20 / 04 / 2024

mera alanları imar barışı

mera alanları imar barışı

Karadeniz'de "Mera Kanunu" kapsamına giren alanlarda bulunan kaçak yapılar imar affından faydalanamıyor. Yeni yapıldığı halde eskiden yapılmış gibi gösterilen binalar tespit edilip, tek tek yıkılacak.

Meralar kentsel dönüşüme açılamaz!

Halkın Kurtuluş Partisi'nin (HKP), Mera Yönetmeliğinin iptal edilmesiyle ilgili açtığı davada karar çıktı. Danıştay, mera alanlarının kentsel dönüşüme açılamayacağını yönünde karar verdi.

İmar barışına başvuranlar dikkat!

Tarım ve Orman Bakanlığı valiliklere yapı kayıt belgesiyle ilgili önemli kararlar içeren yazı gönderdi. Yazılı önergede, mera alanlarına yapı kayıt belgesi verilmemesini, verilenlerin de mülkiyete hak teşkil etmeyeceği vurgulandı.

İnşaat sektörü konut projeleri için yeni imar alanları talep ediyor!

Bursa'da inşaat yapı müteahhitleri ile inşaat sektöründe yer alan üyeler kentte yeni imar alanları için talepte bulundu.

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı!

Çekmeköy’deki ekolojik turizm ve tarım alanları, konut imarına açıldı. Paylaşılan detaylara göre Çekmeköy belediyesi 4 köyü kapsayan imar planındaki “ekolojik turizm alanlarında konut yapılamaz” ibaresini iptal ederek 2 katlı konut inşaatlarının da önünü açtı.

Çekmeköy'deki askeri kışlaya yeni imar planı: TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilecek!

Çekmeköy'deki Şehit Onbaşı Azim Özdemir kışlasında TRT Film Platoları ve kampüs alanları inşa edilmesi için yeni imar planı hazırlandı. İşte o planın detayları...

Binaların inşasında mağaza yapımı şartlara bağlı olacak! Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, planlı alanlar imar yönetmeliğinde düzenlemeye gitti ve içinde konut olan vinaların zemin katlarında konut dışı fonksiyonların yapılabilmesinin belirli koşullara bağlandığını açıkladı. 

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31927 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31901 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne su tasarrufu düzenlemesi!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde su tasarrufu içeren düzenleme Resmi Gazete'de yayımlandı. Gerçekleştirilen düzenlemelerle evlerde lavabo musluk debilerine sınırlama gelecek, sıcak su re-sirkülasyon pompası kullanımı zorunlu tutulacak.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31761 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne 'su' ayarı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'nde gerçekleştirilecek olan değişiklikle binalarda lavabo musluk debileri sınırlandırılacak.  

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31623 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

GYODER Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği Semineri 27 Ağustos'ta!

GYODER Akademi tarafından düzenlenecek olan İmar Yönetmeliği Semineri 27 Ağustos'ta online olarak gerçekleştirilecek. 

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2021!

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31555 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31538 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

mera alanları imar barışı Haberi

mera alanları imar barışı

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen uyarı kapsamında 'imar barışı' düzenlemesiyle 'Mera Kanunu' kapsamında kalan alanlara müdahaleleri çoğaltacak yapı kayıt belgelerinin mülkiyete hak teşkil etmeyeceği açıklandı. CNN Türk'te yer alan habere göre; Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nce yapılan uyarıda, mera ve ormanlık alanlara her çeşit bina yapımını yasaklayan, 4342 sayılı 'Mera Kanunu'nun 4'üncü maddesi hatırlatılarak, buralara inşa edilen yapıların 'işgal' ve 'tecavüz' olarak değerlendirilecek. 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri de 'imar barışı' kapsamında, 31 Aralık 2017'den önceki yapılar için verilen yapı kayıt belgelerini denetleme altına aldı. Mera alanlarında inşa edildiği belirlenen yapılar ve yeni kaçak yapılar eski gibi gösterilip, alınan yapı kayıt belgeleri iptal edilmeye başlandı. Trabzon'da, ilk tespitlere göre, yaklaşık 300 yapı kayıt belgesi iptal edildi. İncelemeler, sürdürülürken,...