29 / 03 / 2024

mekansal gayrimenkul sistemi tapu

mekansal gayrimenkul sistemi tapu

Vatandaşın kullanımına açılan Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) uygulaması ile "parsel sorgulama" linki ile istenilen parsel hakkında bilgiye sahip olunabiliyor. Peki, mekansal gayrimenkul sistemi nasıl kullanılır?

Gayrimenkul fırsatçıları Bakanlığın radarında! Haksız fiyat artışları yapanlar, yanlış beyanda bulunanlar dikkat! 

RADAR Sistemi ile gayrimenkul fırsatçılarıyla da mücadele ediliyor. Gayrimenkuldeki fırsatçılar, haksız fiyat artışları yapanlar, yanlış beyanda bulunanlar tek tek tespit edildi. İşte ayrıntılar... 

Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları

Her sene gayrimenkul sahiplerinden tahsis edilen emlak vergisi ödemeleri 30 Kasım'da sona eriyor. Peki, Emlak vergisi internetten nasıl ödenir? İşte E-Devlet emlak vergisi online ödeme sistemi detayları...

e-Devlet web tapu kaydı sorgulama nasıl yapılır? İşte birkaç tıklama ile anında ücretsiz ada parsel sorgulama sistemi...

Gayrimenkul sahipleri, tapu sorgulamalarını hızlı ve pratik bir şekilde öğrenebilmek için e-Devlet sistemi üzerinden T.C. numarasıyla işlem yapabiliyor. 

Emlak sektörüne çığır açtıracak sistem hayata geçti! Gayrimenkul satışları artacak!

Gayrimenkul sektörünü yurtiçi ve yurtdışında geniş pazarlara ulaştıracak franchise gayrimenkul sistemi Redwoork, yüzlerde danışmanıyla hizmet sunmaya başladı. On binlerce kişiye istihdam sağlayacak olan Redwoork ile gayrimenkul satışları da artacak...

Pwc Türkiye Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırım raporu yayımlandı!

PwC Türkiye Kamu Danışmanlığı ekibi tarafından hazırlanan “Mekansal Bakış Açısıyla Türkiye'de Gayrimenkul Yatırımının Yükselen Alanları” raporun sonuçları belli oldu.

Mekan Gayrimenkul franchise ile büyümeyi planlıyor!

Emlak sektörünün yenilikçi kurumsal markası Mekan Gayrimenkul bayilik sistemi ile alan da satan da kazançlı çıkıyor.

Mekan Gayrimenkul bayilik sistemine geçti!

Emlak sektörünün yenilikçi kurumsal markası Mekan Gayrimenkul bayilik sistemi ile alan da satan da kazanıyor.

Gayrimenkul satışında '3D Etkileşimli Online Satış Sistemi' dönemi!

Yeni normal hayatla birlikte teknoloji, yaşamımızın her alanına hız kesmeden etki etmeyi sürdürüyor. Sektörler dijitalleşmeye daha da önem vermeye başlamışken şimdilerde inşaat şirketleri; Türk gayrimenkul piyasasının sıklıkla kullanacağı, 3D Etkileşimli Online Satış Sistemi ile tanışıyor.

Gayrimenkul sektöründe Yeni Taşınmaz Ticareti Sistemi önerisi!

Pandemi sürecinin yeni normal hayata geçmesiyle beraber tüm sektörler kaldığı yerden devam ediyor. En çok etkilenen sektörlerden biri olan gayrimenkul sektörü de hem sürecin normale dönmeye başlaması hem de konut faiz oranlarının düşmesiyle birlikte yeniden hareketlendi.

Gayrimenkul sektöründe satış sistemi değişiyor!

Koronavirüs salgınının gayrimenkul sektörüne olumsuz etkilerinin azaltılması gerektiğini belirten Gayrimenkul PR şirketi, ‘Her şeyin değiştiği hayatımızda, Gayrimenkul satışlarında uygulanan klasik yöntemler değişmeli ki sektörde finansal canlılık korunabilsin’ açıklamasıda bulundu.

Gayrimenkul işlemleri artık internette!

E- devlet sistemi, gayrimenkul sektöründe de kullanılmaya başlandı. Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Gayrimenkul sektöründe de e-devlet kullanımımız gittikçe artıyor. Tapu Kadastro Genel Müdürlüğünün 11 işleminin yanı sıra birçok işlem de e-devlet üzerinden yapılabiliyor" dedi..

Belediyelere Reyting Sistemi geliyor!

Gayrimenkul Borsası (GABORAS) hayata geçireceği Belediye Reyting Sistemi'yle belediyelerin performansını ölçecek ve onların gelişmesi için bir rekabet ortamı sağlamış olacak.

Gayrimenkul vergilendirme sistemi sil baştan değişecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı 'Değişim Başlıyor' ana temasına sahip olan Yeni Ekonomi Programı' kapsamında açıklanan Taşınmaz Değerleme Sistemi ile gayrimenkul vergilendirme sisteminin yenilenmesi amaçlanıyor. 

mekansal gayrimenkul sistemi tapu Haberi

mekansal gayrimenkul sistemi tapu

Mekansal gayrimenkul sistemi nasıl kullanılır?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından vatandaşın kullanımına açılan Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSİS) uygulaması ile "parsel sorgulama" linkine tıklayarak almak ya da satmak istenilen parsel hakkında bilgiye sahip olunabiliyor.


Mekansal gayrimenkul sistemi olan MEGSİS, sayısal olarak kadastro müdürlüklerinin yerel bilgisayarlarında yer alan .cad tabanlı verilerin merkezi bir sistem üzerinde toplanarak tapu bilgileri ile eşleştirilmesi ve bu bilgilere ihtiyaç duyan paydaş kurum, kuruluş ve belediyeler ile uluslararası standartlarda harita servisleri ile paylaşılması, e-Devlet kapısı üzerinden vatandaşlara sunulması amacıyla Tapu ve Kadastro Müdürlüğü tarafından projelendirilerek kurum imkanları ile hazırlanmış açık kaynaklı bir uygulama olarak tanımlanıyor. Peki, mekansal gayrimenkul sistemi nasıl kullanılır?


MEGSİS TKGM..

Mekansal Gayrimenkul Sistemi (MEGSIS) uygulamasına giriş işlemleri http://cbs.tkgm.gov.tr/login.aspx adresinden yapılıyor.


MEGSİS kapsamında oluşturulan sistem mimarisi detaylı bir şekilde...