28 / 03 / 2024

Kuşadası'nda Mars Kolonisi konseptli turizm tesisi kurulacak!

Kuşadası'nda Mars Kolonisi konseptli turizm tesisi kurulacak!

Kovid-19 salgını ile beraber turizmde alternatif alan arayışına giren ve çeşitliliği artırmak isteyen şehirlerden Kuşadası’nda “Mars Kolonisi” temasıyla turizm tesisi yapılacak. Belediye Başkanı Ömer Günel, projenin dikkatleri Kuşadası’na çekeceğini ve şehre büyük değer katacağını vurguladı. 



Kuşadası Belediyesi, ilçede turizm çeşitliliğini artırmak amacıyla Mars Kolonisi konseptli tematik turizm tesisi kuracak. “Mars Colony” ismini taşıyan projenin sunumu, Kuşadası Belediye Meclisi’nin Kervansaray’da yapılan Ekim ayı olağan toplantısında yapıldı. Dünya'da yer alan habere göre; Kuşadası Belediyesi’nin öncülüğünde Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle Kovid-19 sonrası dönemin yeni turizm anlayışına uygun olarak inşa edilecek olan Mars konseptli tematik turizm tesisi projesi, çağı yakalayan, teknolojik olanakları insan için kullanan, inovatif ve kreatif özellikleri ile dikkatleri çekti. 

Hacıfeyzullah Mahallesi’nde yer alan ve mülkiyeti Kuşadası Belediyesi’ne ait olan bir alan üzerinde kurulması planlanan tematik turizm tesisi “Mars Colony” projesinin bir yandan Kuşadası’nın tanıtımına önemli bir katkı sunarken bir yandan da şehrin turist başına düşen harcama miktarını artırarak gayri safi milli hâsılasını büyük oranda artırması öngörülüyor. Kuşadası Belediye Meclisi tarafından ayrıntıları görüşülmek üzere İmar ve Şehircilik, Plan ve Bütçe ile Hukuk komisyonlarına sevk edilen proje, komisyon raporları doğrultusunda Belediye Meclisi’nde onaylanması durumunda ve yasal süreçlerin tamamlanmasından sonra yedi ay gibi kısa bir süre içerisinde Kuşadası’na kazandırılacak. Mars Colony için mülkiyeti belediyeye ait olan bir arazi ayrıldı. 

“Yeni dünyanın yeni turizm konsepti”

Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, turizm şehirleri açısından pandemi sonrasında ortaya çıkacak olan “yeni dünyanın yeni turizm konsepti” içerisinde yer almalarının büyük önem taşıdığını belirtti. Günel, “Pandemi sonrası dönemde kitlesel bir özellik gösteren deniz-güneş-kum turizmi yerine Y ve Z kuşağının turizm anlayışı olarak kabul edilen, deneyime ve yeni keşiflere dayalı, belirli temalar etrafında şekillenen kaliteli bir turizm anlayışının ön plana çıkacağı ortada” diye konuştu. 

Aydın Büyükşehir Belediyesinin de desteklediği projeyle bilimsel tema parkı ve 30 butik otelden oluşan konaklama tesisleri oluşturulacağına dikkat çeken Günel, proje için ihale çalışmalarının sürdüğünü belirtti. 

Geçmişte turizmin niceliği yani turistik faaliyetlere katılan kişi sayısı önemliyken yeni dünyada değişen turist profiline uygun olarak niteliği ön plana çıkmaya başladığına vurgu yapan Günel, şunları kaydetti: 

“Tematik bir turizm tesisi olarak planlanan Mars Colony projesinin yaşama geçirilmesi ile Kuşadası’nda niceliksel turizmden niteliksel turizme geçişin ilk adımı atılmış olacak. Turizmcilerimizi de heyecanlandıran bu proje, hiç şüphesiz ki pandemi sonrasındaki turizm algısı ile ilgili dikkatleri Kuşadası’na çekecek ve kentimize büyük bir değer katacak.

Proje kentimiz ve ülkemize değer katacağı gibi tüm dünyaya ilham verecek. Artık turizmde belirleyici olan Y ve Z kuşağının turizmde neler istediğini çok iyi anladık. Bu bağlamda, projemiz turizmde yeni yaklaşımın kapılarını açacak." 

Günel, projenin maliyetinin 20-30 milyon TL olabileceğine dikkat çekti. 

Ankara Saraçoğlu Mahallesi'nde çalışmalar başladı!


Geri Dön