ın bu kararlarının yok sayıldığına vurgu yapan CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, konuya ilişkin şöyle konuştu:

“Muğla ili, Marmaris ilçesinin köylerinden Çamlı, Hisarönü, Yeşilbelde, Karaca Köyleri ile Küfre, Yedi Adalar ve Bördübet Mevkileri de dahil olmak üzere taşınmazların tamamının Osmanlı’dan beri kendisine ait olduğunu iddia eden Şerif Efendi Ailesi tüm köylülere dava açmıştır. Davalar 1950’li yıllarda başlamış, halen sürmektedir. Bu demektir ki, köylülerin 70 yıllık mücadelesi var. Marmaris Kadastro Mahkemesi’nin elde ettiği Örnek...