16 / 04 / 2024

Karaman Mescidi Aksa Camii

Karaman Mescidi Aksa Camii

Karaman Mescidi Aksa Cami ve Kur’an Kursu Kulliyesi son şekilde adeta göz kamaştırıyor. Cami ve kuran kursun yüzde 70’lik bölümü güçlükle tamamlandı.

Bursa Mescid-i Aksa Camii'nin temeli atıldı!

Osmangazi Belediyesi'nin Akpınar Mahallesi'nde yer tahsisinde bulunduğu Mescidi Aksa Camii'nin temeli atıldı. Cami derneği yöneticilerinden Ali Girgin, cami için yer tahsisi yapan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar'a mahalle sakinleri adına teşekkür etti.

Karaman Mescidi Aksa Camii'nin yüzde 70'i tamam!

Karaman Mescidi Aksa Cami ve Kur’an Kursu Kulliyesi son şekilde adeta göz kamaştırıyor. Cami ve kuran kursun yüzde 70’lik bölümü güçlükle tamamlandı.

Karaman Mescid-i Aksa Camii'nin kaba inşaatı tamamlandı!

Karaman Mahallesi'nde hayırseverlerin desteği ile yapımı süren Mescid-i Aksa Camii ve Kur’an Kursu Külliyesi kaba inşaatı tamamlanıyor. Bölge sakinleri külliyenin hizmete girmesini büyük bir heyecanla bekliyor.

Aksa Enerji esas sözleşme tadil metnini yayınladı!

Aksa Enerji Üretim A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yayınlanan yazılı açıklmaya göre Aksa Enerji esas sözleşme tadil metnin 3, 4, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ve 21 numaralı maddelerini yayınladı.

Karaman'da satılık fabrika: 6 milyon 789 bin 59 TL!

Karaman İli Merkez İlçesi'nde yer alan fabrikanın toplam bedeli 6 milyon 789 bin 59 TL olarak belirlendi. Fabrikanın satışı Karaman 4.İcra Dairesi tarafından yapılacak.

Nesim İbrahimhakkıoğlu Aksa Enerji Mali İşler Direktörü oldu!

Aksa Enerji Üretim A.Ş bugün Kamuoyu Aydınlatma Platformu'na yaptığı açıklamada Nesim İbrahimhakkıoğlu 'nun Mali İşler Direktörü olduğunu bildirdi. Aksa Enerji Üretim A.Ş tarafından yapılan açıklama haberimizin içinde yer alıyor...

Karaman'da kazı çalışmaları devam ediyor!

Karaman Ovası'nda yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan, ören yerlerindeki dini ve askeri yapılarıyla dikkati çeken Karadağ'ın yer altındaki gizeminin ortaya çıkarılması için çalışmalar sürüyor...

Karaman Karadağ'daki kazı çalışmaları devam ediyor!

Karadağ'daki ören yerlerinde dini ve askeri yapıların gün yüzüne çıkarılması için çalışmalar devam ediyor. Karaman Valisi Murat Koca, gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihi kiliselerdeki kazı çalışmalarının titizlikle devam ettiğini söyledi.

Karaman Karadağ'daki kiliselerin kazı çalışmaları devam ediyor!

Karaman Ovası'nda yüzyıllardır birçok medeniyete ev sahipliği yapan, ören yerlerindeki dini ve askeri yapılarıyla dikkati çeken Karadağ'ın yer altındaki gizeminin ortaya çıkarılması için çalışmalar sürüyor.

Karaman'da maden ocağında göçük meydana geldi!

Alınan bilgiye göre Karaman'da maden ocağında göçük meydana geldi. Ermenek ilçesindeki bir kömür ocağında göçük altında kalan işçi hayatını kaybetti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Simkeş Mescidi imar çalışmaları sırasında yıkıldı!

Vatan Caddesi üzerinde yer alan, 'gümüş çeken gümüş işleyen' anlamına gelen Simkeş Mescidi imar sırasında yıkıldı. Simkeş Mescidi plana göre Vatan Caddesi'nden Fındıkzade'ye çıkan Oğuzhan Caddesi'nin baş tarafında yapılacak.

Aksa Enerji bağlantı kurulacak şirket yetkililerini açıkladı!

Aksa Enerji Üretim A.Ş bugün Kamuoyu Aydınnlatma Platformuna yaptığı açıklamada bağlantı kurulacak şirket yetkililerini açıkladı. Aksa Enerji Üretim A.Ş açıklaması haberimizin içindeki ekte yer alıyor.

TOKİ Karaman'da 450 adet konut yaptıracak!

TOKİ Karaman Doğukışla Vadisi Kentsel Dönüşüm Ve Gelişim Projesi 1 Etap 450 Adet Konut İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi 4734 sayılı Kamu İhale Kanununun 19 uncu maddesine göre açık ihale usulü ile ihale edilecek.

Karaman Mescidi Aksa Camii Haberi

Karaman Mescidi Aksa Camii

Karaman Mahallesinde inşa edilmeye başlanan Mescidi Aksa Cami son haliyle görenleri hayran bırakıyor. Dernek Başkanı Adem Tosun, “Adapazarı Karaman Mahallesi’nde İlkokulun üst tarafında, 6 Ekim 2013 tarihinde temeli atılarak inşaatına başlanan cami ve kuran kursumuzun büyük bir kısmı yani yüzde 70’lik bölümü güçlükle tamamlandı. İç donanımı minber, mihrap, kürsü, nakkaş işleri, avizeler, ses tesisatı, halı, şadırvaların eksiklerinin tamamlanması işlerine başladık” dedi.


İçinde olanlar

Başkan Tosun, “Külliyemizin en yakın bir başka camiye mesafesi 963 metre olup, yaklaşık 950 konuta hitap edecek şekilde, 550-600 cemaat kapasiteli, 3 derslik, kütüphane ve öğretmen odası ile 180 m2 çok amaçlı solonu ve Kur’an Kursu bulunmaktadır. Tamamlandığında, Karaman Mahallemizin 4’ncü Camisi olarak hizmet verecektir.  İbadetini evinde yapmak zorunda olan vatandaşlarımızda artık kendi camisine gelebilecektir. Okulun yanında hizmet...