26 / 04 / 2024

Merkez Bankası enflasyon tahmini

Merkez Bankası enflasyon tahmini

TCMB Başkanı Kavcıoğlu, "Enflasyonun 2021 yıl sonunda yüzde 12,2 olarak gerçekleşeceğini, 2022 yıl sonunda yüzde 7,5'e gerileyeceğini tahmin ediyoruz." diye konuştu.

Merkez Bankası enflasyon tahminini yüzde 12.1'e yükseltti!

Merkez Bankası yüzde 8.9 olan yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 12.1'e yükseltti. TCMB Başkanı Murat Uysal, dolarda devam eden yükseliş için, "Merkez Bankası'nın kuru bir yerde sabitleme gibi bir hedefi olamaz" dedi.

Merkez Bankası'nın yıl sonu enflasyon beklentisi geriledi!

Merkez Bankası'nın mayıs ayı beklenti anketinde enflasyon beklentisi yüzde 9.38 olarak açıklandı. Bir önceki ay beklenti yüzde 9.76 düzeyindeydi. Yıl sonu dolar/TL beklentisi bir önceki anket döneminde 6.93 TL iken, bu anket döneminde 7.02 TL'ye yükseldi.

Merkez Bankası yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 7.4'e düşürdü!

Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal, yılın ikinci enflasyon raporunu açıkladı. Yüzde 8.2 olan yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 7.4'e çekildi. Uysal, "IMF ile kaynak ya da swap girişimimiz yok" dedi.

Merkez Bankası enflasyon tahminini düşürdü!

Erdem Başçı, "Enflasyonun, yüzde 70 olasılıkla, 2015 yılı sonunda yüzde 4,1 ile yüzde 6,9 aralığında (orta noktası yüzde 5,5), 2016 yılı sonunda ise yüzde 3,2 ile yüzde 6,8 aralığında gerçekleşeceği tahmin edilmektedir." dedi.

Merkez Bankası kredilerde büyüme sınırını indirdi! Enflasyon düşer mi?

Merkez Bankası aldığı kararla sıkı para politikası duruşunu destekleyici ilave sıkılaştırma adımları attığını duyurdu. İhtiyaç ve taşıt kredilerinde büyüme sınırlarını düşürdü. Gazeteci Barış Esen haberi sosyal medya hesabından duyurdu, takipçileri bu duruma ne dedi?

Merkez Bankası açıkladı! Dolar yıl sonunda işte bu kadar olacak!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yayımlanan 'Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre; yıl sonu enflasyon beklentisi Şubat'ta yüzde 42,04'den yüzde 42,96'ya çıktı, ayrıca yıl sonu doları/TL beklentisi de 40,02 TL şeklinde oldu.

Merkez Bankası, 2024'te kira krizini çözecek formülü 3 adımda açıkladı! Ev sahipleri ve kiracılar ne dedi?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından bu yılın ilk enflasyon raporunda kira krizine de yer verildi. Peki kira sorunu nasıl çözülecek? Ev sahipleri ve kiracılar bu önerileri nasıl yorumladı? İşte ekonomist Barış Soydan'ın o paylaşımı ve gelen yorumlar...

Merkez Bankası, konut kiraları düşecek dedi. Ama nasıl?

Yılın ilk enflasyon raporunu açıklayan Merkez Bankası, konut fiyatlarına paralel olarak kiraların da düşeceğini vurguladı. Bu açıklama üzerine ünlü ekonomist Hakan Kara, X sosyal medya hesabından konuttaki düşüşün kiralara yansımadığını gösteren bir grafik paylaştı.

Merkez Bankası resmen açıkladı! Yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 36 seviyesinde sabit kaldı!

Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 2024 yılının ilk Enflasyon Raporu sunumunda yeni yılın ilk enflasyon raporu sunumunu değiştirmedi ve yüzde 36 seviyesinde sabit tuttu. 

