29 / 03 / 2024

Mars Kolonisi Mimari Tasarım Yarışması

Mars Kolonisi Mimari Tasarım Yarışması

NASA’nın açtığı “Mars Kolonisi Mimari Tasarım Yarışması”nda Türk mimar Güvenç Özel’in projesi 168 proje içinden dördüncü seçildi.Güvenç Özel projesini Habertürk’e anlattı.

Kuşadası'nda Mars Kolonisi konseptli turizm tesisi kurulacak!

Kovid-19 salgını ile beraber turizmde alternatif alan arayışına giren ve çeşitliliği artırmak isteyen şehirlerden Kuşadası’nda “Mars Kolonisi” temasıyla turizm tesisi yapılacak. Belediye Başkanı Ömer Günel, projenin dikkatleri Kuşadası’na çekeceğini ve şehre büyük değer katacağını vurguladı. 

Mimar Güvenç Özel'in Mars'taki evini robotlar inşa edecek!

NASA’nın açtığı “Mars Kolonisi Mimari Tasarım Yarışması”nda Türk mimar Güvenç Özel’in projesi 168 proje içinden dördüncü seçildi.Güvenç Özel projesini Habertürk’e anlattı.

Mars Kolonisi mimari yarışmasında Güvenç Özel'in projesi dördüncü oldu!

NASA’nın düzenlediği ‘Mars Kolonisi’ isimli mimari yarışması yakın zamanda ilk insanlı koloninin kurulacağını ortaya koydu. 168 projenin katıldığı yarışmada Türk mimar Güvenç Özel’in projesi finale kalarak dördüncü oldu.

Ankara'nın yöresel mimari dokusu Gölbaşı'nda yaşatılacak!

Gölbaşı Belediyesinin, Ankara''nın yöresel mimari dokusunu yaşatmak, kentsel dönüşüme destek vermek ve kaçak yapılaşmayı önlemek amacıyla başlattığı Ankara Evleri Projesi kapsamında yapımı süren ev sayısının 22''den 25''e çıkarıldığı bildirildi...

Toya iç mimari tasarım ve mimari kategorilerinde iki ayrı ödül aldı!

Toya, 2014 - 2015 Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri'nin Avrupa ayağı European Property Awards'ta, "İç mimari tasarım" (Interior Architecture Design) ve Mimari (Architecture) kategorilerinde iki ayrı ödül aldı.

Toya iç mimari tasarım ve mimari kategorilerinde iki ödül aldı!

Toya, 2014-15 Uluslararası Gayrimenkul Ödülleri’nin Avrupa ayağı European Property Awards’ta, “İç mimari tasarım” (Interior Architecture Design) ve Mimari ( Architecture) kategorilerinde iki ayrı ödül aldı.

Motto Mimari Tasarım Proje Uygulama İnşaat Limited Şirketi kuruldu!

Motto Mimari Tasarım Proje Uygulama İnşaat Limited Şirketi, Burak Koltukoğlu, Ersin Özdamar tarafından 20 bin TL'lik sermaye bedeli ile 15 Ekim'de Sosko İş Merkezi'nde kuruldu.

Safranbolu'da mimari dokuya uygun konutların inşaatı sürüyor!

Safranbolu'da mimari dokuya uygun konutların inşaatı sürüyor. Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy: "Konut ihtiyacını gidermek, düşük ve orta gelirli vatandaşlarımızın ihtiyacı için TOKİ'yle Safranbolu evi mimarisinde 506 konut yaptık" dedi.

Zirvepark'tan kişiye özel mimari hizmet rehberi!

Zirvepark, “Senin Evin Senin Tasarımın” kampanyasıyla dikkatleri üzerine çekiyor. Kampanya kapsamında kadınlar özel mimari hizmetle evlerini diledikleri gibi dekore edebiliyor. Kampanya 31 Aralık’ta son bulacak.

Lapseki Hükümet Konağı Mimari Proje Yarışması'nda 6 proje sona kaldı!

Çanakkale Valiliği tarafından düzenlenen Lapseki Hükümet Konağı Mimari Proje Yarışması'nda yapılan 29 başvurudan ön seçim sonucu 6 ekibe davet mektubu gönderildi. Kalan 6 proje jüri heyeti tarafından değerlendirilecek...

Nazra Yapı ve Mimari Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nazra Yapı ve Mimari Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hakan Aktaş tarafından 20 bin TL'lik sermaye bedeli ile 24 Eylül'de Bahçelievler, Çobançeşme Sanayi Caddesi'nde kuruldu.

Keleş Mimari Tasarım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Keleş Mimari Tasarım İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Gürsel Keleş, Burçin Keleş tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 16 Eylül'de Küçükçekmece, Fatih Mahallesi'nde kuruldu.

TOKİ'nin 7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması'na dava!

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, TOKİ’nin düzenlediği, “7 İklim 7 Bölge Gelenekten Geleceğe Ulusal Mimari Proje Yarışması”na dava açtı. Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Candan, yarışma şartnamesinin hiçbir yasal düzenlemeyi dayanak almadığını söyledi.

Mars Kolonisi Mimari Tasarım Yarışması Haberi

Mars Kolonisi Mimari Tasarım Yarışması

NASA’nın açtığı “Mars Kolonisi Mimari Tasarım Yarışması”nda Türk mimar Güvenç Özel’in projesi 168 proje içinden dördüncü seçildi.


NASA’nın, Mars’ta kurulması planlanan yaşam alanı için açtığı yarışmada 4’üncü olan Türk mimar Güvenç Özel (34), dünyanın en iyi ilk 15 üniversitesi arasında yer alan University of California. Los Angeles’ta (UCLA) öğretim görevlisi olarak çalışıyor. Alternatif Teknolojiler Laboratuvarı’nın başındaki isim olan Özel, UCLA’daki laboratuvarda bir süredir geliştirdikleri projeyi NASA’nın “Mars Kolonisi” yarışmasına uyarladıklarını söyledi. 


Projesini Habertürk’e anlatan Özel, “Cesur bir proje sunduk, derece aldık. Sadece 3-4 noktadan ayakta duran bir sistem üzerine kurulması nedeniyle işleri kolaylaştıracak. Mars’ta yaygın olarak bulunan bazalt kayalar işlenerek lif malzeme haline dönüştürülecek. Ayrıca fotosentezi taklit eden yapay bir sistemle, Mars atmosferindeki karbondioksit, karbon ve oksijen atomlarına ayrıştırılacak. Ayrışan karbon,...