19 / 04 / 2024

Mehmet Cengiz özgeçmiş

Mehmet Cengiz özgeçmiş

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz kimdir? Mehmet Cengiz, inşaat sektörüne ne zaman atıldı? Mehmet Cengiz, Cengiz İnşaat'ı ne zaman kurdu? İşte Mehmet Cengiz'in biyografisi...

Kredi kartı limitlerine seçim sonrası düzenleme mi geliyor? Gelire göre limit belirlenecek iddiası! 

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kredi kartlarına yönelik bir düzenleme yapılacağına yönelik açıklamalarda bulundu. Kredi kartı limitlerinde düzenleme mi geliyor? Gelire göre limit mi belirlenecek? 

İBB 4,5 yılda 150 bin kişiyi işe yerleştirdi!

İş arayanlarla işverenleri bir araya getiren İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstihdam Ofisleri’ne bugüne kadar 736 bin 830 özgeçmiş kaydı yapıldı. 150 binin üzerinde kişi ise özel sektörde iş imkanına kavuştu.

Öğrenciye vergisiz telefonda geri sayım başladı! iPhone telefonlar bu kapsama girecek mi?

Son günlerde gündemde yer alan vergisiz telefon ve bilgisayar konusu Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e soruldu. üniversite öğrencilerine vergisiz bilgisayar ve telefon imkanı sağlanmasına yönelik çalışmanın sürdüğünü ifade etti. Peki iPhone telefonlar bu kapsama girecek mi?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek kimdir? Daha önce hangi görevlerde bulundu?

Hazine ve Maliye Bakanı olarak göreve atanan Mehmet Şimşek kimdir? Mehmet Şimşek kaç yaşında, evli mi? İşte ayrıntılar...

Mehmet Arpacı nereden mezundur? Mehmet Arpacı evli mi?

Mehmet Arpacı kimdir? Mehmet Arpacı’nın mesleği nedir? Mehmet Arpacı nereden mezundur? İşte detaylar!

KYK BORÇLARINDA SON DURUM! KYK borçları silinecek mi? KYK borçlarına düzenleme mi yapılacak 2022?

KYK kredi alanlar Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’ndan gelecek habere kilitlendiler. KYK borçları silinecek mi? İşte detaylar!

Cd Emlak Otomotiv İnşaat Organizasyon Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Cd Emlak Otomotiv İnşaat Organizasyon Ticaret Limited Şirketi bugün Başakşehir'de Bayram Daş ve Mehmet Cengiz ortaklığında kuruldu.

Mehmet Özhaseki'den İBB'ye deprem bütçesi eleştirisi: Hazırlık bütçesi 450 milyon lira! Böyle bir şey olabilir mi?

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin deprem bütçesini eleştirdi. İşte Özhaseki'nin o ifadeleri...

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati görevden alınacak iddiası! Yerine Mehmet Şimşek mi gelecek?

Türkiye'de 2020 yılında Berat Albayrak'ın istifa etmesiyle başlayan Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yaşanan görev değişimlerinin son halkası Nureddin Nebati oldu. Nebati'nin 3 Aralık'ta getirildiği görevden alınacağı yerine Mehmet Şimşek'in geleceği iddia edildi.

Mehmet Cengiz'in İngiltere'de gayrimenkul aldığı iddiası!

Sözcü Gazetesi köşe yazarı Serpil Yılmaz, köşesinde Mehmet Cengiz'in Londra'daki şirketini ve gayrimenkullerini kaleme aldı. İşte Serpil Yılmaz'ın o yazısı...

Mehmet Cengiz ilk defa konuştu: Artık yeter hesap soracağım!

Odatv, Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz'ın iddialarını Mehmet Cengiz'e sordu. Mehmet Cengiz yaptığı açıklamada, "Yoruldum bıktım dedikodulardan. Ama artık yeter, hep sustum herkesle yargı önünde mücadele edeceğim." şeklinde konuştu.

Yüksek İnşaat Mühendisi Mehmet Cengiz vefat etti!

İTÜ 1962 mezunu Yüksek İnşaat Mühendisi Mehmet Cengiz hayatını kaybetti. Ailesi taziye ilanı yayınladı. 

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün yönetim kurulu üyeleri seçildi!

GSD Denizcilik Gayrimenkul'ün pay sahipleri tarafından yönetim kurulu üyeliğine aday olarak gösterilen Mehmet Turgut Yılmaz, Akgün Türer, Hakan Yılmaz'ın ve (D) grubu pay sahipleri tarafından yönetim kurulu üyeliğine aday olarak gösterilen Eyup Murat Gezgin'in özgeçmişleri yayınlandı.

Mehmet Cengiz özgeçmiş Haberi

Mehmet Cengiz özgeçmiş

Mehmet Cengiz kimdir?

Mehmet Cengiz, Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı. Aslen Rizeli olan Mehmet Cengiz, Cengiz İnşaat'ı 1980 yılında kardeşi Ekrem Cengiz ile birlikte kurdu. Cengiz İnşaat, otoyol, köprü, tünel, enerji, maden, turizm ve baraj alanlarında faaliyet gösteriyor. 


Mehmet Cengiz, Cengiz Holding ile turizm yatırımlarına 1995 yılında başladı. Holdingin turizm yatırımları arasında Le Jardin Resort Hotel, Sungate Port Royal Resort Hotel bulunuyor. 


Cengiz Holding, 2004 yılında da Eti Bakır A.Ş.’yi özelleştirme kapsamında bünyesine kattı. 2005’te de Eti Alüminyum’u bünyesine kattı. Ayrıca, Cengiz Havacılık şirketi de bulunuyor.


Mehmet Cengiz, Limak ve Kolin ortaklığı ile Akşam Gazetesi, SkyTürk360 ile radyo ve dergileri 60 milyon dolara alacaklarını açıklamış ancak daha sonra bu karardan vazgeçmişlerdi.


Mehmet Cengiz, "Falcon 5X" aldı..

45 milyon dolarlık bedele sahip uçağın Türkiye'deki ilk müşterisi...