26 / 04 / 2024

Matbaa-ı Amire

Matbaa-ı Amire

Topkapı Sarayı'nı çevreleyen surlar olan "Suri Sultani"nin bir bölümü, İl Özel İdaresi tarafından restore ediliyor..

Ertuğrul Günay: İhtiyacımız olan yapıları MSB'dan alamıyoruz

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, "İhtiyacımız olan yapıları Milli Savunma Bakanlığı'ndan alamıyoruz" dedi

'Sur-u Sultani' müzeler bölgesi olacak!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 'Sur-u Sultani' denilen bölgedeki binalardan tescilli olmayanların yıkılması için çalışma başlattı

Bağdat Köşkü ve Matbaa-ı Amire yenilendi

İstanbul İl Özel İdaresi, Topkapı Sarayı'ndaki "Bağdat Köşkü" ile Osmanlı'nın ilk matbaası "Matbaa-ı Amire"yi restore ettirerek kültür turizmine kazandırdı.

Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı en büyük saray! Manisa Sarayı'nın tek yapısı olan Fatih Kulesi müze oldu!

Osmanlı döneminde Saray-ı Amire olarak bilinen ve Topkapı Sarayı'ndan sonra Osmanlı'nın Anadolu'da yaptırdığı 'en büyük saray' olarak bilinen Manisa Sarayı'nın bugüne kadar gelen tek yapısı olan Fatih Kulesi, müzeye dönüştüldü.

Cankıl İnşaat Metal Matbaa Ve Reklam Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cankıl İnşaat Metal Matbaa Ve Reklam Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Pendik'te 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Şahin Kılınç tarafından kuruldu.

Göçsan İnşaat Malzemeleri Metal Elektrik Malzemesi Makina Matbaa Limited Şirketi kuruldu!

Göçsan İnşaat Malzemeleri Metal Elektrik Malzemesi Makina Matbaa Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Soner Göç tarafından kuruldu.

Göçsan İnşaat Malzemeleri Metal Elektrik Malzemesi Makina Matbaa Limited Şirketi kuruldu!

Göçsan İnşaat Malzemeleri Metal Elektrik Malzemesi Makina Matbaa Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile Soner Göç tarafından kuruldu.

Beydilli Reklam Organizasyon Kağıt Matbaa Metal Mobilya İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Beydilli Reklam Organizasyon Kağıt Matbaa Metal Mobilya İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi Çekmeköy'de 900 bin TL sermaye bedeli ile Hamdi Beydilli tarafından kuruldu.

Setnef İnşaat Reklam Matbaa Kozmetik Tekstil Ticaret Limited Şirketi Kuruldu!

Setnef İnşaat Reklam Matbaa Kozmetik Tekstil Ticaret Limited Şirketi Şişli'de 800 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Önder tarafından kuruldu.

Çelikol Grup İnşaat Matbaa Ofset Yayıncılık Kağıt Promosyon Org.Dan.Teks.San.Ve Tic.Ltd.Şti. kuruldu!

Çelikol Grup İnşaat Matbaa Ofset Yayıncılık Kağıt Promosyon Org.Dan.Teks.San.Ve Tic.Ltd.Şti. bugün Esenyurt'ta 1 milyon TL sermaye bedeli ile Necmettin Demir tarafından kuruldu.

Msks İnşaat Malzemeleri Metal Alüminyum Elektrik Malzemesi Matbaa Limited Şirketi kuruldu!

Msks İnşaat Malzemeleri Metal Alüminyum Elektrik Malzemesi Matbaa Limited Şirketi bugün Bakırköy'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Musa Karadayı tarafından kuruldu.

Altınbaş Ahşap Dekorasyon Ve Matbaa Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Altınbaş Ahşap Dekorasyon Ve Matbaa Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Ali Reza Ghezelbash tarafından kuruldu.

Akceka İnşaat Metal Matbaa Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akceka İnşaat Metal Matbaa Kimya Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de 2 milyon TL sermaye bedeli ile Fırat Yavit tarafından kuruldu.

Emirhan Matbaa İnşaat Mobilya Kırtasiye Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Emirhan Matbaa İnşaat Mobilya Kırtasiye Ürünleri Limited Şirketi Başakşehir'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Selim Emirhan tarafından kuruldu.

Grany İnşaat Tekstil Bilgisayar Matbaa Bilişim Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Grany İnşaat Tekstil Bilgisayar Matbaa Bilişim Sanayi Ticaret Limited Şirketi Güngören'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Erkan Sarıteke tarafından kuruldu.

Tel alüminyum 44 TL’ye dayandı! Hurda alüminyum fiyatları belli oldu! İşte 14 Ocak 2023 fiyat listesi…

Hurda alüminyum fiyatları belli oldu. Tel alüminyum 44 TL’ye yaklaşırken, jant alüminyum 41,20 TL, tas tabak alüminyum 30,60 TL, ofset matbaa alüminyum 38,30 TL’den işlem gördü. İşte 14 Ocak 2023 fiyat listesi…

Matbaa-ı Amire Haberi

Matbaa-ı Amire
İstanbul İl Özel İdaresi, Topkapı Sarayı'nı çevreleyen, "Suri Sultani"yi restore ediyor. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti projesi kapsamında yapılan çalışmaların ilerliyen aşamalarında Topkapı Saray'ı restorasyonunun devamı var. Topkapı Sarayı içerisinde ilk olarak Matbaa-ı Amire binaları, Topkapı Sarayı Müzesi geçici depoları olarak düzenlendi ve onarıldı. Bu çalışma, saray içerisinde gerçekleştirilen önemli bir çalışma olarak değerlendirildi. İl Özel İdaresi'nin 2 milyon TL harcayarak gerçekleştirdiği restorasyon ve onarım sayesinde, Osmanlı'nın ilk matbaası olan bu alan, sarayın depolarında duran tarihi eserlerin burada sergilenmesi için özel olarak dizayn edildi.

HASTANE KALKIYOR
Proje kapsamında yürütülen değişikliklerden biri Cankurtaran'da bulunan Zührevi Hastalıkları Hastanesi'nin taşınması olacak. Hastanenin taşınmasının ardından yerine Topkapı Sarayı'nın idari binasının yapılması hedefleniyor. Diğer değişiklik ise Cankurtaran-Topkapı arasında bulunan altmışa yakın gecekondunun görüntü kirliliği...