25 / 04 / 2024

mehmet özhaseki açıklamaları

mehmet özhaseki açıklamaları

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de şehircilik açısından sağlıksız ve kimliksiz kentler oluştuğunu söyledi.

Türkiye'deki yapıların yüzde 60'ı imara aykırı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Türkiye'de tam olarak bilinmemekle beraber 26 milyon 358 bin bağımsız birim olduğunu belirterek, "Türkiye'de imara aykırılık teşkil eden yapı sayı yüzde 60'lar civarında." dedi.

Kentsel dönüşümle akıllı şehirler geliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm projesi kapsamında deprem açısından riskli olan binaları yenilerken, bir yandan da akıllı şehirler kurmanın çalışmalarını yaptıklarını söyledi.

Sel yataklarına konut felakettir!

15 milyon konutu kapsayan imar barışı ile gündemde olan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Başkent’teki sel baskınlarıyla ilgili açıklamalar yaptı.

Mehmet Özhaseki: Türkiye sağlık yatırımında şaha kalktı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, 15 yıllık AK Parti iktidarları döneminde Türkiye adeta şaha kalktığını söyledi.

Mehmet Özhaseki: İmar yasalarını gözden geçiriyoruz!

Bakanlık olarak imar yasalarını gözden geçirdiklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yapı denetim için de standart geliştirdiklerini, bu yasaların en kısa zamanda Meclise geleceğini söyledi.

Mehmet Özhaseki: Yüzbinlerce bağımsız konut risk altında!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, "Türkiye'de yüzbinlerce bağımsız birim ve konut risk altında. İşte bunları zamanında yapanlar niye hiç suçu üzerine almıyorlar? İstanbul'a ihanet ederken acaba kendileri hiç suçluluk hissetmiyorlar mı?" dedi.

Terörden zarar görmüş 26 bin konut yeniden inşa ediliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, çevre ve şehircilik alanında 2017 yılında hangi noktaya gelindiğini, 2018 yılına yönelik ise hedeflerini ve projelerini açıkladı. 

Kentsel dönüşümde kaybedecek bir dakika bile yok!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümde bugüne kadar 2 milyar 500 milyon liralık kaynak kullanıldığını belirterek "Kentsel dönüşüm çalışmalarında kaybedecek bir dakikamız bile yok" dedi.

Mehmet Özhaseki: Bize ikide bir kimse plan getirmesin!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşümün doğru bir fikir olduğunu belirterek, "Ancak yerine yapılacak olanın da akıllı, mantıklı, şehircilik ilkelerine uygun yapılması esas. Hızlandıralım derken bir taraftan da yeni şehir rezaletleri çıkarmamamız lazım" dedi.

Mehmet Özhaseki: Kentsel Dönüşüm Yasası rant yasası gibi görülmemeli!

"Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi' nin anlatıcısı, Kayseri'de yapıldı. Zirvede konuşan Başkan Özhaseki, Kentsel Dönüşüm Yasası'nın, rant yasası gibi görülmesi fikrinin bile kendisini rahatsız ettiğini söyledi.

Bakan Özhaseki açıkladı! 5 şehir için 0,69 faiz ve 180 ay vadeli kredi müjdesi geldi! İstanbul ve İzmir de dahil!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada  "İklim ve Afetlere Dayanıklı Şehirler Projesi" kapsamında İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Manisa ve Tekirdağ'da yüzde 0,69 faiz ve 180 ay vadeyle 2,5 milyon TL'ye varan kredi desteği verileceğini duyurdu. 

Bakan Özhaseki açıkladı: İsterlerse rezerv alanda, isterlerse yaşadıkları mahallede şehit ailemizin evi hazır!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki,  şehit olan askerlerden Kahramanmaraşlı Piyade Er Müslüm Özdemir’in ailesi için isterlerse rezerv alanda, isterlerse yaşadıkları mahallede ev verileceğini açıkladı. İşte detaylar...

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'da ve deprem bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalar ve İstanbul'daki kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o konuşması...

Bakan Özhaseki açıkladı: Türkiye'de hareketli 485 fay hattı var! Evler buna göre yapılmalı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, katıldığı bir açılışta deprem ve kentsel dönüşümle ilgili konuştu. Türkiye'de hareketli 485 fay hattı olduğunu aktaran Özhaseki, konutların buna göre inşa edilmesi gerektiğini söyledi. 

