16 / 04 / 2024

Karaman'da sınır çalışmaları tamamlandı!

Karaman'da sınır çalışmaları tamamlandı!

Karaman'ın il olduğu 1989 yılından beri devam etmekte olan çalışmalar kapsamında 2012 yılına kadar 88 köyde sınır çalışmaları tamamlandı. İl Özel İdaresi'ne verilen talimat doğrulusunda çalışmalar hız kazandı.



Yerleşik alan tespit çalışanlarının, köyde yaşayan vatandaşlara büyük kolaylıklar getireceği düşünüldüğünden, Vali Murat Koca tarafından İl Özel İdaresi'ne verilen talimat doğrulusunda çalışmalar hız kazandı. 


Yoğun arazi ve büro çalışmaları neticesinde bir buçuk yıl gibi kısa bir süre çerisinde 80 köyün bağlılarında yerleşik alan tespitleri yapılarak sınır tespitleri tamamlandı.


SINIRLAR KESİNLEŞTİ 


KARAMAN sınırları dahilinde merkez ve ilçelerine bağlı 153 köyün, köy merkezlerinin ve bunlara bağlı 15 adet bağlı tescillerinin Köy Yerleşik Alan ve Civarı Sınırları, 2014 Temmuz ayı itibarı ile belirlendi. Vali Murat Koca başkanlığındaki Ayrancı Kaymakamı ve Genel Sekreter Vekili Erkan İsa Erat. İl Genel Meclisi Üyelerinden Emine Şimşek, Eyüp Çayır, Hayri Ay ve İl Özel İdaresi birim müdürlerinden oluşan, İl Encümenince onaylanarak kesinleşti. İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü teknik elemanlarınca bütün köylerde çalışmalar alanda tamamlanarak harita ve kroki çizim işlemleri bitirildi. Bununla birlikte tüm köylerde yerleşik alan içinde vatandaşların, yapı ruhsatı olmaksızın il özel idaresi onayı ve muhtarlık izni ile yapmak istedikleri inşaatlara başlayabilecekler.


Anadolu'da Bugün


Geri Dön