19 / 03 / 2024

Kalyon İnşaat Mali’ye metrobüs hattı yapacak!

Kalyon İnşaat Mali’ye metrobüs hattı yapacak!

Kalyon Holding, Mali'nin başkenti Bamako'ya metrobüs hattı inşa etmek için harekete geçti. Şirket Mali yönetimiyle Bamako'da 18 duraklı metrobüs hattının inşa edilmesine dair mutabakat muhtırası imzaladı...



Türkiye'deki bir çok projede imzası bulunan Kalyon Holding, Mali'nin başkenti Bamako'ya metrobüs hattı inşa edecek. Sabah'tan Seda Tabak'ın haberine göre; Kalyon geçtiğimiz günlerde Mali yönetimiyle Bamako'da 18 duraklı metrobüs hattının inşa edilmesine dair mutabakat muhtırası imzaladı. İmzalanan anlaşma, iki ülke arasındaki iş birliğini güçlendirme iradesini gerçekleştirme üzerine kuruldu. 2018'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret eden Mali Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita, Türkiye'deki metrobüs hatlarından çok etkilendiğini ve ciddi trafik sorunu yaşadıkları Bamako'ya da inşa edilmesini talep ettiklerini söylemişti.

Kalyon İnşaat Mali’ye metrobüs hattı yapacak!

3 AYDA BAŞLAYACAK

Kalyon İnşaat İcra Kurulu Üyesi ve Taahhüt Grubu Başkanı Serdar Över, metrobüs hattının iki etap halinde inşa edileceğini söyledi.  Över, ön anlaşma imzaladıklarını fakat finansman çalışmalarının sürdüğünü belirtti. 2020'de ilk etabın inşaatına başlamayı planladıklarını ifade eden Över, "İlk etapta 20 kilometrelik bir hat inşa etmeyi planlıyoruz. Ülkede trafik sorunu çok ciddi boyutta yaşanıyor. 3 ay içerisinde ilk etaptaki hattın inşaatına başlayacağız" diye konuştu.

120 MİLYON DOLAR YATIRIM

İkinci etapta 15 kilometrelik bir hat daha inşa edeceklerini söyleyen Serdar Över, "Bu hattın inşaat süresini 2021 programımıza alacağız" dedi. 18 duraklı hat üzerinde sefer yapacak otobüsleri de temin edeceklerini belirten Över, 120 milyon dolarlık bir yapım maliyeti olacağını söyledi.


Geri Dön