29 / 03 / 2024

Merkez Bankası fiyat istikrarı

Merkez Bankası fiyat istikrarı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Para Politikası Kurulu ocak ayı toplantısında faiz kararını açıkladı. Karara göre faizlerde değişiklik olmadı. 

Dükkan ve ofis fiyatları ne kadar arttı? Merkez Bankası ilk kez ticari gayrimenkul fiyat endeksini açıkladı

Merkez Bankası tarafından ilk kez açıklanan Ticari Gayrimenkul Fiyat Endeksi'ne göre Dükkan Fiyat Endeksi, 2023'ün son çeyreğinde bir önceki çeyreğe göre yüzde 13,1; Ofis Fiyat Endeksi yüzde 9 arttı. İşte o rakamlar...

Merkez Bankası faiz kararı öncesi altın fırladı! Çeyrek altın resmen uçtu! 23 Kasım Perşembe altın fiyatları

Altın fiyatları Merkez Bankası faiz kararı öncesi resmen fırladı. Çeyrek altın fiyatı ise adeta uçuşa geçti. Bugün altın fiyatları ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç lira? 23 Kasım 2023 canlı altın fiyatları.

TÜİK ve Merkez Bankası açıkladı! Konutta balon sönüyor mu?

TÜİK konut satışlarını, Merkez Bankası konut fiyat artışlarını kamuoyuyla paylaştı. Buna göre, 2023 Ocak-Ekim aylarında, 2022’nin aynı dönemine göre, konut satışları yüzde 14,3, ipotekli konut satışları yüzde 31,2 oranında azaldı. Peki, konutta balon sönüyor mü? İşte detaylar...

Merkez Bankası resmen açıkladı! Yıllık enflasyonda en belirgin artış kirada!

Merkez Bankası Aylık Fiyat Gelişmeleri Raporu'na göre yıllık enflasyon, gıda ve temel mal gruplarında gerilerken hizmet ve enerjide artış yaşandı. En belirgin aylık artış yüzde 7,91 oranıyla kira grubunda gerçekleşti.

Gram altında düşüş: Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası hangi açıklamalarda bulundu?

Dolar kurundaki artışa rağmen altının ons fiyatındaki gelişmeye paralel olarak, altının gram fiyatı yeni güne hafif bir düşüşle başladı. ABD Merkez Bankası faiz politikasını değiştirmeyerek altın piyasasını da etkileyen bir karar aldı. İşte FED kararındaki gram altın fiyatlarındaki son durum…

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu: ‘Stratejimiz tüm unsurlarıyla uygulanmaya devam edecek’

Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu Merkez Bankası’nın adımlarına yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Kavcıoğlu, “Merkez Bankası, fiyat istikrarının kalıcı ve sürdürülebilir bir biçimse kurumsallaşması için Liralaşma Stratejisi’ni tüm öğeleriyle beraber uygulamaya devam edecek” dedi

Merkez Bankası Liralaşma Stratejisi üstünde duruyor! Finansal istikrar raporunu yayınladı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın finansal istikrar hedefine yönelik kararlı adımları devam ediyor. Banka, son yayınladığı finansal istikrar raporunda Liralaşma Stratejisi'ni öne çıkardı. Bu strateji ile fiyat istikrarının kalıcı ve sürdürülebilir bir yapıya kavuşması amaçlanıyor.

Doları olanlar mutlaka baksın! Merkez Bankası'ndan açıklama: Yıl sonunda dolar kaç lira olacak?

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçları açıkladı. Buna göre; sene sonu Tüketici Fiyat Endeksi'ndeki (TÜFE) artış beklentisinin yüzde 37,77 olduğu açıklanırken sene sonu dolar beklentisi ise 23,15'e yükseldi. Peki bu ne anlama geliyor? İşte detaylar...

Avrupa Merkez Bankası Başkanı resmen açıkladı! Net karar verildi! Euro böyle olacak! Cebinde 1 euro bile olanlar acil...

Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde, fiyat baskıları nedeniyle faiz kararı ile ilgili açıklama yaptı. Net karar verildi! Euro böyle olacak! Cebinde 1 euro bile olanlar acil baksın.

Avrupa Merkez Bankası Üyesinden flaş enflasyon açıklaması

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Yönetim Kurulu Üyesi Schnabel, Avrupa'da enflasyonun yukarı gitmeye devam edeceği yönünde beklentisini açıklarken fiyat artışlarının kalıcı hale geldiğini söyledi.

Merkez Bankası enflasyonu patlatan zamları kalem kalem açıkladı

TÜİK'in mayıs ayında TÜFE'yi aylık yüzde 3,53 artışla ve yıllık yüzde 73,50 olarak açıklamasının ardından Merkez Bankası Fiyat Gelişmeleri Raporu da yayınlandı. Raporda yıllık enflasyonun sepetteki tüm alt gruplara yayıldığı tespitine yer verildi.

Merkez Bankası'ndan dövize 5. müdahale!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası yaptığı açıklamada döviz kurlarındaki sağlıksız fiyat oluşumları sebebiyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edildiğini belirtti.

Avrupa Merkez Bankası'ndan gayrimenkul fiyatları açıklaması!

Avrupa Merkez Bankası (ECB) konut ve ticaret amaçlı gayrimenkul segmentlerinde bir fiyat düzeltmesi yaşanması ihtimalinin yükseldiğini belirtti. 

Merkez Bankası fiyat istikrarı Haberi

Merkez Bankası fiyat istikrarı

Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) yılık ilk toplantısının ardından faizlerde değişikliğe gitmediğini duyurdu.  TCMB Para Politikası Kurulu (PPK) yılın ilk toplantısının ardından faiz kararını sundu. 

FAİZLER SABİT TUTULDU


TCMB Para Politikası Kurulu toplantısı sonrasında yapılan açıklamaya göre, marjinal fonlama oranı yüzde 9,25, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 7,25, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranı yüzde 8 düzeyinde sabit tutuldu.

Geçen ay geç likidite penceresi (GLP) borç verme faiz oranını yüzde 12,25'ten yüzde 12,75'e yükselten banka, bu ay faizlerde herhangi bir değişiklik olmadı. 

Banka, 21 Kasım 2017'den bu yana tüm fonlamayı GLP üzerinden sağlıyor.


HANGİ FAİZ NE ANLAMA GELİYOR

Haftalık repo faizi: MB'nin ana fonlama aracı ve politika faizi. Merkez bu oranı uzun süredir kullanmıyor.

Geç Likidite...