28 / 03 / 2024

mehmet kurt marmara forum arsa dava

mehmet kurt marmara forum arsa dava

Mehmet Kurt, Marmara Forum’a imar izni alabilmek için 46 dönüm arazisini bedelsiz Büyükşehir Belediye’ye devretti. Kurt, yıllar sonra arazinin rızası olmadan devredildiği iddiasıyla dava açtı. İBB kaybederse Kurt 260 milyon TL alacak...

Çakıcı Mimarlık Yapı Market Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Çakıcı Mimarlık Yapı Market Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bünyamin Çakıcı ve Mehmet Kurt ortaklığında kuruldu. 

AYM, Kalkandere HES davasının yeniden görülmesini istedi!

AYM Rize Kalkandere’deki Cevizlik Hidroelektrik Santrali davasının yeniden görülmesini istedi. AYM Genel Kurulu, Mehmet Kurt adlı vatandaşın bireysel başvurusunu 25 Şubat’ta oybirliği ile kabul etti.

Mehmet Kurt'tan kentsel dönüşüm çağrısı!

Mudanya'yı cazibe merkezi haline getiren Lik Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt, Bursa Hakimiyetin sorularını yanıtladı. Kurt, kentsel dönüşüm konusunda ev sahiplerine çağrıda bulundu.

Bursa Gayrimenkul Ödülleri'nden LİK Yapı'ya ödül!

LİK YAPI Yönetim Kurulu Başkanı Tonyalı iş adamı Mehmet Kurt, Şehrin Yıldızları Bursa Gayrimenkul Ödüllerinde büyük ödülün sahibi oldu. "Şehrin Yıldızları 2016 Bursa Gayrimenkul Ödülleri", Bursa'da gerçekleşen görkemli bir törenle verildi.

Kim Emlak İnşaat Gayrimenkul Yatırım ve Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Kim Emlak İnşaat Gayrimenkul Yatırım ve Danışmanlık Anonim Şirketi, Mehmet Kurtöz Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 250 bin TL sermaye ile 27 Kasım'da Başakşehir, Bahçeşehir 1.Kısım Mahallesi'nde kuruldu.

Kaliteli müteahhitler inşaatta kaliteyi artırır!

Lik Yapı Genel Müdürü Mehmet Kurt, "Mudanya'ya kaliteli müteahhitler gelirse, inşaatların kalitesi artar, bu da daire fiyatlarını etkiler, daireleri daha değerli kılar. Terk edilmiş, yarım kalmış projeler tedirginlik yaratıyor" dedi.

Kaliteli müteahhitler inşaatta kaliteyi artırır!

Lik Yapı Genel Müdürü Mehmet Kurt, "Mudanya'ya kaliteli müteahhitler gelirse, inşaatların kalitesi artar, bu da daire fiyatlarını etkiler, daireleri daha değerli kılar. Terk edilmiş, yarım kalmış projeler tedirginlik yaratıyor" dedi.

Mehmet Kurt: Doğru yer doğru proje talebi arttırır!

Lik Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kurt, "Doğru yer, doğru proje, doğru müteahhit olduğu sürece toplumun her kesiminden talep de olur" dedi.

Lik Yapı devam eden 3 projesini Aralık 2015'te teslim edecek!

Lik Yapı Genel Müdürü Mehmet Kurt, Mudanya'nın sakinliğini ve doğasını keşfeden herkesin mutlaka burada yaşamak isteyeceğini vurguladı. Kurt devam eden projeleri hakkında da bilgi verdi..

Mehmet Kurt: Bursa'da eskiye nazaran kaliteli projeler var!

Lik Yapı İnşaat Madencilik Sahibi Mehmet Kurt, tahminlerinin üzerinde bir yoğunluk yaşadıklarını belirtti. Kurt,"İnşaat sektörü açısından da Bursa'da eskiye nazaran yeni firmalar, kaliteli projeler, donanımlı projeler var" dedi

Kurt Mekanik Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kurt Mekanik Mühendislik İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 9 Mart 2015'te, 60 bin TL sermaye bedeli ile Zeytinburnu'nda, Mehmet Kurt Müdürlüğü 'nde kuruldu.

1981 yılında evden çıkaramayınca kiracısı ile oturmaya başlamış!

1981 yılında Mehmet Kurt isminde bir ev sahibi, evinden çıkarak işine daha yakında bir evde oturmak istemiş. Kiralık ev bulamayınca, kiracısı da ev bulamayınca aynı evde beraber oturmaya başlamışlar.

SBB Mühendislik Proje ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

SBB Mühendislik Proje ve Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Kurt tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile 9 Aralık 2014 tarihinde Ümraniye, Şerifali, Tatlısu Mahallesi'nde kuruldu.

mehmet kurt marmara forum arsa dava Haberi

mehmet kurt marmara forum arsa dava

İşadamı Mehmet Kurt, 1980’lerin başında Bakırköy’de şu an üzerinde Marmara Forum, Adalet Sarayı gibi devasa yapıların bulunduğu yaklaşık 700 dönümlük arazinin sahibi olmuştu. Türk Çimentosu ve Kireci A.Ş adlı şirketi satın almıştı ve tüm bu araziler bu şirketin mülkiyetindeydi.


Yarısı kamulaştırıldı


Bölgede fabrikaya ait faaliyetler durmuştu. Mehmet Kurt bu değerli araziyi imara açmak ve parsel parsel satarak para kazanmak istiyordu. Ancak arazinin imara açılmasında sıkıntılar vardı. Bölge ile ilgili İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Karayolları’nın da kararlaştırılmış planları vardı. Öncelikle arazinin yarıdan fazla bir bölümü değeri ödenerek kamulaştırıldı. Kurt’un elinde çok değerli yaklaşık 170 dönüm arazi kaldı. 120 dönümlük alana CarrefourSa tarafından Marmara Forum’un inşası gündeme geldi. Ancak imarda sıkıntı vardı. Kurt bu değeri araziye Marmara Forum’u inşa edebilmek için 1997 yılında...