29 / 03 / 2024

Metrobüs hattı Silivri'ye uzatılacak mı?

Metrobüs hattı Silivri'ye uzatılacak mı?

KİPTAŞ Silivri 3. Etap projesinin tanıtımında konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, metrobüs hattı Silivri'ye uzatılmasıyla ilgili de açıklama yaptı.




KİPTAŞ Silivri 3. Etap projesinin tanıtımı bugün İstanbul Büyükşehir Belediyesi Saraçhane binasında gerçekleşti. Yapılan toplantıya İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve KİPTAŞ Genel Müdürü İsmet Yıldırım katıldı.

Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mevlüt Uysal metrobüsün Silivri'ye uzatılıp uzatılmayacağı konusuna açıklık getiren Uysal, şöyle konuştu:

"Metrobüs şu anda normal kapasitesinin üzerinde yolcu taşıyor. 500 bin günlük kapasite ile planlanmış şu anda 900 bin kişi. Silivri'ye uzatıldığı zaman 1 milyon 300, 1 milyon 400 bin yolcu sayısı demek. Metrobüse binen vatandaşlarımızın halini hepimiz görüyoruz. Dolayısıyla şu anda var olan sıkıntıyı nasıl aşarız onun çözümünü ararken, Silivri'ye kadar uzatarak o çözülemez" dedi.

Uysal konuşmasına şu şekilde devam etti: "Ancak bizim eski Sirkeci-Halkalı banliyo dediğimiz, şu anda Kazlıçeşme-Halkalı banliyo çözüldüğü zaman önemli bir rahatlamanın olduğunu düşünüyoruz. Bir de Halkalı-Bahçeşehir, Esenyurt-Beylikdüzü metrosunun Esenyurt'a kadar ihalesi yapıldı. İptal edilen metrolarımız 4 tane hattın sene sonuna kadar bitirilmesi sözünü aldıktan sonra devam kararını almıştık. O zaman Silivri'ye uzayıp uzamayacağını düşünmemiz lazım. Bugün uzatırsak Silivrililere kötülük yapmış oluruz. Mevcut metrobüs yolcularımıza da iyilik yapmış olmayız, diye düşünüyorum"

 

 


Geri Dön