19 / 04 / 2024

Mersin imar 2018

Mersin imar 2018

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Olağanüstü Meclis Toplantısında, Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planı ile ilgili karar kabul edildi. 

Depremden etkilenen 10 ilin imar barışı bilançosu belli oldu: 2018'de 294 bin 166 binaya yapı kayıt belgesi verildi!

6 Şubat tarihinde Türkiye'yi sarsan ve 10 şehirde büyük yıkıma sebep olan depremle beraber 2018'de çıkarılan imar affı yeniden gündem oldu. İşte detaylar...

Mersin Akdeniz'de altyapı sorununun çözümü kentsel dönüşüm!

Mersin'de Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, ilçedeki imar ve altyapı sorunlarının kentsel dönüşüm ile çözüleceğini dile getirdi. 

Mustafa Gültak'tan imar planları için çağrı!

Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, imar çalışmaları için çağrıda bulundu.

Mustafa Gültak: Mersin'in en büyük sorunu imar!

Yerel bir televizyon kanalında açıklamalarda bulunan Mersin Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak, Mersin'in kentsel dönüşüm çalışmaları ve imar sorunlarına yönelik çağrıda bulundu.

Mustafa Gültak: Mersin'de 5 binlik imar planı acilen hazırlanmalı!

Mithat Paşa Mahallesi'nde ziyarette bulunan Mersin Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, kentte imar planlarının acilen hazırlanması gerektiğini dile getirdi. 

Mersin Akdeniz’in imar sıkıntıları çözülecek!

Mersin Akdeniz'de sanayi tesisleri arasında kalan imar sıkıntısı yaşanan yerler için binlik planlar hazırlandı.

Mersin Toroslar’da imar planları onaylandı!

Mersin Toroslar'da 6’ncı ve 7’nci etap 1/1000 ölçekli İmar Planları, Toroslar Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Yenice’deki arazinin statüsünü değiştirdi!

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi, Yenice Cemevi’nin olduğu arazinin imar planlarına ibadethane olarak işaretlenmesini oy çokluğuyla onayladı.

Kuzeybatı Ankara ve Belören imar planları iptal edildi!

ŞPO Ankara Şubesi’nin açtığı davayla Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin 2018'de hazırladığı bir imar planı daha iptal edildi. 

İzmir’de 2018'de 811 bin 453 kaçak yapı imar barışına başvurdu!

6.9’luk depremle sarsılan İzmir’de 2018 yılındaki “İmar Barışı”na rekor düzeyde başvuru yapılmıştu. Toplam 811 bin 453 başvurunun yapıldığı İzmir, nüfusa oranlandığında Türkiye’nin en yüksek kaçak yapı başvurusu yapılan kenti olmuştu.  

Mersin'in imar sorunu çözlüyor!

Mersin ve Akdeniz'de sadece 1 yıl içinde yaklaşık 300 milyon TL tutarında proje hayata geçirildiğini söyleyen Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Mersin'in imar sorunu kalmayacağını söyledi.

Tekfen Holding'in Mersin'deki arazisi için imar başvurusu yapıldı!

Tekfen Holding'in bağlı ortaklarından Toros Tarım Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin hisselerinin tamamına sahip olduğu CFS Petrokimya Sanayi A.Ş'nin Toros Tarım'ın Mersin arazisi üzerinde yapılması tasarlanan bir polipropilen üretim tesisi için ön hazırlık ve etüt çalışmaları başlatıldı.

İmar barışında 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, 2018'de hayata geçirilen imar barışı uygulaması kapsamında, ruhsatsız veya ruhsat ve eklerine aykırı olarak yapılaşmaya gidilen 7 milyon 436 bin 354 bağımsız bölüm için başvuru yapıldığını açıkladı...

Mersin imar 2018 Haberi

Mersin imar 2018


Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Şubat Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında yapılan toplantıda Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli ilçelerinin 1/5000 Ölçekli Revizyon Nazım İmar Planları kabul edildi. 

Toplantıda, 1/5000’lik plan çalışmalarının süreçlerinden ve kazanımlarından bahseden Kocamaz, Mersin il çevre düzeni planı çalışmalarına 13 Şubat 2015 tarihinde başladıklarını hatırlatarak, "Bununla eş zamanlı olarak 4 ilçenin Akdeniz, Toroslar, Yenişehir ve Mezitli Nazım İmar Planı çalışmaları da Eylül 2015 tarihinde başladı. Yani birbirine paralel götürüldü. Bugüne kadar 4 ilçenin bütünleşik bir 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı yoktu. Her ilçe kendisine göre bir uygulama yapıyordu. 1990’lı ve 2000’li yılarda yapılmış, parçacıl imar planları ile şehrin yapılaşması gerçekleşiyordu. Bu süreçle ilgili kamu kuruluşlarından, sivil toplum örgütlerinden, odalardan, derneklerden...