25 / 04 / 2024

meb in vereceği dershane binası

meb in vereceği dershane binası

Gündemdeki konu dershaneler, mağduriyet yaşamayacak. MEB, özel okula dönüşecek dershanelere arsa bulacak. Okullaşacak dershaneye kredi verilecek. Öğrenci sıkıntısı da bursların artırılıp devlet tarafından karşılanmasıyla çözülecek....

Deprem bölgesinde devam edecek inşaatlar için çok kritik uyarı geldi!

11 şehirde 6 Şubat tarihinden önce inşaatına başlanılan yapılarla ilgili bir genelge yayımlandı. Genelgedeki “En az iki inşaat mühendisinden oluşan ekibin vereceği teknik rapor” zorunluluğuna inşaat mühendislerinden itiraz geldi... İşte detaylar...

Faiz kararı için kritik gün geldi! Ekonomistler tek bir tahmin yaptı

Merkez Bankası, 2022 yılının son faiz kararını bugün saat 14.00'te duyuracak. Milyonlar Merkez'in vereceği kararı merakla beklerken, ekonomistlerin katıldığı anketlere göre faizin yüzde 9'da sabit bırakılması beklenmekte. İşte tüm detaylar...

Geri ödemesiz 250 bin lira için acele edin

KOSGEB'in vereceği 250 bin liralık geri ödemesiz hibe desteği için başvurular başladı. Şartları taşıyorsanız elinizi çabuk tutun. İşte programın detayları...

İş kazalarında ölen 1.886 kişiden 423'u inşaat işçisi!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şube Başkanı Nazım Biçer, 2014'te iş kazalarında yaşamını yitiren 1.886 kişiden 423'ünün inşaat işçisi olduğunu söyledi.

TOKİ Tunceli Merkez'de 69 adet inşaat işi ihalesi 16 Nisan'da!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Tunceli ili Merkez ilçesi Atatürk Mahallesi'nde 69 Adet AİT inşaatı işi yapım işi ihalesi 16 Nisan 2015 tarihinde saat 15:00'da yapılacak.

Nevşehir’de 7 bin kişilik cami inşaatı için protokol imzalandı!

Nevşehir’de 7 bin kişilik cami inşaatı için protokol imzalandı. Caminin yapımına ilişkin protokol, Nevşehir Külliyesi Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkanı İbrahim Salaş ile Müftü Yakup Öztürk tarafından imzalandı.

Manzara Adalar'ın inşaat işlerini Ant Yapı yapacak!

İş GYO’nun İstanbul Kartal’da üçü konut, ikisi ofis üniteleri olmak üzere toplam beş blok ve butik bir alışveriş merkezinden oluşan Manzara Adalar projesinin inşaat işlerini Ant Yapı yürütecek..

İş GYO Manzara Adalar inşaat işlerini Ant Yapı yürütecek!

İş GYO’nun İstanbul Kartal’da üçü konut, ikisi ofis üniteleri olmak üzere toplam beş blok ve butik bir alışveriş merkezinden oluşan Manzara Adalar projesinin inşaat işlerini Ant Yapı yürütecek.

Torbalı Belediyesi 4 okul inşaatı için ihaleye çıkıyor!

Torbalı'da belediyenin arsasını bağışladığı 4 okulun inşaatı için ihaleye çıkıldı. Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, sanayileşmeyle birlikte hızlı göçün yaşandığı ilçede eğitimin kalitesini yükseltmek amacıyla harekete geçtiklerini belirtti..

Manzara Adalar projesi inşaat işlerini Ant Yapı yapacak!

İş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. tarafından bugün Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre Kartal Manzara Adalar projesi inşaat işini üstlenen firma yayınlandı.

KASKİ inşaat işi ihalesinde teklifler verildi!

KASKİ Genel Müdürlüğü’nce, ‘Erciyes Dağı içme suyu drenaj hattı inşaat işi’ ihalesinin, açık ihale usulüne göre gerçekleştirilerek teklif fiyatlarının toplandığı belirtildi..

Beykoz Hisar Evleri cami tamamlama inşaat işi ihalesi 5 Mart'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi; Beykoz Hisar Evleri cami tamamlama inşaat işini 5 Mart 2015 tarihinde saat 11.30'da ihaleye çıkarıyor. Söz konusu iş 75 günde tamamlanacak.

930 inşaat işyerinin 450'si durduruldu!

Çalışma Bakanı, 11 Aralık 2014 tarihi itibarıyla 2014 yılı içerisinde İstanbul ilinde yapı işyerlerinde iş sağlığı ve güvenliği bakımından yürütülmekte olan programlı teftişler kapsamında 930 civarında inşaat işyerinin teftişinin yapıldığını söyledi..

meb in vereceği dershane binası Haberi

meb in vereceği dershane binası


Hükümet’in, dershaneleri özel okula dönüştürme kararının ardından başlayan tartışma giderek tırmanıyor. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), bazı medya organlarında yer alan ve dershane işletmecilerinin “mağdur edileceği” yönündeki haberleri net bir dille yalanladı.  Dershanelerin özel okula dönüşümü sürecinde kimsenin mağdur edilmeyeceğine özellikle dikkat çeken MEB, aksine, işletmeci, öğretmen, öğrenci ve velileri kapsayan geniş kapsamlı bir teşvik paketinin işaretini de verdi. Bakanlık, bir yandan okul dışı eğitim kurumlarına ihtiyacı en aza indirmeyi, diğer yandan da hem devlet okulları hem de özel okullardaki eğitim kalitesini yeni teşviklerle arttırmayı hedefliyor. 


SGK’DAN PRİM DESTEĞİ DE VAR


Yasa çalışması da bu kapsamda hızlandırıldı. MEB’in hazırlığı, “teşvik” uygulamalarını da beraberinde getireceği için Maliye Bakanlığı ve Hazine de, çalışmalara konunun mali boyutu yönüyle aktif olarak katılıyor. MEB’in öncülüğünde yürütülen ve...