26 / 04 / 2024

marubeni corp

marubeni corp

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin özelleştireceği İGDAŞ ile ilgilenenler arasında Rus Gazprom, Japon Marubeni Corp, Aygaz ve STFA ile İsviçreli Partners Group'un ortaklığı olan Enerya yer alıyor

Banliyö hatlarını Anel yenileyecek!

Marmaray projesi kapsamındaki 'Gebze-Haydarpaşa, Sirkeci-Halkalı Banliyö Hatlarının İyileştirmesi, İnşaat, Elektrik ve Mekanik Sistemler CR1' bölümünün elektromekanik işleri için Japon Marubeni Corp. tarafından açılan ihaleyi Anel Elektrik Proje ve Taahhü

Çarpıcı rapor! Çin'de emlak satışları yüzde 50'den fazla düşecek!

China Real Estate Information Corp. tarafından açıklanan verilere göre son dönemlerde yaşadığı gayrimenkul kriziyle gündeme gelen Çin'de emlak satışları nın yüzde 50'den fazla düşeceğini belirtti.

Honda ve Toyota milyonlarca aracı geri çağırdığını duyurdu...

Parça imalatçısı Denso Corp'un üretimi kusurlu yakıt pompaları nedeninden dolayı  küresel düzeyde 14,5 milyon araç geri çağrıldı. İşte haberin detayları...

Xpres Trading Corp İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Xpres Trading Corp İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 1 milyon TL sermaye bedeli ile Faısel Mohamed Musıd Ahmed tarafından kuruldu.

Merkez Bankası'nın faiz hamlesi sonrası Avustralya'da 4 büyük banka konut kredisi faizlerini yükseltti

Commonwealth Bank of Australia National Australia Bank, ANZ Group Holdings ve Westpac Banking Corp gibi Avustralya'nın önde gelen bankaları, konut kredisi oranlarını 25 baz puan artırdı.

Çip Devi Nvidia'nın değeri %24 yükseldi

Nvidia Corp, Wall Street'in yapay zekanın oyunun kurallarını değiştiren potansiyelini henüz fiyatlandırmadığını gösteren gelir tahmininin ardından, Perşembe günü bir ABD hisse senedi için bir günlük en büyük değer artışlarından birinde %24 yükseliş yaşadı

Rağbet düşünce Xiaomi'nin geliri de %18,9 düştü! 

Xiaomi Corp, ekonomi COVID-19 salgınından kurtulurken bile akıllı telefonlara yönelik tüketici talebinin zayıf kalması nedeniyle Çarşamba günü üç aylık gelirinde %18,9 düşüş bildirdi.

Oyuncuların 69 milyar dolarlık Activision anlaşması davasını bozuldu

Microsoft Corp, "Call of Duty" video oyun yapımcısı Activision Blizzard Inc'i satın almak için yaptığı 69 milyar dolarlık anlaşmada, Cuma günü ABD'li bir yargıcın özel takım elbiseli oyuncuların satın alma işlemini önceden engellemesine izin vermemesi üzerine olası bir erken yasal engelden kurtuldu.

Yıllık hedefi tutmayınca ekonomi onu da vurdu! teknoloji devi 3.900 kişiyi işten çıkarıyor

IBM Corp Çarşamba günü, bazı varlık tasfiyelerinin bir parçası olarak 3.900 işten çıkarma duyurusu yaptı ve senelik peşin hedefini kaçırdı, bu da 2022'nin  son döneminde gelir beklentilerinin altında kaldı.

Anka Corp İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Anka Corp İnşaat Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 5 milyon TL sermaye bedeli ile Fahrettin Kaymaz tarafından kuruldu. 

McDonalds Çin ve Hong Kong'daki restoranlarını satıyor!

McDonalds, Çin ve Hong Kong operasyonlarının yüzde 80’ini satıyor. Konuya yakın kaynakların verdikleri bilgilere göre McDonalds Corp, Çin ve Hong Kong’daki operasyonlarının yüzde 80’inin Citic Group ve Carlyle Group LP liderliğindeki bir konsorsiyuma satmayı planlıyor.

77 Constructıon Usa Corp Merkezi Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

77 Constructıon Usa Corp Merkezi Amerika Birleşik Devletleri İstanbul Merkez Şubesi, Ermin Yakup Ovalı Şube Müdürlüğü'nde 100 bin TL sermaye ile 14 Eylül'de Ümraniye, Şerifali Mahallesi'nde açıldı.

Afşin-Elbistan Termik Santrali'nde Katarlular ve Japonlar ortak olacak!

14 milyar dolara mal olacak Afşin-Elbistan santralına ilgi gösteren Katarlı Nebras, Japonlarla işbirliği anlaşması imzaladı. Nebras'ın ortakları Chubu, Marubeni ve Mitsubishi oldu..

IHI Corporation Tosyalı Holding ile 400 milyon dolarlık tesis açacak!

Marmaray'dan Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'ne Türkiye'nin en önemli altyapı projelerine imza atan Japon devlerin yöneticileri Boğaz'da buluştu. IHI Corp, Meteoroloji'yle hava tahmin cihazlarında işbirliğine gidecek

marubeni corp Haberi

marubeni corp

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin hisselerinin tamamı için özelleştirme sürecini kasım ayında yayınlanacak ihale ilanı ile başlatacağı açıklanan İstanbul Gaz Dağıtım A.Ş. (İGDAŞ) ile ilgilenen yatırımcılar arasında çok sayıda yerli ve yabancı şirket yer alıyor.


Konu hakkında bilgi sahibi bankacılık ve sektör kaynaklarının verdiği bilgiye göre, İGDAŞ özelleştirmesi ile ilgilenen şirketler arasında Rus Gazprom, ticaret ve enerji altyapı projelerinde faaliyet gösteren Japon Marubeni Corp, Aygaz ve STFA ile İsviçreli Partners Group'un ortaklığı olan Enerya yer alıyor.


Enerya İGDAŞ ihalesi ile ilgilendiğini teyit ederken, Aygaz, kararını şartnameyi inceledikten

sonra vereceğini açıkladı. Marubeni ve Gazprom yetkililerine ise ulaşılamadı.


İGDAŞ'ın özelleştirmesi gündeme geldiğinde adı geçen yabancı şirketlerden birisi olan Socar ise satış ile ilgilenmeyeceğini söyledi.


Özelleştirme süreci hakkında bilgi sahibi bir bankacılık kaynağı, "Hükümet İGDAŞ ile köprü ve otoyolları...