26 / 04 / 2024

Mera Kanunu 2019

Mera Kanunu 2019

Karadeniz'de "Mera Kanunu" kapsamına giren alanlarda bulunan kaçak yapılar imar affından faydalanamıyor. Yeni yapıldığı halde eskiden yapılmış gibi gösterilen binalar tespit edilip, tek tek yıkılacak.

Nurol GYO 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Nurol GYO'nun tabi olduğu Sermaye Piyasası Kurulu'nun Seri II, No: 19.1 sayılı Kar Payı Tebliği uyarınca, 2019 yıl sonu yasal kayıtlarında (Vergi Usul Kanunu'na göre tutulan kayıtlar) net dağıtılabilir dönem karı bulunmuyor.

Doğuş GYO 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Doğuş GYO, 2019 yılında Vergi Usul Kanunu hükümlerine uygun olarak tutulan yasal kayıtlarımıza göre gerçekleşen 45 milyon 457 bin 370 TL tutarındaki karın geçmiş yıllar zararlarına mahsup edilmesine ve geçmiş yıllar zararları dolayısıyla kar dağıtımı yapılmamasına karar verdi. 

Torunlar GYO'nun 2019 yılı dönem karı 7.495 bin TL oldu!

Torunlar GYO'nun Finansal Tablolarına göre, 2019 yılı faaliyetlerinden 865.790 (Bin) TL dönem karı, Vergi Usul Kanunu (VUK ) hükümlerine uygun olarak tutulan yasal kayıtlara göre 7.495 (Bin) TL dönem karı olarak gerçekleşti.

Torunlar GYO 2019 yılı için kar payı dağıtacak mı?

Torunlar GYO, bağımsız denetçi denetiminden geçmiş olan Finansal Tablolarına göre, 2019 yılı faaliyetlerinden 865 bin 790 TL dönem karı, Vergi Usul Kanunu hükümlerine uygun olarak tutulan yasal kayıtlara göre 7 bin 495 TL dönem karı gerçekleşti.

Kira depozito kanunu 2019!

Kiracının konutta yaşam süresi boyunca, konuta, konutun demirbaşlarına gelebilecek zarar ve kiracının aidatlarını ödememesi ihtimallerine karşılık olarak alınan kira depozitoları “Konut ve Çatılı İşyeri Kiraları” başlığı altında Türk Borçlar Kanunu’nda düzenleniyor.

Apartman aidat kanunu 2019!

Apartman ve sitelerde ortak alanların ihitiyaçlarını karşılamak amacıyla kiracı veya kat maliklerinden aidat alınıyor. Kiracı ve kat malikleri her ay apartman yönetiminin belirlediği aidat miktarını ödüyor.

Meralardaki kaçak yapılara 'imar affı' yok!

Karadeniz'de "Mera Kanunu" kapsamına giren alanlarda bulunan kaçak yapılar imar affından faydalanamıyor. Yeni yapıldığı halde eskiden yapılmış gibi gösterilen binalar tespit edilip, tek tek yıkılacak.

Emlak vergisi ödeme zamanı 2019!

1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu gereğince bina ve arazi sahiplerinin her sene emlak vergisi ödemeleri gerekiyor. İşte, Emlak vergisi ödeme zamanı 2019... 

Kapıcı maaşı 2019!

Apartman ve sitelerde görevli olarak çalışan kapıcılara İş Kanunu kapsamında aylık ücret ödemesi gerçekleştiriliyor. Peki, kapıcı maaşı 2019 ne kadar oldu?

Tapu harçları 2019!

Tapu ve Kadastro İşlemlerinden Alınacak Harçlar, 82 seri nolu Harçlar Kanunu Genel Tebliği kapsamında yayımlandı. İşte tapu harçları 2019..

2019 Bütçe Kanunu'ndan çıkan yatırım harcamaları!

2019 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu, dünkü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte 2019 Bütçe Kanunu'ndan çıkan yatırım harcamaları..

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği 2019!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile istisna tutarları ile 16 ncı maddesinde yer alan vergi tarifesi matrah dilim tutarlarının yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle tespit edildi....

Tüketici Kanunu idari para cezaları 2019!

Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 77 nci maddesine göre 2019'da uygulanacak idari para cezaları tespit edildi. Tebliğ, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı...

Mera Kanunu 2019 Haberi

Mera Kanunu 2019

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından valiliklere gönderilen uyarı kapsamında 'imar barışı' düzenlemesiyle 'Mera Kanunu' kapsamında kalan alanlara müdahaleleri çoğaltacak yapı kayıt belgelerinin mülkiyete hak teşkil etmeyeceği açıklandı. CNN Türk'te yer alan habere göre; Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü'nce yapılan uyarıda, mera ve ormanlık alanlara her çeşit bina yapımını yasaklayan, 4342 sayılı 'Mera Kanunu'nun 4'üncü maddesi hatırlatılarak, buralara inşa edilen yapıların 'işgal' ve 'tecavüz' olarak değerlendirilecek. 

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri de 'imar barışı' kapsamında, 31 Aralık 2017'den önceki yapılar için verilen yapı kayıt belgelerini denetleme altına aldı. Mera alanlarında inşa edildiği belirlenen yapılar ve yeni kaçak yapılar eski gibi gösterilip, alınan yapı kayıt belgeleri iptal edilmeye başlandı. Trabzon'da, ilk tespitlere göre, yaklaşık 300 yapı kayıt belgesi iptal edildi. İncelemeler, sürdürülürken,...