16 / 04 / 2024

Merkez Bankası 28 haziran

Merkez Bankası 28 haziran

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, Merkez Bankası'nın faiz indiriminin yeterli olmadığını belirterek, " Merkez Bankası piyasanın arkasından geliyor. Biz de bunun tam tersini istiyoruz " dedi.

Son dakika! Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nda yeni Başkan Fatih Karahan oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yeni Başkanı Dr. Fatih Karahan olduğu açıklandı. Fatih Karahan, 28 Temmuz tarihinde TCMB Başkan Yardımcılığı görevine getirilmişti.

Merkez Bankası açıkladı! Tüketici kredilerinin 396 milyar 28 milyon TL'si konut!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan rakamlara göre mevduat bankalarındaki tüketici kredilerinin 396 milyar 28 milyon 160 bin TL'si konut...

Doların gözü yarınki Merkez Bankası kararında! Dolar bugün ne kadar oldu? Son dakika dolar kuru

Dolar/TL kuru haftanın üçüncü işlem gününe 28,79 TL'den başladı. Euro ise 31,43 TL'den başladı. Piyasaların gözü yarın açıklanacak Merkez Bankası faiz kararına çevrildi. Peki dolar bugün ne kadar oldu? 22 Kasım Çarşamba son dakika dolar kuru...

Doları olanlara kötü haber! Merkez Bankası kararı ile resmen değişti! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 28 Ağustos tarihinde uygulama talimatı gönderilen, döviz dönüşümlü KKM hesaplarına uygulanan TL payına göre indirimli kıymet tesis uygulamasına son veren uygulama devreye girdi.

Dolar 28 TL mi oluyor? Merkez Bankası'nın dolar tahmini dudak uçuklattı! Dolar bugün ne kadar?

Merkez Bankası faiz kararanı açıklamak için 22 Haziran'da toplanacak. Bu kapsamda dolar kurunun seyri belli olacak. Peki, dolar ne kadar, analistler dolara ilişkin neler söylüyor? İşte detaylar...

Merkez Bankası'na zor sorular! Paranın kaynağı nedir? Neden sürekli artıyor?

Merkez Bankası'nın net hata noksan kalemi ilk 8 ayda 28 milyar dolarla rekor düzeye ulaştı. Peki bu paranın kaynağı ne? Hesaplara düzeltilerek aktarılması ve küçülmesi gerekirken neden sürekli tırmanıyor? Kulislerde konuşulan senaryolar neler?

Euro resmen eriyor! Avrupa Merkez Bankası açıkladı! Son dakika euro kuru

Avrupa Merkez Bankası (AMB) Başkanı Christine Lagarde faiz artışlarının önümüzdeki toplantılarda da da devam edeceğini açıkladı. Euro dolar karşısında resmen erirken son dakika euro kuru merak ediliyor. İşte euro kurunda son dakika gelişmesi 28 Eylül 2022...

Merkez Bankası'nın swap anlaşmaları 28 milyar dolara ulaştı!

Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri merkez bankaları arasında imzalanan 5 milyar dolarlık swap anlaşması ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın toplam swap anlaşmalarının büyüklüğü 28 milyar dolara ulaştı.

Merkez Bankası rezervleri 158 milyon dolar arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) toplam rezervleri 28 Mayıs tarihi itibarıyla 158 milyon dolar artış göstererek 92 milyar 605 milyon dolara ulaştı.

Merkez Bankası Eylül Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporu yayımlandı!

Merkez Bankası Eylül Ayı Fiyat Gelişmeleri Raporunda, "Eylülde bir önceki aya kıyasla yıllık tüketici enflasyonuna katkısı temel mal grubunun 0,43 puan ve gıdanın 0,28 puan arttı." ifadeleri yer aldı.

İFM Merkez Bankası binasının ihalesi ertelendi!

28 Şubat’ta açık ihalede tekliflerin alındığı İstanbul Finans Merkezi Merkez Bankası binasının ihalesi iptal edilerek ertelendi.

Merkez Bankası'nın yeni binası için teklif 1 milyar TL'yi geçecek!

Merkez Bankası'nın 54 katlı yeni binası için ihaleye gidiliyor. 28 Şubat'ta gerçekleşecek ihalede kazanan firma ofis, alışveriş merkezi ve otel alanlarının satışından pay alabilecek.

TOKİ, Merkez Bankası Hizmet Binası ihalesini 28 Şubat'ta gerçekleştirecek!

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ihalesi gerçekleştirilecek olan Uluslararası Finans Merkezi içinde yer alan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Hizmet Binası için ihale tarihi belirlendi.

Merkez Bankası 28 haziran Haberi

Merkez Bankası 28 haziran

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Merkez Bankası'nın faiz indiriminin yeterli olmadığını belirterek, "Merkez Bankası piyasanın arkasından geliyor. Biz bunun tam tersini istiyoruz" dedi.


Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) Gayri Resmi Bakanlar Toplantısı için Paris’te bulunan Zeybekci, Türkiye'nin OECD Daimi Temsilciliği Konutu'nda gazetecilerle bir araya geldi.


Merkez Bankası'nın faiz kararına tepkisinin çok net olduğunu, gösterge faiz aşağı giderken TL'nin değer kazanmaya devam ettiği bir ortamda yapılan indirimin yeterli olmadığını belirten Zeybekci, piyasanın da indirimi yeterli bulmadığının görüldüğünü anlattı.


Merkez Bankası'nın piyasanın arkasından geldiğini, kendilerinin bunun tam tersini istediklerini dile getiren Zeybekci, "Merkez Bankamız piyasanın önünden gitsin, piyasa Merkez Bankası'nı takip etsin. Bunları sadece Merkez Bankamızı eleştirmek için söylemiyorum. Bunun tam tersi olduğu durumları yaşadık" dedi.


Türkiye’nin kamunun borçlanma ihtiyacı açısından 28 Avrupa Birliği (AB)...