26 / 04 / 2024

EYT'de yaş sınırı karmaşası! 47-48-49-50 yaşa emeklilikte kademe uygulaması

EYT'de yaş sınırı karmaşası! 47-48-49-50 yaşa emeklilikte kademe uygulaması

TBMM’nin açılmasının ardından EYT konusu yeniden gündeme geldi. Yıl ve prim gününü dolduran sigortalı çalışanlar yıl şartını dolduramadığı için emekli olamamaktaydı. Düzenleme üzerinde teknik çalışmalar devam ederken, alt sınırın ortaya atılması kafaları karıştırdı. İşte tüm detaylar...



Kadınlarda 20 yıl, erkeklerde 25 yıl sigortalılık süresini sağlayan, primlerini tamamlayan kişiler yaştan dolayı emekli olamamakta. 8 Eylül 1999 tarihinden önce ilk kez sigortalı olarak çalışmaya başlamış bu kişileri ilgilendiren düzenleme için son viraj. EYT adı verilen düzenlemeyle milyonlarca kişiye emeklilik yolu görünecek. Ancak düzenlemede alt yaş sınırı ile ilgili belirsizlik devam ediyor.

ARALIK AYI İŞARET EDİLDİ
Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre; ekim ayının ortasında başlayacak bütçe görüşmelerinde EYT’nin detaylarının ortaya çıkması ve yasalaşmanın Aralık ayında olabileceği belirtiliyor. Asgari ücret ile birlikte EYT düzenlemesinin de Meclis gündemine geleceği tahmin ediliyor. Yasa çıktıktan sonra ilk emekli maaşlarının 2023 yılının Şubat ayında alınacağı düşünülüyor.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön