20 / 04 / 2024

Medipol Üniversitesi atatürk orman çifliği

Medipol Üniversitesi atatürk orman çifliği

Ankara’da Medipol Üniversitesi'ne verilen alanla ilgili detaylar belli oldu. Bilirkişi, Ankara’da Medipol Üniversitesi’ne verilen alanın Atatürk Orman Çiftliği'ne ait olduğuna karar verdi.

Medipol Üniversitesi'ne tahsis edilen alan AOÇ’ye ait çıktı!

Ankara’da Medipol Üniversitesi'ne verilen alanla ilgili detaylar belli oldu. Bilirkişi, Ankara’da Medipol Üniversitesi’ne verilen alanın Atatürk Orman Çiftliği'ne ait olduğuna karar verdi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi, kız yurdunu bedelsiz olarak geri alacak!

Sayıştay raporuna göre; Erzurum Atatürk Üniversitesi'nde bulunan kız yurdunun üniversite bünyesine bedelsiz olarak girilmesine karar verildi. 

Atatürk Üniversitesi’nin öğrenci yurdunda usulsüz kiralama iddiası!

Erzurum Atatürk Üniversitesi’ne tahsis edilen arsa üzerinde inşa edilen ve 2016’da 113 bin TL kira alınan 7 katlı öğrenci yurdunun, 2017’de yıllık 5 bin 210 TL'ye bir vakfa pazarlık usulü ile kiralandığı öğrenildi. 

Atatürk Barajı için deprem uyarısı!

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Köse, Atatürk Barajı gövdesinde bir fay hattı geçtiğini belirterek olası bir depremde barajda hasar meydana gelebileceğini belirtti.

Atatürk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi dev tasarımlara imza atıyor!

Atatürk Üniversitesi Mimarlık Fakültesi, yeni projeleriyle heyecanlandırıyor. Mimarlık Bölümü Başkanı Fatma Zehra Çakıcı, 8 dönemde 8 mimari proje çıkardıklarını dile getirdi.

Erzurum Atatürk Üniversitesi'nin yeni binası 1 ay içinde açılacak!

Erzurum Atatürk Üniversitesi Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi yeni hizmet binasına kavuşmak için gün sayıyor. Mimarlık Ve Tasarım Fakültesi 1 yıl içinde hizmete girmesi planlanıyor.

Atatürk Üniversitesi'nde hastane oteli açıldı!

Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne farklı ülke ve 11 ilden gelen hasta refakatçilerinin geceleri konaklamalarını sağlamak amacıyla hastane oteli ve Dişçilik Fakültesinin ek hizmet binası açıldı

Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'ne ek bina yapıldı!

Mühendislik Fakültesi bünyesinde yapılan ek bina hizmete başladı. Düzenlenen açılışa, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak’ın yanı sıra, rektör yardımcıları ve fakülte dekanları da katıldı.

Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi'ne çevre düzenlemesi!

Erzurum Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde yaz tatili itibariyle başlayan inşaat ve çevre düzenlemeleri tüm hızıyla devam ediyor. Tamiratı bitirilmemiş lavabolar, kaloriferler ve fakülte önü çevre düzenlemeleri tüm hızıyla devam ediyor.

Atatürk Orman Çiftliği içerisine yapılacak camiye durdurma!

TÜRK Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Ankara Şubesi, 1. Derece sit alanı olan Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisinde kalan Gazi Üniversitesi Hastanesi’nin önünde yapılması planlanan cami inşaatını yargıya taşıdı.

Atatürk Üniversitesi güneş enerjisinden elektrik üretecek!

Atatürk Üniversitesi ve KUDAKA işbirliğiyle yürütülen “Yeni Umutlarla Artık Daha Bir Başka Doğacak" proje kapsamında güneş enerji santraliyle elektrik üretimi yapılacak...

Atatürk Üniversitesi güneş enerjisinden elektrik üretecek!

Atatürk Üniversitesi ve KUDAKA işbirliğiyle “Yeni Umutlarla Artık Daha Bir Başka Doğacak" projesi kapsamında güneş enerji santraliyle elektrik üretilecek. Hedef 50 kilovat gücünde santral oluşturmak.

Atatürk Üniversitesi çevre aydınlatması ihalesi tamamlandı!

Atatürk Üniversitesi Yapı İşleri ve Teknik Daire Başkanlığı 2014/36159 39805 ihale numarasıyla ihaleye çıkarttığı iş ihalesini açık ihale usulü ile gerçekleştirdi. El Kom Mühendislik Elekt. İnş. San ve Tc Ltd. Şti kazanan taraf oldu.

Medipol Üniversitesi atatürk orman çifliği Haberi

Medipol Üniversitesi atatürk orman çifliği

Ankara’da Medipol Üniversitesi'ne verilen alan hakkında mahkemeye sunulan bilirkişi raporunun detayları belli oldu. Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre; Ankara 7. İdare Mahkemesi Başkanlığı'na sunulan raporda, Medipol Üniversitesi'ne verilen 555 bin metrekare büyüklüğüne sahip alanın Atatürk Orman Çiftliği alanı olduğu ifade edilerek, şu açıklamalarda bulunuldu:

– Ankara ili Etimesgut İlçesi, Erler Mahallesi 648, 649, 668, 2795 ve 2796 sayılı parseller ile bir kısım tescil harici alanlara ilişkin 1/1000 ölçekli koruma amaçlı nazım imar planı ve uygulama imar planına istinaden gerçekleşen imar uygulaması incelenmiş olup, plan değişikliği ile tanımlanan “Özel Üniversite” kullanımı açık yeşil alan kullanım kararından farklıdır.

– Değişiklik neticesinde 1. Derece Doğal SİT alanının bir parçası iken yapılaşmaya konu değildir. Yapılan derece değişikliği ile birlikte alan ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alan' statüsüne...