26 / 04 / 2024

metrobüs duraklarının aydınlatma sistemi

metrobüs duraklarının aydınlatma sistemi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın talimatıyla başlatılan yeni projelerle şehrin duvarları bile çiçek açtı. Aydınlatılan Metrobüs durakları da İstanbullular’a güven veriyor ve şehrin muhteşem manzarasına görsel katkı sunuyor....

Bugün Marmaray, metro, otobüs, metrobüs bedava mı? 30 Ağustos toplu taşıma ücretli mi, ücretsiz mi? Son dakika!

30 Ağustos Zafer Bayramı’nda toplu taşıma araçlarının ücretsiz olup olmayacağı merak ediliyor. Peki bugün marmaray, metro, otobüs, metrobüs bedava mı? Hangi toplu taşımalar ücretsiz? 

Kısıtlamaların kaldırılması AVM'leri nasıl etkileyecek?

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, kısıtlamaların kaldırılmasını Haziran'ın ilk günlerinden beri beklediklerine, Temmuz ayından itibaren nihayet hafta sonlarının açık olacağına dikkat çekti. Altaş, ciro artışı olacağını belirtti.

Metrobüs hattı uzatılacak mı?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, metrobüs hattının uzatılıp uzatılmayacağı ile ilgili açıklama yaptı. İşte Başkan Ekrem İmamoğlu'nun o açıklamaları...

Kalyon İnşaat Mali’ye metrobüs hattı yapacak!

Kalyon Holding, Mali'nin başkenti Bamako'ya metrobüs hattı inşa etmek için harekete geçti. Şirket Mali yönetimiyle Bamako'da 18 duraklı metrobüs hattının inşa edilmesine dair mutabakat muhtırası imzaladı...

Raylı sistemler metrobüsün yükünü azaltacak!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, ''Raylı sistemler yapılınca metrobüsün yükü azalacak. Mecidiyeköy-Mahmutbey metro hattı bu sene sonunda açılacak'' diye konuştu.

Bursa'nın ulaşım sorununa metrobüs önerisi!

Bursa gibi büyüyen kentler için toplu ulaşımın omurgası olarak raylı sistem en önemli çözüm yolu olarak görülüyor. Ulaşım sorunu için metro ve metrobüs önerisinde bulunuldu.

İstanbul yeni havalimanının aydınlatması Günsan’a emanet!

Türkiye’nin en önemli projeleri arasında yer alan İstanbul yeni havalimanının aydınlatma kontrolünü Günsan üstlendi. Günsan yeni havalimanında Eqona, Nemliyer ve modüler seri model anahtar ve priz ürünleriyle yer alacak.

Hasan Akgün'den metrobüs teşekkürü!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün: “Metrobüs hattının, Büyükçekmece’miz ve bölgemiz için ne kadar önemli olduğunu yıllardır dile getiriyorum. Yapılacak çalışmaların da yakından takipçisi olacağım” dedi.

Kartal İstmarina'nın aydınlatması Günsan'dan!

Dap Yapı tarafından Kartal'da inşa edilen İstmarina projesi aydınlatma için Günsan’ın Modüler Inox serisini seçti. Günsan, 1502 daire ve 258 ticari alanın anahtar, priz ürünlerini sağlayacak.

İstanbul’a yeni metrobüs hattı geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AKP'nin Büyükçekmece'de düzenlenen etkinliğinde konuştu. Topbaş, İstanbul'da yeni bir metrobüs hattının üzerinde çalışıldığını ve Büyükçekmece Sahili'nden TÜYAP’a kadar teleferik kurulacağının müjdesini verdi.

Ankara Güvenpark'taki minibüs durakları için yeni proje!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Güvenpark minibüs duraklarının, yer altına yapılacak çok katlı otoparka alınmasıyla ilgili proje hazırlanması konusunda Belediye Meclisinden yetki aldı .

Beylikdüzü'ndeki konut fiyatlarına metrobüs dopingi!

10 yıl önce İstanbul ulaşımına nefes aldıran Metrobüs hattının Beylikdüzü'ne kadar uzatılması güzergâh üzerindeki gayrimenkullerin değerini yükseltti.

İstanbul'a yeni metrobüs hatları geliyor!

İETT Genel Müdürü Arif Emecen, İstanbul’da D-100 karayolu dışında da yeni metrobüs hatlarını devreye almak için çalışmalar yürüttüklerini söyledi.

metrobüs duraklarının aydınlatma sistemi Haberi

metrobüs duraklarının aydınlatma sistemi


İstanbul’un duvarları bile çiçek açtı…


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) çevreci hizmetlerine yenilerini ekledi. İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’nın, Başkan Kadir Topbaş’ın talimatıyla başlattığı iki yeni proje, dünyanın gıptayla baktığı modern İstanbul’a yakıştı.


İstanbul’daki peyzaj ve yeşil alan algısında son yıllarda gelişen yeni fikirler filizlendi ve şehrin park ve bahçeleri rengarenk çiçek ve düzenlemelerle yaşayan mekanlara dönüştürüldü. Modern aydınlatmalarla gece de daha güvenilir ve daha estetik alanlar haline geldi. Yeşil algısını, park ve bahçeler ile sınırlı bırakmayan İBB, şehrin kavşak, duvar, yol kenarı, havuz gibi yerlerinde farklı temaları işleyen yeni çalışmaları İstanbullular’ın beğenisine sundu.


Bu kapsamda yeni başlatılan dikey bahçe uygulaması özellikle kavşakların duvarlarında gelişerek geleneksel gri duvar olgusunu ve monotonluğu ortadan kaldırıyor. Rengarenk mevsim çiçekleri yatay olarak dizilirken, sürücülere...