29 / 03 / 2024

Merkez Bankası nisan 2022 faiz kararı

Merkez Bankası nisan 2022 faiz kararı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 14'te sabit bıraktı.

Merkez Bankası: Cari açık nisanda 5,4 milyar dolar!

Merkez Bankası (TCMB) verileri kapsamında Nisan ayında cari işlemler hesabında açık, 5 milyar 404 milyon dolar oldu.

Seçimler öncesi Merkez Bankası’ndan kritik karar! TCMB politika faiz oranlarını artıracak mı?

Merkez Bankası, ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde 25 Mayıs Perşembe günü faiz kararını açıklayacak. Merkez Bankası, en son nisan ayında yaptığı toplantıda politika faizini yüzde 8,50 seviyesinde sabit tutmuştu.

Merkez Bankası nisan ayında ne kadar dolar sattı?

Bloomberg, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının (TCMB) Aralık 2021-Nisan 2023 tarihleri arasında yaklaşık 177 milyar dolarlık satış ile beraber piyasaya müdahale ettiğini hesapladı. Merkez Bankası, sadece nisan ayında ise 50 milyar dolar satarak dolar/TL kurunu tutmaya çalıştı.

Merkez Bankası'nın milyar dolarlık müdahale

Merkez Bankası TL'deki değer yitiğini sınırlamak için 18 ayda 177 milyar dolar satarak piyasaya müdahalede bulundu. Seçimlere sayılı zaman kala Merkez'in sadece Nisan ayında 50 milyar dolarlık satış yapması ise dikkatlerden kaçmadı.

Son dakika Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! İşte Nisan 2023 TCMB faiz kararı!

 Nisan 2023 TCMB toplantısı Şahap Kavcıoğlu Başkanlığı'nda gerçekleşti. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararı belli oldu. İşte Nisan 2023  TCMB faiz kararı!

Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası nisan faiz kararı tarihi belli oldu mu?

Türkiye Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu toplantısının yapılacağı gün merak ediliyor. Peki Merkez Bankası faiz kararı ne zaman açıklanacak? Merkez Bankası nisan faiz kararı tarihi belli oldu mu?

Merkez Bankası resmen açıkladı! Herkes bu açıklamayı bekliyordu! Dolar tam tamına bu kadar olacak! 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) reel ve finansal sektör temsilcileri ile profesyonellerden oluşan 40 katılımcıyla birlikte  nisan ayına yönelik Piyasa Katılımcıları Anketi'nin sonuçlarını açıkladı.

Merkez Bankası uluslararası yatırım pozisyonunda dev açık

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan verilere göre, Türkiye’nin yurt dışı varlıkları ile yurt dışına olan yükümlülüklerinin farkı olarak tanımlanan “net uluslararası yatırım pozisyonu”, nisan sonunda 236,8 milyar dolar açık verdi.

Merkez Bankası'ndan dolar bombası! İlk kez oldu hiç kalmadı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) toplam rezervleri, geçtiğimiz Nisan ayının son haftasında 2 milyar 51 milyon dolar azalarak 106 milyar 865 milyon dolara geriledi. Her sene hesabında kâr yazan banka bu senenin ilk çeyreğinde 80 milyar lira zarar etti.

Merkez Bankası'nın toplam rezervleri Nisan'da 3 milyardan fazla azaldı

Merkez Bankası toplam rezervleri 22 Nisan ile biten haftada 3 milyar 381 milyon dolar azaldı.

Merkez Bankası yeni rakamı açıkladı! Nisan'da 107,7 oldu

Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre; mevsimsellikten arındırılmış reel kesim güven endeksi, nisan ayında bir önceki aya göre 0,5 puan azalarak 107,7 oldu. Nisan ayında, ankete katılan iş yerlerinin yüzde 47,7'si üretimlerini kısıtlayan faktör bulunmadığını belirtti.

Merkez Bankası kritik istatistikleri açıkladı! İşte Merkez Bankası'nın toplam rezervleri...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından (TCMB) 15 Nisan ile biten haftaya ilişkin para ve banka menkul kıymet istatistiklerini yayımlandı. Piyasaların gözü bugün Merkez Bankası'nın kritik istatistiklerindeydi. İşte ayrıntılar...

Merkez Bankası faiz kararını açıkladı! İşte Nisan 2022 Merkez Bankası faiz kararı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, merakla beklenen faiz kararını açıkladı. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, bir hafta vadeli repo ihale faiz oranını (politika faizi) yüzde 14'te sabit bıraktı.

Merkez Bankası nisan 2022 faiz kararı Haberi

Merkez Bankası nisan 2022 faiz kararı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın merakla beklenen faiz oranlarına ilişkin yapılan duyuruda, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu başkanlığında toplanan Para Politikası Kurulu'nun, politika faizinin yüzde 14'te sabit tutulmasına karar verdiği belirtildi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından yapılan duyuruda etkisi devam etmekte  olan jeopolitik risklerin, küresel ve bölgesel iktisadi faaliyet üzerindeki aşağı yönlü riskleri canlı tuttuğu ve belirsizliklerin artmasına neden olduğu bildirildi.

Küresel gıda güvenliğindeki belirsizliklerin, emtia fiyatlarındaki yüksek seyrin, enerji başta olmak üzere bazı sektörlerdeki arz kısıtlarının belirgin duruma gelmesinin ve taşımacılık maliyetlerindeki yüksek seviyenin uluslararası ölçekte üretici ve tüketici fiyatlarının artmasına bildirilen duyuruda, şu ifadeler yer aldı:

"Yüksek küresel enflasyonun, enflasyon beklentileri ve uluslararası finansal piyasalar üzerindeki etkileri yakından izlenmektedir. Bununla birlikte, gelişmiş ülke merkez bankaları artan enerji fiyatları ve arz-talep uyumsuzluğuna bağlı olarak enflasyonda...