16 / 04 / 2024

Mecidiyeköy hakkında bilgi

Mecidiyeköy hakkında bilgi

1947 yılında Mecidiyeköy'de Maliye'ye ait arsalarda yapılan gecekondu sayısı 74'e çıkmış. Gecekondulaşma problemi karşılaşan Belediye bu evleri yıktırma kararı almış. Bu 74 evin sahibi 10-12 kişiden ibaretmiş.

1939 yılında Mecidiyeköy'ün imar planı hazırlanacak!

1939 yılında Henri Prost, gelişi güzel gelişen Mecidiyeköy'ün nazım planını hazırlayacakmış. Dut tarlalarının tanzimi işinin de yer alacağı planda, Mecidiyeköy'ün şehirle irtibatı nazarı dikkate alınacakmış.

Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi

Türkiye'de 6 Şubat'ta meydana gelen depremde 11 kentte büyük bir yıkım meydana geldi. Bu kapsamda çalışma yapan Prof. Dr. Altunışık, 6 Şubat'ta yıkılan 500'e yakın binalara ilişkin hazırladıkları rapor hakkında bilgi verdi.

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik!

Ulusal Coğrafi Bilgi Sisteminin Kurulması ve Yönetilmesi Hakkında Yönetmeliğin Yürürlükten Kaldırılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31391 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Süleyman Soylu konteyner kent hakkında bilgi verdi!

Elazığ Organize Sanayi Bölgesi'nde düzenlenen toplantıya İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum katıldı. Soylu ve Kurum Elazığ depremi sonrası yapılan çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu...

Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu yıl sonunda hizmete açılacak!

8 ilçeyi birbirine bağlayacak olan Mahmutbey - Mecidiyeköy Metrosu'nda çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Mecidiyeköy-Mahmutbey metrosu yıl sonunda hizmete açılacak.

Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı ne zaman bitecek? 

İBB Başkanı Mevlüt Uysal, Mecidiyeköy-Mahmutbey metro inşaatının Mecidiyeköy İstasyonu'nda çalışan işçilerle sahur yaptı. Metro hakkında önemli açıklamalarda bulunan Uysal, metro hattının ne zaman tamamlanacağını da açıkladı...

Mahmutbey Mecidiyeköy Metrosu'nda son durum!

Merakla beklenen Mahmutbey Mecidiyeköy Metro Hattı'nın 2018 son çeyreğinde açılması planlanıyor. Metro hattı tamamlandığında Mahmutbey - Mecidiyeköy arası 26 dakikaya inecek. 

İsmail Hakkı Edebali kentsel dönüşüm hakkında bilgi verdi!

Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mevlana-Ulus mahalle sakinlerine kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Zer Mecidiyeköy yakında satışta!

176 daireden oluşan Zer Mecidiyeköy projesi 12 katlı 2 blok şeklinde yükseliyor. Zer Mecidiyeköy Evleri'nin 2018 yılı sonunda teslim edilmesi planlanıyor.

Çinli yatırımcılar Esenler'deki dönüşüm hakkında bilgi aldı!

Çin Yurtdışı Yatırım Ajansı Başkanı Deng Ling ve beraberindeki heyet, Esenler Yeni Şehir projesi hakkında bilgi aldı

Murat Yücel dükkan projeleri hakkında bilgi verdi!

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Çayarası’nda vatandaşlarla bir araya geldi. Vatandaşların taleplerini dinleyen Başkan Yücel, Çayarası’nda yapılacak olan yeni dükkân projeleri hakkında bilgi verdi

Yüksel Coşkunyürek İskenderun projeleri hakkında bilgi aldı!

Bir dizi temas ve incelemelerde bulunmak üzere İskenderun'a gelen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakan Yardımcısı Yüksel Coşkunyürek, İskenderun Belediyesini ziyaret ederek çalışmalar ve projeler hakkında bilgi aldı

Antalya Mandırlar sakinlerine imar hakkında bilgi verildi!

İmar çalışmalarında halkın isteklerine büyük önem veren ve halktan gelen istekler doğrultusunda çalışmalar yapmaya gayret gösteren Şahin, Mandırlar Mahalle sakinlerini makamında kabul ederek imar çalışmaları hakkında vatandaşa bilgiler verdi.

Türkiye'deki AVM sayısı 2018 yılında 415'e ulaşacak!

PricewaterhouseCoopers (PwC) Türkiye Perakende ve Tüketici Ürünleri Sektörü Lideri Adnan Akan TAMPF'ın işbirliğinde hazırladıkları "Dönüşürken büyüyen Türkiye Perakende Sektörü" başlıklı rapor hakkında bilgi verdi.

Mecidiyeköy hakkında bilgi Haberi

Mecidiyeköy hakkında bilgi



Gecekondu evleri


Bunları bir takım açıkgözlerin inşa edip sattıkları anlaşılıyor


     Mecidiyeköy'de Maliye'ye ait arsalarda yapılan gecekondu evleriyle Vilayet, Belediye ve Beyoğlu Kaymakamlığı yakından meşgul olmaktadırlar. Buradaki evlerin sayısı (74)'e çıkmıştır. Belediye hepsi hakkında yıktırma kararı vermiştir. Kaymakamlık bu kararı ev sahiplerine tebliğ ettiğinden ev sahipleri Vilayet İdare Heyeti'ne itiraz ederek Belediye kararının iptalini istemişlerdir. Vilayet, müracaatları ayrı ayrı tetkik etmek icap ettiğinden bunları henüz bir karara bağlamamıştır. 

     Diğer taraftan kaymakamlık burada ev yaptıranların durumlarını yakından tetkik ettirmiştir. Kaymakamlığın vardığı neticeye göre ev sahibi tarafından çıkarıldığından sokakta kalmamak için burada ev yaptıran kimse yoktur. Esasen burada...