17 / 04 / 2024

Karamanda sınır çalışmaları

Karamanda sınır çalışmaları

Karaman'ın il olduğu 1989 yılından beri devam etmekte olan çalışmalar kapsamında 2012 yılına kadar 88 köyde sınır çalışmaları tamamlandı. İl Özel İdaresi'ne verilen talimat doğrulusunda çalışmalar hız kazandı.

Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor!

Yunanistan'da 'altın vize’ 5 senelik oturum izninin dışında sahiplerine Schengen bölgesi içinde vizesiz seyahat hakkı, Yunanistan'da iş kurma ve eğitim hakkı da tanıyor. Yunanistan ‘altın vize’ için gayrimenkul alım sınırını 500 bin Euro'ya çıkarmayı planlıyor...

Kentsel dönüşüm çalışmaları konutların perişanlığını gözler önüne seriyor... Bina yıkıldı; yan apartman duvarsız kaldı

İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı. Bu kapsamda Zeytinburnu'nda kentsel dönüşüm kapsamında yapılan yıkım sırasında, yan binanın duvarının olmadığı ortaya çıktı. 

Dolar/TL kuru bugün 27,50 TL sınırına dayandı! 29 Eylül 2023 dolar/TL alış satış fiyatı ne kadar?

Dolar/TL kuru haftanın son işlem gününde yükselişe geçerek 27,50 TL sınırına dayandı. Peki 29 Eylül 2023 dolar/TL alış satış fiyatı ne kadar?

Tapu kaç günde alınır? Kimler tapuya başvuru yapabilir? Tapu alırken yaş sınırı var mı? 

Gayrimenkul sahipleri veya gayrimenkul sahibi tarafından tapunun kaç günde alındığı merak edilen konulardan biri. Ayrıca çocukları için gayrimenkul almak isteyenler de tapuda yaş sınırı olup olmadığını merak ediyor. Peki kimler tapu alabilir ve yaş sınırı nedir? İşte yanıtları…

Üsküdar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

Üsküdar'ın farklı mahallelerinde kentsel dönüşüm çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Peki hangi mahalledeki kentsel dönüşüm ne zaman bitecek? 

18 TL sınırına dayanan gümüşün geleceği rekor rakam açıklandı! Elinde gümüş olanlar hemen bu tarihi not alın!

Gümüş fiyatları bugün serbest piyasada 18 TL sınırına dayandı. Gümüş fiyatları yükselecek mi? sorusunun araştıran yatırımcılar için gümüşün geleceği rekor rakam açıklandı.  Elinde gümüş olanlar hemen bu tarihi not alın!

Bakan Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması! İstanbul'da 90 bin konutun dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Bakan Kurum, "İstanbul'daki tüm mahallelerimizde dönüşüm çalışmalarına ara vermeden devam ediyoruz. Hedefimiz, 90 bin konutun dönüşümünü gerçekleştirmek ve İstanbul'u doğal afetlere karşı daha dayanıklı hale getirmek. İlerleyen dönemlerde ise toplamda 1,5 milyon konutun dönüşümünü tamamlayacağız." ş

EYT'de yaş sınırı karmaşası! 47-48-49-50 yaşa emeklilikte kademe uygulaması

TBMM’nin açılmasının ardından EYT konusu yeniden gündeme geldi. Yıl ve prim gününü dolduran sigortalı çalışanlar yıl şartını dolduramadığı için emekli olamamaktaydı. Düzenleme üzerinde teknik çalışmalar devam ederken, alt sınırın ortaya atılması kafaları karıştırdı. İşte tüm detaylar...

TMO'nun buğday alım fiyatına koyduğu sınır ortaya çıktı! Çiftçilerin alacağı para kaç lira olacak?

Çiftçilerin hasat etmeye başladığı buğdayda 2022 alım fiyatı kaç lira olacak? TMO buğday alım fiyatını açıkladı mı üreticiler tarafından merak ediliyor. Buğdayda 400 kilogramlık verime göre maliyet hesabı yapıldı. TMO'nun bu rakamı sınır olarak belirlemesi bekleniyor. İşte detaylar...

Murat Kurum'dan İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları için açıklama!

Bütçe görüşmeleri sırasında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  İzmir'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı. 

Konya Mevlana Çarşısı'nda dönüşüm çalışmalarının yüzde 80'i bitti!

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından Mevlana Çarşısı ve Altın Çarşı’da devam eden kentsel dönüşüm çalışmaları büyük ölçüde tamamlandı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, dönüşüm çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Bağcılar'da kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Bağcılar Belediye Başkanlığı görevine 2009 yılından beri devam eden Lokman Çağırıcı, Bağcılar'da sürdürülen kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çağırıcı, "Bağcılar’ın tamamında çalışmalarımız devam ediyor. TOKİ ile olan projelerimiz var. Bu çalışmalar da devam ediyor" dedi.

Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Avcılar halkının en büyük sorunlarından biri olan kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz sürüyor. Peki çalışmalar nasıl ilerliyor? Avcılar'da kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Karamanda sınır çalışmaları Haberi

Karamanda sınır çalışmaları

Yerleşik alan tespit çalışanlarının, köyde yaşayan vatandaşlara büyük kolaylıklar getireceği düşünüldüğünden, Vali Murat Koca tarafından İl Özel İdaresi'ne verilen talimat doğrulusunda çalışmalar hız kazandı. 


Yoğun arazi ve büro çalışmaları neticesinde bir buçuk yıl gibi kısa bir süre çerisinde 80 köyün bağlılarında yerleşik alan tespitleri yapılarak sınır tespitleri tamamlandı.


SINIRLAR KESİNLEŞTİ 


KARAMAN sınırları dahilinde merkez ve ilçelerine bağlı 153 köyün, köy merkezlerinin ve bunlara bağlı 15 adet bağlı tescillerinin Köy Yerleşik Alan ve Civarı Sınırları, 2014 Temmuz ayı itibarı ile belirlendi. Vali Murat Koca başkanlığındaki Ayrancı Kaymakamı ve Genel Sekreter Vekili Erkan İsa Erat. İl Genel Meclisi Üyelerinden Emine Şimşek, Eyüp Çayır, Hayri Ay ve İl Özel İdaresi birim müdürlerinden oluşan, İl Encümenince onaylanarak kesinleşti. İl Özel İdaresi İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğü...