25 / 04 / 2024

Mekke-Medine Hızlı Tren nerelerden geçiyor

Mekke-Medine Hızlı Tren nerelerden geçiyor

5 istasyondan oluşacak olan Suudi Arabistan'da Mekke-Medine Hızlı Tren Hattı'nda test sürüşleri başladı.

Mekke-Medine hızlı tren hattı açıldı!

Mekke-Medine arasındaki mesafeyi 1 saate düşürecek Harameyn Hızlı Tren projesi hizmete açıldı. 

Haremeyn Hızlı Tren Projesi'nde sona gelindi!

Mekke, Medine ve Cidde arasındaki trafik yoğunluğunu azaltmak için yapılan Haremeyn Hızlı Tren Projesi'nde son aşamaya gelindi. Projenin yılda 60 milyon yolcuya hizmet vermesi planlanıyor.

Mekke-Medine Hızlı Tren Hattı'nda test sürüşleri başladı!

5 istasyondan oluşacak olan Suudi Arabistan'da Mekke-Medine Hızlı Tren Hattı'nda test sürüşleri başladı.

Medine Hızlı Tren İstasyonu’nu Yapı Merkezi inşa etti!

Yapı Merkezi, Medine Hızlı Tren İstasyonu'nu inşa ediyor. Yapı Merkezi’nin inşa edip teslim ettiği istasyon, günde 200 bin kişiye hizmet verecek.

Türkiye'de 21 Yüksek Hızlı Tren garı inşa edilecek!

Ulaşımda yeni alternatif olan Yüksek Hızlı Tren (YHT) geçtiği illeri de değiştirecek. YHT’nin yolcularına hizmet verecek 21 yeni gar inşa edilecek. 2016 yılında tamamlanacak garların en gözdesi ise Ankara’da olacak.

Hızlı tren biletinde uçak modeli!

TCDD Genel Müdürlüğü, uçaklarda olduğu gibi yüksek hızlı trende indirimli bilet uygulamasına geçti. Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında hesaplı biletler 35 liradan satışa sunuldu.

İstanbul İzmit hızlı tren bilet fiyatları 2014!

Ankara İstanbul yüksek hızlı tren (YHT) biletleri bugün satışa çıktı. Peki İstanbul İzmit yüksek hızlı tren bilet fiyatı kaç TL? İstanbul İzmit YHT bilet ücreti ne kadar? İşte cevaplar...

İstanbul Eskişehir hızlı tren fiyatları 2014!

Ankara İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) bilet satışları bugün başladı.Peki İstanbul Eskişehir YHT bilet ücreti ne kadar? Eskişehir İstanbul hızlı tren bilet fiyatı kaç lira? İşte Ankara İstanbul YHT ücret tarifesi...

Başbakan Erdoğan: Hızlı tren hattına Kahramanmaraş'ı ekliyoruz!

Cumhurbaşkanlığı seçim çalışmaları kapsamında Kahramanmaraş mitinginde halka hitap eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'a yüksek hızlı tren (YHT) müjdesi verdi. Erdoğan, "Hızlı tren hattına Kahramanmaraş'ı ekliyoruz" dedi.

Yüksek Hızlı Tren projeleriyle neresi kaç saat olacak?

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattının açılışıyla birlikte işletmede olan YHT hattı uzunluğu 1420 kilometreye ulaşacak. İştehızlı ve yüksek hızlı tren hattı projeleri tamamlanmasının ardından kentler arası hedeflenen seyahat süreleri...

Ankara İstanbul hızlı tren hattı Marmaray ile birleştirilecek!

İstanbul ile Ankara arasını 3,5 saate indiren ve Anadolu ile bağlayan Yüksek Hızlı Tren’in açılışını yapan Başbakan Erdoğan, seferlerin 3 Ağustos Pazar akşamına kadar ücretsiz olacağını müjdeledi.

Ankara İstanbul hızlı tren hareket saatleri belli oldu!

Ankara-İstanbul-Ankara Yüksek Hızlı Tren hareket saatleri belli oldu. TCDD, Ankara İstanbul YHT sefer saatlerini açıkladı. İşte Ankara ve İstanbul Pendik arasında karşılıklı hızlı tren seferleri ve hangi istasyonda saat kaçta olacağı bilgileri...

Ankara İstanbul hızlı tren bileti çocuklara ne kadar?

Ankara İstanbul hızlı trende çocuk için bilet kaç liradan kesilecek? Ankara İstanbul YHT çocuk biletleri kaç TL? İstanbul Ankara YHT bileti çocuklar için ne kadar? Ankara İstanbul yüksek hızlı tren çocuk bileti kaç lira?

Mekke-Medine Hızlı Tren nerelerden geçiyor Haberi

Mekke-Medine Hızlı Tren nerelerden geçiyor

Suudi Arabistan'da Mekke ile Medine arasındaki hızlı tren hattında test sürüşleri başladı. Harameyn Hızlı Demiryolu Projesi Müdürü Muhammed Fida, Mekke-Medine Hızlı Tren Hattı test sürüşlerinin bu sabah itibariyle başladığını açıkladı.  Fida, test sürüşlerinden sonra iki kent arasındaki normal seferlere başlanacağını söyledi. 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Fida, iki kutsal kent arasındaki hızlı tren hattının aynı zamanda hac ve umre ziyaretçilerine de hizmet vereceğini ifade etti. 


Mekke-Medine Hızlı Tren Hattı toplam 5 istasyondan oluşuyor. Hattın istasyonları şu şekilde; Mekke, Cidde, Kral Abdülaziz Uluslararası Havalimanı, Kral Abdullah Ekonomi Kenti ve Medine. Fida, "Saatte 300 kilometre hız yapabilen tren, 12 vagondan oluşacak ve 417 yolcu taşıyacak."...