26 / 04 / 2024

Karaman Mescidi Aksa Camii'nin yüzde 70'i tamam!

Karaman Mescidi Aksa Camii'nin yüzde 70'i tamam!

Karaman Mescidi Aksa Cami ve Kur’an Kursu Kulliyesi son şekilde adeta göz kamaştırıyor. Cami ve kuran kursun yüzde 70’lik bölümü güçlükle tamamlandı.



Karaman Mahallesinde inşa edilmeye başlanan Mescidi Aksa Cami son haliyle görenleri hayran bırakıyor. Dernek Başkanı Adem Tosun, “Adapazarı Karaman Mahallesi’nde İlkokulun üst tarafında, 6 Ekim 2013 tarihinde temeli atılarak inşaatına başlanan cami ve kuran kursumuzun büyük bir kısmı yani yüzde 70’lik bölümü güçlükle tamamlandı. İç donanımı minber, mihrap, kürsü, nakkaş işleri, avizeler, ses tesisatı, halı, şadırvaların eksiklerinin tamamlanması işlerine başladık” dedi.


İçinde olanlar

Başkan Tosun, “Külliyemizin en yakın bir başka camiye mesafesi 963 metre olup, yaklaşık 950 konuta hitap edecek şekilde, 550-600 cemaat kapasiteli, 3 derslik, kütüphane ve öğretmen odası ile 180 m2 çok amaçlı solonu ve Kur’an Kursu bulunmaktadır. Tamamlandığında, Karaman Mahallemizin 4’ncü Camisi olarak hizmet verecektir.  İbadetini evinde yapmak zorunda olan vatandaşlarımızda artık kendi camisine gelebilecektir. Okulun yanında hizmet verecek külliyemiz yeni yetişecek nesillerin maneviyatına katkı sağlayacaktır” dedi.


Katkı sağlayan

Başkan Tosun, “Sakarya Vergi Dairesi Başkanlığının onayı ile camimiz inşaatına yapılacak yardımlar vergi mükelleflerince gider olarak gösterilebilecektir. Cami inşaatımızın bu seviyeye gelmesine katkı sağlayan hayırsever vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Son bir gayret ile camimizi 2016 yılı içinde hizmete sunabilmek için dernek olarak çok büyük mücadele veriyoruz. Bu Mübarek Ramazan ayında desteklerinizi ve ziyaretlerinizi bekliyoruz” dedi.




Yenigün


Geri Dön