Bakanı Özhaseki açıkladı! "Yerinde Dönüşüm" projesine başvurular 250 bini aştı...

Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yerinde Dönüşüm" projesine 210 bin konut, 40 bin iş yeri olmak üzere toplam 250 bin 170 başvuru alındığını açıkladı. İşte haberin detayları...

Mehmet Özhaseki'den Adıyaman'ı ayağa kaldırma sözü!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Adıyaman'da, şehir merkezine yapacağımız konut ve iş yerlerini sosyal donatı alanlarıyla birlikte tamamlayarak şehrimizi hızla ayağa kaldıracağız." ifadesini kullandı.

Bakan Özhaseki açıkladı: 'İlk olarak 200 bin konut yenilecek!'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı açıklamada olası İstanbul depremine yönelik hazırlıkları hızlandırdıkları ve aralık ayı ortasında 5-6 maddelik eylem planını kamuoyuyla paylaşacaklarını söyledi.

Bakan Özhaseki açıkladı! Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracağız!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yeniden İmar Çerçeve Projesi kapsamında afet bölgesini alt ve üst yapısıyla ayağa kaldıracaklarını açıkladı.

Bakan Özhaseki açıkladı: Yerinde Dönüşüm Projesi'nde depremzedelere harç muafiyeti tanınıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm Projesi ile ilgili son dakika açıklamalarında bulundu. Kahramanmaraş'tan bir örneği paylaşan Bakan Özhaseki, proje ile ilgili detayları da verdi. İşte Bakan Özhaseki'nin o açıklamaları...

Bakan Özhaseki açıkladı! Kahramanmaraş'a yeni bir şehir meydanı yapılacak

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin merkezi Kahramanmaraş'a yapılacak şehir meydanı projesinin hazır olduğunu açıkladı. İşte haberin ayrıntıları...

Ev fiyatları ne zaman düşecek? Bakan Özhaseki’den önemli açıklamalar

Son dönemde alınan tedbirler, konut sektöründeki fiyat dengesini önemli ölçüde etkiledi. Bu tedbirler, konut fiyatlarındaki hızlı artışı kontrol altına almanın ötesinde ev fiyatlarını da olumlu bir şekilde etkiledi. Bakanı Mehmet Özhaseki bu konu hakkında bilgi verdi.

Bakan Mehmet Özhaseki: 680 bin konut ve 170 bin civarında iş yeri yıkıldı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem konutlarına ilişkin konuştu. Bakan Özhaseki, 680 bin konut ve 170 bin civarında iş yeri yıkıldığını ve 200 bin konutun yapıldığını inşa etti. 

Bakan Mehmet Özhaseki'den sevindirici haber: 1 ay içerisinde 50 bin konut teslim edilecek!

Dünya Şehirler Günü programında konuşan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki konut teslimlerine ilişkin açıklama yaptı. Bakan Mehmet Özhaseki 1 ay içerisinde 50 bin kadar konutu teslim edeceklerini vurguladı.

mehmet özhaseki açıklamaları Haberi

mehmet özhaseki açıklamaları

AK Parti'nin 15 il, 104 ilçe, il genel meclisi, kadın kolları ve gençlik kolları başkanlarının katılımıyla Erzurum'un Palandöken ilçesinde bir otelde düzenlenin "Yerel Yönetimler İstişare ve Değerlendirme Bölge Toplantısı"na katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, buradaki konuşmasında, belediyeciliğin aşk, sevda, gayret ve heyecan işi olduğunu söyledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Özhaseki, belediyeciliğin zorlayarak yapılacak iş olmadığını söyleyerek, "Bizler toplantıda belediyecilik mantığımızın ne olduğunu anlatmaya çalışacağız, tecrübeli arkadaşlarımız tecrübelerini anlatacak." dedi.

Bu noktada tespit ettikleri önemli konular olduğunu belirten Özhaseki, şöyle konuştu: "Birçok arkadaşımız belediyecilikten gelmiyor, belediyeciliğin bir okulu yok. İşini bırakarak hizmet için işbaşına geliyor. Karşılaştığı ortamda iyilik olarak yaptığı bazı işler ileride dava olarak geri dönüyor. Mevzuatı bilmeden olmaz, burada birbirimizi eğiteceğiz. Arkasından şehircilik nedir, şehre...