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon tahmini!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası piyasa Katılımcıları Anketi'nde yıl sonu dolar, enflasyon ve faiz beklentisini açıkladı.

Merkez Bankası enflasyon verilerini açıkladı! Doğalgaz tüketimi açık ara önde...

Merkez Bankası Kasım ayı enflasyon değerlendirmesini açıkladı. Yapılan değerlendirme kapsamında senelik enflasyonun gıda ve temel mal gruplarında düşerken, enerji başta olmak üzere diğer ana gruplarda yükseldiği açıklandı. İşte açıklanan veriler ve haberin detayları...

Merkez Bankası'ndan yıl sonu dolar, faiz ve enflasyon açıklaması! Son dakika gelişmesi...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından Piyasa Katılımcıları Anketi yıl sonu dolar kuru tahmini, faiz ve enflasyon beklentisi açıklandı.

Merkez Bankası ve OVP tahminlerine göre SSK, Bağ-Kur emeklilerine yeni müjde: En düşük emekli maaşı 10 bin 565 TL! 

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin Ocak zammının belirlenmesinde 2023'ün ikinci yarısındaki enflasyon etkili olacak. Ancak Merkez Bankası ve OVP tahminlerine göre SSK, Bağ-Kur emeklilerinin zam oranları ortaya çıktı. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası resmen açıkladı! Yıllık enflasyonda en belirgin artış kirada!

Merkez Bankası Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre yıllık enflasyon, gıda ve temel mal gruplarında gerilerken hizmet ve enerjide artış yaşandı. En belirgin aylık artış yüzde 7,91 oranıyla kira grubunda gerçekleşti.

Merkez Bankası, 6 aylık enflasyon tahminini güncelledi! Memur ve emeklilere yapılacak zam tablosunu da etkiledi

Refah artışı için Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in öncelikli olarak dikkate alması gereken üç önemli madde bulunmaktadır. Memur ve emekli maaşı zammı da kamuoyunun yakından takip ettiği konular arasında yer aldı. Merkez Bankası emekli ve memur maaşlarına dair önemli ipuçlarını ortaya çıkardı.

Merkez Bankası'ndan son dakika enflasyon kararı: Yıl sonu beklentisi yükseldi!

Son dakika açıklanan karara göre  Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yıl sonu enflasyon tahminini yükselttiğini duyurdu. 

Avrupa Merkez Bankası: ‘Enflasyon uzun süre yüksek kalacak!’

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Başkanı Christine Lagarde’den enflasyon konusunda tedirgin eden bir açıklama geldi. Lagarde, enflasyonun gerilemeyi sürdürdüğünü fakat halen çok uzun süre yüksek kalmasının beklendiğini belirtti.

Merkez Bankası enflasyon tahmini Haberi

Merkez Bankası enflasyon tahmini

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Şahap Kavcıoğlu, "Enflasyon Raporu 2021-II" çevrim içi bilgilendirme toplantısında yaptığı konuşmada, temel varsayımları ve kısa vadeli öngörü kapsamında, politika faizinin güçlü dezenflasyonist etkiyi muhafaza edip, yapılması beklenen enflasyonun üzerinde bir düzeyde oluşturulacağını, enflasyonun kademeli olarak hedefleri etkileyeceklerini planladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; enflasyonun 2021'in sonunda yüzde 12,2 olurken, 2022 sonunda yüzde 7,5'e, 2023 sonunda ise orta vadeli hedef olan yüzde 5 seviyesine düşerek istikrar kazanacağını düşündüklerinden bahseden Kavcıoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Böylece 2021 yıl sonu enflasyon tahminini 2,8 puanlık güncellemeyle yüzde 9,4'ten yüzde 12,2'ye yükselttik. Bir önceki rapor dönemine göre Türk lirası cinsinden ithalat fiyatlarına bağlı güncelleme enflasyon tahminini 1,8 puan artırırken, gıda fiyatlarında öngörülen yüksek seyir enflasyon tahminini 0,4 puan yukarı itti. Diğer...