26 / 04 / 2024

memur lojmanları

memur lojmanları

Lojman mevzuatı hükümlerine göre, sıra tahsisli konutlar, yönetmeliğe ekli 4 sayılı puanlama cetveli esas alınarak konut dağıtım komisyonunca hak sahiplerine tahsis ediliyor. İşte memurların lojman hakları...

Memur olmak varmış! Lojmanlara yüzde 5 zam!

Kamuya ait lojmanların kira bedelleri, 15 Ocak 2008'den geçerli olmak üzere yüzde 5 oranında artacak.

TÜİK resmen açıkladı: Memur ve emeklilere yüzde 30 zam garanti!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) merakla beklenen, memur ve emeklinin zam ve enflasyon farkının belirlendiği Tüketici Fiyat Endeksi'nin (TÜFE) ilk 3 ayda yüzde 22.81'e ulaştığını açıkladı. Eğer zam sağanağı devam ederse memur ve emekli maaşlarına yapılacak zam yüzde 35'i aşacak.

Memur ve emekli zammı ne zaman açıklanacak? Enflasyon farkıyla memur ve emekli zammı ne kadar?

Toplu sözleşme gereği, memur ve emekliler, temmuz ayında zam alacak. 2021 yılında imzalanan 6. dönem toplu sözleşme kararlarına göre; memur ve emekli maaş zammı oranları belirlenmişti. Şimdi ise gözler memur ve emekliye temmuz ayında yapılacak zam miktarı ve tarihine çevrildi.

Memur-Sen Genel Başkanı Yalçın’dan 3600 ek gösterge açıklaması! Maaşlar ne kadar artacak?

3600 ek gösterge ile ilgili yürütülen çalışmalara ilişkin konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, maaşlarda farkların olacağını vurgulayarak, bunun da bir emekli zammı anlamına geldiğini kaydederek, ayrıca maaşlarda da yapılacak artış rakamlarını da söyledi. 

Memur-Sen'den memura en iyi zam teklifi! 3600 Ek Gösterge'de son durum

Memurlar Ocak 2022'de aldıkları maaş zamlarının bir sonraki ayda eriyip bitmesinden şikayetçi. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, memura yapılacak en iyi zam teklifini açıkladı.

Memur ve emekliye enflasyon farkı zam müjdesi! 2022 enflasyon farkı zammı hesaplaması nasıl yapılır?

Son zamanlarda gündemde sıcaklığını koruyan emekli maaşı ve memur maaşları için enflasyon farkı zammı TÜİK'in Subat ayını açıklamasıyla birlikte geldi.

Memur ve emeklilerin beklediği müjde geldi! En az 4 bin 744 TL verilecek!

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği haber sonunda geldi. Emeklilere en az 4 bin 744 lira verilecek. İşte detaylar...

Memur, sözleşmeli ve işçiye büyük Ağustos sürprizi!

Hazine ve Maliye Bakanlığı 319 nolu Gelir Vergisi Genel Tebliği ile memur, sözleşmeli ve işçilerin maaşlarından kesilmeyecek olan vergi istisnasını örnekler ile açıkladı.

Memur ve emekliye büyük müjde! 1000 liradan fazla yatacak!

Milyonlar memur ve emekliyi ilgilendiren önemli bir karar alındı. TBMM Genel Kurulu tarafından memur ve emeklilerin maaşları ile ilgili teklif kabul edilmişti. Buna göre memur ve emeklinin yüzde 2,5 zam farkının yatacağı tarih belli oldu..

Son dakika gelişmesi! Memur ve emekliye ek yüzde 2.5 zam!

Milyonlarca memur ve emeklinin merakla beklediği ek zamla ilgili son dakika gelişmesi yaşanıyor. 15 Ocak’ta maaşlara yansımayan ek zam bugün yasalaşacağı öngörülüyor.

Memur ve emekliye ek zammı içeren teklif yasalaştı!

Memur ve emekliye ek zammı da kapsayan kanun teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi ve yasalaştı.

Memur ve emekliye yapılacak olan ek zam gündemde!

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), bu hafta memur ve emekliye yapılacak olan ek zammı da kapsayan kanun teklifini yasalaştırmak için mesaisine bu hafta da devam edecek...

Memur ve emekliye ek zam 15 Ocak maaşına yetişmeyecek!

Memur ve emekliler 15 Ocak'ta verilmesi planlanan ek zamları dört gözle bekliyor. Ancak, memur ve emekliye ek zamların 15 Ocak maaşına yetişmeyeceği belirtildi.

Memur ve emekliye ek zam komisyonda kabul edildi!

Memur ve emeklilere ek zammı da içeren kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

memur lojmanları Haberi

memur lojmanları

Memurların lojman hakları!

Memurların lojman hakları, Kamu Konutları Kanunu ile Kamu Konutları Yönetmeliği kapsamında açıklanıyor. Lojman mevzuatı hükümlerine göre, sıra tahsisli konutlar, yönetmeliğe ekli 4 sayılı puanlama cetveli esas alınarak konut dağıtım komisyonunca hak sahiplerine tahsis ediliyor. 


Hak sahiplerinin puanlarının eşit olması halinde, hizmet süresi fazla olana, hizmet süresi de eşit ise, yetkili ev dağıtım komisyonunca ad çekme yoluyla, konut tahsis ediliyor.


Türk Silahlı Kuvvetlerine ait sıra tahsisli konutların hak sahiplerine tahsisi, konutun kullanımına verildiği askeri birlik, karargah ve kurumların komutanları, kurmay başkanları veya yetki verecekleri amirler tarafından görev ve unvanlarına bakılmaksızın puan sırasına göre yapılıyor.


Konutların herhangi bir nedenle boşalması halinde fiilen boşaltıldığı tarihten itibaren en geç 30 gün içinde Yönetmelik hükümlerine göre hak sahiplerine tahsis edilmesi gerekiyor.


Türk Silahlı Kuvvetleri personeli hariç,...