27 / 04 / 2024

mekke vinç kaza

mekke vinç kaza

Mescid-i Haram'da meydana gelen vinç kazasında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileyen Keleş, gazetecilerin sorularını da yanıtladı.

Avrupa Vinç Anonim Şirketi kuruldu!

Avrupa Vinç Anonim Şirketi bugün Hüseyin Benli ve Mehmet Coşkun ortaklığında 500 bin TL sermaye bedeli ile Beylikdüzü'nde kuruldu.

Timsah Arena vinç kazası davasında karar çıktı!

BURSA’da, geçen şubat ayında lodos nedeniyle Timsah Arena Stadı inşaatında devrilen vinç altında kalan taksi şoförü 28 yaşındaki Fatih Demirkıran’ın ölümü, yolcu Kübra A.’nın ağır yaralanması davasında karar verildi.

Vadistanbul 13 adet POTAIN kule vinç ile inşa ediliyor!

Ayazağa’da toplam 424 bin metrekarelik arsa üzerinde yükselen ve toplam 3 farklı etaptan oluşan VADİSTANBUL, 13 adet POTAIN kule vinç ile inşa ediliyor.

Mekke'de 3.5 milyar dolarlık Abraj Kudai Oteli 2017'de açılacak!

SUUDİ Arabistan’ın Mekke kentinde inşası süren Abraj Kudai Oteli, 10 bin oda sayısıyla ‘dünyanın en büyük oteli’ olacak.

Konecranes'ten yeni CXT UNO vinç!

Konecranes Türkiye’nin Genel Müdürü Sami Korpela, “Tavan vinçlerinin, iki türünün de eşit derecede dayanıklı ve kaliteli” olduğunu ifade ediyor. Korpela, aksine, tek kirişli vinçlerin çift kirişli vinçlere kıyasla aslında daha fazla avantajının olduğunu da söyledi.

​Siemens'ten Konecranes'e 19 vinç siparişi!

​Siemens Rüzgar Enerjisi ve Yenilenebilir Enerji Departmanı, Konecranes’e büyük ölçekte vinç siparişi verdi. 18 adet tavan vinci ve 1 adet portal vinçten oluşan sipariş 2017 yazında teslim edilecek.

Ali Ağaoğlu'nun şöförü kaza yaptı!

Ünlü işadamı Ali Ağaoğlu, Çeşme'de talihsiz bir olay yaşadı. Ağaoğlu'nun şoförü önceki gün işadamını Aya Yorgi Koyu'na bıraktı. Şoför dönüşte tek başına giderken virajı alamayıp kaza yaptı.

Naturel Vinç İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Naturel Vinç İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Gülcan Eren Çakmak ve Ümit İnce ortaklığıyla 10 bin TL sermaye ile 20 Haziran'da Ümraniye, Çakmak Mahallesi, Tuğra Sokak'ta kuruldu.

Karadeniz Vinç İşletmeciliği ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karadeniz Vinç İşletmeciliği ve Ticaret Limited Şirketi, Ali Turgut Berberoğlu tarafından 400 bin TL sermaye ile 4 Mayıs'ta Büyükçekmece, Cumhuriyet Mahallesi, Turgut Özal Bulvarı'nda kuruldu.

Bin Ladin şirketinin maaş sorunu çözülecek!

Suudi Arabistan Çalışma Bakanı el-Hakbani, 6 aydır maaş alamayan Bin Ladin şirketi çalışanlarının maaş sorununu yakında çözeceklerini belirtti. Şirket, Mekke'deki vinç kazası sonrası yaşadığı ekonomik krizlerden dolayı çalışanlarına maaş ödeyemiyor.

Edirne Keşan'da tabliye yerleştiren vinç devrildi!

Edirne'nin Keşan ilçesinde, köprülü kavşağa tabliye yerleştiren vinç devrildi. Kazada ölü ya da yaralının olup olmadığı bilinmemekte...

Batman'daki depo inşaatında vinç halatı koptu!

Batman'da depo inşaatındaki iş kazasında vinç halatı koptu, bir işçi öldü, Diğer işçi de dengesini kaybedip, inşaattan düşerek yaralandı.

CXT UNO tek kirişli vinç, çift kirişli vinçlere göre daha avantajlı!

Konecranes Türkiye’nin Genel Müdürü Sami Korpela, “Tavan vinçlerinin, iki türünün de eşit derecede dayanıklı ve kaliteli” olduğunu ifade ediyor. Aslında daha fazla avantajının olduğunu da ekliyor.

mekke vinç kaza Haberi

mekke vinç kaza

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş, hac için 3 yıldır kayıt alınmadığını belirterek, "Şu anda hacca gelmek için 1 milyon 200 bin kişi sıra bekliyor. Kayıtları açtığımız an bu rakam 2,5 milyonu bulur" dedi.


Keleş, Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürü Enver Günenç ile Diyanet İşleri Başkanlığının hac hizmetleri hakkında bilgi verdi.


Hacı adaylarına yönelik çalışmaları anlatan Keleş, Diyanet'in organizasyonuyla 34 bin 141, seyahat acenteleri organizasyonuyla da 22 bin 212 olmak üzere 56 bin 353 hac yolcusunun bulunduğunu söyledi.


Bugün itibarıyla Mekke'de 34 bin 191, Medine'de 6 bin 437 hacı adayı olduğunu belirten Keleş, 13 hacı adayının kutsal topraklarda hayatını kaybettiğini bildirdi.


Keleş, şu ana kadar Türkiye'ye kargoyla 665 ton hurma gönderildiğini kaydetti.


- Mescid-i Haram'daki çalışmalar

Mescid-i Haram'da meydana gelen vinç kazasında hayatını kaybedenlere...