26 / 04 / 2024

Mersin Oda Başkanı Yavuz Selim Madenli

Mersin Oda Başkanı Yavuz Selim Madenli

Mersin Oda Başkanı Yavuz Selim Madenli, düzenleme ile odadan belge almadan emlakçılık yapan kişilere 30 bin lira para cezası ile 2 yıla kadar hapis cezası verilebileceğini söyledi.

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç: İmar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmeli!

İMO Şube Başkanı Orkun Kılıç, TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Eskişehir Şubesi tarafından 69.Kuruluş Yıl Dönümü Geleneksel Oda Yemeği'nde yaptığı açıklamada imar barışı gibi uygulamalardan vazgeçilmesi gerektiğini dile getirdi. İşte konu ile ilgili detaylar...

Başkan Ünverdi: ‘İthalat ve ihracat sekteye uğradı’

Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Ünverdi, Mersin Limanı’ndaki yoğunluk yüzünden hem ithalatın hem de ihracatın sekteye uğradığını ifade etti. Başkan Ünverdi, yaşanan problemlerin çözümü için çalıştıklarını belirtti.

İMO Hatay Şubesi Başkanı Selim Harbiyeli oldu!

İMO olan İnşaat Mühendisleri Odası Hatay Şubesi'nin 12 olağan genel kurulu yapıldı. Selim Harbiyeli yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Kongreye Defne Belediye Başkanı İbrahim Yaman, Oda Başkanları ile İMO üyeleri katıldı.

Mersin'de emeklilerden TOKİ'ye 5 bin konut başvurusu!

TÜED Mersin Şube Başkanı Cemal Akbudak, emeklilere uygun fiyattan satışı yapılacak konutlar için Başbakanlık Toplu Konut İdaresi'ne (TOKİ) resmi başvuruyu yaptıklarını bildirdi.

Belgesiz emlakçılık yapanlara 30 bin lira para cezası!

Mersin Oda Başkanı Yavuz Selim Madenli, düzenleme ile odadan belge almadan emlakçılık yapan kişilere 30 bin lira para cezası ile 2 yıla kadar hapis cezası verilebileceğini söyledi.

Yavuz Selim Madenli: Belgesiz emlakçılık yapılmayacak!

Mersin Oda Başkanı Yavuz Selim Madenli, düzenleme ile odadan belge almadan emlakçılık yapan kişilere 30 bin lira para cezası ile 2 yıla kadar hapis cezası verilebileceğini söyledi.

Belgesiz emlakçılara 30 bin TL ceza!

Emlakçılar, 'korsan' ya da 'ayakçı' olarak tabir edilen fırsatçılara karşı mücadele başlattı. Mersin Oda Başkanı Madenli, sahte emlakçılara para ve hapis cezası verilebileceğinden söz etti.

Başkan Ekinci: Mersin'de derhal kentsel dönüşüm başlamalı!

Mersin Yapı Müteahhitleri Derneği (MERYAP) ve Ekinci İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Nesim Ekinci, "Mersin'deki birçok bina çakıl ve elle dökülen betonlarla yapılan binalar...

Tarsus Belediye Başkanı Can'dan kaçak inşaat uyarısı!

Mersin'in Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, kaçak inşaatlar konusunda vatandaşları uyardı. Can, büyük cezalarla karşılaşılmaması ve can güvenliğini tehlikeye atmamak için kaçak yapılaşmadan uzak durulması yönünde çağrıda bulundu...

AK Parti'nin 30 ildeki ilçelerin belediye başkan adayları açıklandı!

AK Parti'nin arasında İstanbul'un da bulunduğu 11'i büyükşehir 30 ildeki ilçelerin belediye başkan adayları belli oldu. Hatay, İstanbul, İzmir, Mardin, Mersin, Muğla, Ordu, Samsun, Tekirdağ ve Trabzon'un gibi şehirlerin aday listesi aşağıda...

Başkan Hamit Tuna inşa halindeki Yunus Emre Kültür Merkezi'ni inceledi!

Mersin Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Halkkent Mahallesi'nde yaklaşık 12 bin m2'lik alanda inşa ettikleri çok amaçlı Yunus Emre Kültür Merkezi'nin inşa çalışmalarını yerinde inceledi.

Fercan Başkan: Eylül ve Ekim aylarına odamız kalmadı!

BW Plus ThePresident Hotel Satış Müdürü Fercan Başkan, “Eylül ve Ekim aylarına oda isteyenlere, yerimiz kalmadı doluyuz diyoruz”

Tebernüş Kireçci'nin konuğu Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak-konut sitesi www.emlakkulisi.com'un kurucusu ve şef editörü Tebernüş Kireçci, Skyturk 360'daki programı Emlak Kulisi'nde Demir İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Demir'i konuk ediyor

Mersin Oda Başkanı Yavuz Selim Madenli Haberi

Mersin Oda Başkanı Yavuz Selim Madenli

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, son yıllarda emlakçılık sektöründe yasa dışı çalışanların sayısının artığını söyledi. Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye'ye gelen Suriyelilerin de sektöre girmesiyle yasa dışılığın önü alınmaz hale geldiğini anlatan Madenli, kayıt dışı çalışanların hem sektöre zarar verdiğini hem de vatandaşı mağdur ettiğine vurgu yaptı.


Madenli, gayrimenkul sektöründe son yıllarda çok sayıda düzenleme yapılmasına rağmen, bu alanın en önemli temsilcileri konumundaki emlakçıların hem hukuki güvencesinin olmadığını hem de bir statüye sahip olamadıklarını dile getirdi.


YASA ONAYLANDI


Madenli, Türkiye Tüm Emlakçılar Müşavirliği tarafından hazırlanan ve ülkedeki tüm odalar ile ilgili kurumların onayladığı emlakçılık Meslek Yasası'nın yasalaşması ile emlakçılık sektöründe yaşanan sorunların çözüleceğini belirterek, "Yasa çıkmadan önce emlakçılık yapanlar, oda. maliye ve sicil kaydı ile emlakçılar odasından aldıkları kurs belgesi...