25 / 04 / 2024

melen projesi için hangi köyler sular altında kalacak

melen projesi için hangi köyler sular altında kalacak

İstanbul’un içme suyu ihtiyacını karşılamak için yapılan Melen Projesi kapsamında sular altında kalacak olan Sakarya’nın Kocaali İlçesine Bağlı Ortaköy beldesi ve beldeye bağlı 3 köyde yaşayan vatandaşlara tahliye için tebligat gelmeye başladı...

Bilecik'te Muratdere Bakır Molibden Madeni projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Muratdere Madencilik San. ve Tic. A.Ş tarafından, Muratdere Bakır Kapasite artışı, Flotasyon Tesisi ve Atık depolama tesisi projesi için 5 Mart 2015'te saat 14:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Kırklareli'de Kolektör Hattı Projesi için konferans düzenlendi!

Kırklareli Belediyesi ve Bulgaristan Ruen Belediyesi 'nin birlikte yürüttüğü Kolektör Hattı Projesi için " Çevresel Sürdürülebilirlik için Farkındalık Semineri '' konferansı düzenlendi.

Adana'da Misis Termik Santali Entegre projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Adana Ayas Elektrik Üretim A.Ş tarafından, ' Misis Termik Santali Entegre ' projesi için 5 Mart 2015 günü saat 11:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

İzmir'de Tire Biyogaz Elektrik Santrali projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Tire Biyogaz Elektrik Üretim A.Ş tarafından, ' Tire Biyogaz Elektrik Santrali ' projesi için 3 Mart 2015 günü saat 14:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Bursa İznik'te Kalker Ocağı projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

AS Elmaslar Nak. Hafr. İnş. Hay. Taah. Tic. ve Ltd. Şti. tarafından; Kalker Ocağı ve Kırma Eleme Yıkama Tesisi projesi için 17 Şubat 2015 günü 14:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Rize ve Artvin'de Taşdibi HES projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Çayen Elektrik Üretim San. Tic. A.Ş tarafından; Rize ve Artvin'de Taşdibi HES projesi için 17 Şubat ve 18 Şubat 2015 günü saat 10:00'da halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Söke'de kentsel dönüşüm projesi için çalışmalar başladı!

Söke Belediyesi Kentsel Dönüşüm Projesi için çalışmalar başladı. Proje kapsamında tespit edilen bölgelerde revizyon imar planı öncesinde halihazır harita alımları için ekipler çalışmalarını yapıyor. Üç ayrı ekip belirlenen alanlarda ölçüm işine başladı.

Hatay'da Biokim Rafineri projesi için halk görüşlerinin inceleme süreci başladı!

Biokim Rafineri İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş tarafından; Biokim Rafineri ve Sıvıyük depolama tesisi projesi için Hatay İl sınırları içerisinde halk görüşleri ÇED'e iletilmiştir.

İzmir Aliağa'da İzdemir Enerji Santrali projesi için halkın katılım toplantısı düzenlenecek!

İzdemir Enerji Elektrik Üretim A.Ş tarafından; İzdemir Enerji Santrali ikinci ünite ilave projesi için 12 Şubat 2015 saat 10:30'da halkın katılım toplantısı düzenlenecek.

Çanakkale'de Altın Gümüş Kurşun Madeni projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Koza Altın İşletmeleri Anonim Şirketi tarafından IV Grup Maden Ruhsatları içerisinde Altın Gümüş Kurşun Madeni projesi için 29 Ocak 2015 günü saat 14:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Batman'da Gercüş-Midyat Karayolu projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

T.C Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından Batman Hasankeyf Gercüş Midyat Yolu projesi için 27 Ocak 2015 günü saat 10:00'da halk toplantısı düzenlenecek.

Tunceli'de Tunceli-Çemişgezek projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

T.C Orman ve Su İşleri Bakanlığı, DSİ Genel Müdürlüğü, DSİ 9. Bölge Müdürlüğü tarafından; Tunceli-Çemişgezek projesi için 27 Ocak 2015 günü saat 13:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

Aksaray'da Kamyon Aksamı Üretimi projesi için halk toplantısı düzenlenecek!

Mercedes - Benz Türk A.Ş tarafından amyon Aksamı Üretimi ile Unimog Şasi üretimi projesi için 20 Ocak 2015 günü saat 14:00'de halk toplantısı düzenlenecek.

melen projesi için hangi köyler sular altında kalacak Haberi

melen projesi için hangi köyler sular altında kalacak


İstanbul’un içme suyu ihtiyacını karşılamak için yapılan Melen Projesi kapsamında sular altında kalacak olan Sakarya’nın Kocaali İlçesine Bağlı Ortaköy beldesi ve beldeye bağlı 3 köyde yaşayan vatandaşlara evlerini tahliye etmeleri için tebligat gelmeye başladı.


Ortaköy beldesi ve Köyyeri, Karalar ve Beyler köyünün yanı sıra Gümüşoluk köyünün bir kısmı İstanbul’un içme suyu ihtiyacının karşılanması amacıyla gerçekleştirilen Büyük Melen Projesi kapsamında inşa edilen Melen Barajı nedeniyle sular altında kalacak. Bu bağlamda sular altında kalacak olan Ortaköy ve bağlı köylerde yaşayan yaklaşık 5 bin kişiye geçen haftadan itibaren Devlet Su İşleri tarafından evlerini boşaltmaları için tebligat yapılmaya başlandı. Proje kapsamında istimlak edilen arsalarının parasını alarak köyden göç eden çok sayıda vatandaşın olması köylerdeki nüfus yoğunluğunu azaltmış olsa da göç etmeyen köy halkı kendilerine...