29 / 03 / 2024

milletin camisi

milletin camisi

Karaman Mescidi Aksa Cami ve Kur’an Kursu Kulliyesi son şekilde adeta göz kamaştırıyor. Cami ve kuran kursun yüzde 70’lik bölümü güçlükle tamamlandı.

Antakya'da Rıfatağa Camisi yarın hizmete girecek!

Antakyalı İşadamı, Müteahhit Servet Altaş, kente Cami kazandırdı. SER-AL İnşaat Şirketi sahibi olan Servet Altaş'ın Esentepe Mahallesi'nde "Rıfatağa Camisi" adlı ibadet yerinin yarınki Cuma Namazı öncesinde açılarak hizmete gireceği duyuruldu.

Kırıkkale Nur Camisi 15 Mayıs'ta açılıyor!

AK Parti Genel Başkanı Yardımcısı Atalay ve Diyanet İşleri Başkanı Görmez, 15 Mayıs'ta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılması planlanan Nur Camisi'nde incelemelerde bulundu.

Boğazkesen Camisi’nin inşaatı Ağustos'ta tamamlanacak!

Fatih döneminde Rumelihisarı’yla birlikte inşa edilen ve 18’inci yüzyılda yıkılan Boğazkesen Camisi’nin yapım çalışmaları devam ediyor. 7 yıl öncesine kadar konserler verilen alanda inşa edilen caminin Ağustos’ta tamamlanması planlanıyor.

Zağnos Paşa Camisi ve Külliyesi restore edilecek!

Fatih Sultan Mehmet Han'ın vezirlerinden ve kayınpederi olan Zağnos Paşa'nın, 3 Mart 1461 tarihinde yaptırdığı, 48 ustanın 6 haftada bitirdiği Zağnos Paşa Camisi ve Külliyesi restore edilecek.

Elbasan Hünkar Camisi restore edildi!

Arnavutluk'ta yaşayan Müslümanlar, komünizm döneminde tahrip edilen Osmanlı dönemine ait eserlere sahip çıkıyor. Elbasan Hünkar Camisi'nin restorasyon çalışmalarının şehirdeki Müslümanların yardımları sayesinde tamamlandığını vurguladı.

Ankara Camisi’nin kubbesi çöktü!

Ulus’ta yapımı süren Ankara Camisi’nin kubbesi çöktü. Olayın gece saatinden yaşanması yüzlerce işçinin hayatını kurtardı. Kubbenin, mühendislik hatası nedeniyle çöktüğü belirtiliyor. Olayla ilgili incelemeler sürüyor.

Denizli Hacı Ömer Ağa Camisi ibadete açıldı!

Denizli'nin Acıpayam ilçesine bağlı Yazır beldesinde, 1802 yılında yapılan ve duvarlarındaki çiçek motifleriyle dikkati çeken Hacı Ömer Ağa Camisi restorasyonunun ardından ibadete açıldı

Fikirtepe 12'ler Camisi yıkılacak mı?

Fikirtepe Haber'in haberine göre; Ortadoğu - Yeşil ortak girişimi 50 Bin TL sermayeli Haytek firması adın Fikirtepe 12'ler Camisi'nin de bulunduğu ada ve mevcuttaki camiyi yıkıp yerine ticarethane yapma düşüncesinde olduğu iddia edildi..

Selimiye Camisi'nin kapıları hiç kapanmayacak!

Mimar Sinan'ın ustalık eseri Selimiye Camisi, 24 saat açık kalacak. Daha önce yatsı namazı sonrası kapatılan cami, Edirne Valisi Şahin'in talimatıyla artık hep açık kalacak

Sultanahmet Camisi’nin minaresi kaydı!

İstanbul’da 1616’da yaptırılan 6 minareli Sultanahmet Camisi’ni, Vakıflar Genel Müdürlüğü, kayma nedeniyle can güvenliğini tehdit eden bir minareyi restorasyona aldı. Minareyi güçlendirme için rapor hazırlanacak, külah ve petekler yerine takılacak.

Sultanahmet Camisi restorasyona alındı!

İstanbul’da 1616’da yaptırılan 6 minareli Sultanahmet Camisi’ni inceleyen Vakıflar Genel Müdürlüğü, kayma nedeniyle can güvenliğini tehdit eden bir minareyi restorasyona aldı. Minareyi güçlendirme için rapor hazırlanacak, külah ve petekler yerine takılaca

Sultanahmet Camisi'nin bir minaresinde kayma var!

İstanbul’da 1616’da yaptırılan 6 minareli Sultanahmet Camisi’ni inceleyen Vakıflar Genel Müdürlüğü, kayma nedeniyle can güvenliğini tehdit eden bir minareyi restorasyona aldı. Güçlendirme için rapor hazırlanacak...

Sultanahmet Camisi'nin minaresi restore ediliyor!

Vakıflar Genel Müdürlüğü, 399 yıllık Sultanahmet Camisi'ni tabanından minaresine kadar kontrolden geçirdi. Ertem, "Minarenin bu haliyle can güvenliği açısından tehlike oluşturduğu tespit edildi." dedi.

milletin camisi Haberi

milletin camisi

Karaman Mahallesinde inşa edilmeye başlanan Mescidi Aksa Cami son haliyle görenleri hayran bırakıyor. Dernek Başkanı Adem Tosun, “Adapazarı Karaman Mahallesi’nde İlkokulun üst tarafında, 6 Ekim 2013 tarihinde temeli atılarak inşaatına başlanan cami ve kuran kursumuzun büyük bir kısmı yani yüzde 70’lik bölümü güçlükle tamamlandı. İç donanımı minber, mihrap, kürsü, nakkaş işleri, avizeler, ses tesisatı, halı, şadırvaların eksiklerinin tamamlanması işlerine başladık” dedi.


İçinde olanlar

Başkan Tosun, “Külliyemizin en yakın bir başka camiye mesafesi 963 metre olup, yaklaşık 950 konuta hitap edecek şekilde, 550-600 cemaat kapasiteli, 3 derslik, kütüphane ve öğretmen odası ile 180 m2 çok amaçlı solonu ve Kur’an Kursu bulunmaktadır. Tamamlandığında, Karaman Mahallemizin 4’ncü Camisi olarak hizmet verecektir.  İbadetini evinde yapmak zorunda olan vatandaşlarımızda artık kendi camisine gelebilecektir. Okulun yanında hizmet...